Ve Güneydoğu İllerinden sıkça uygulanan ve başta Suriye'de olmak üzere bölgede hayata geçirilmek istenen BOB'un yani Büyük Orta Doğu Projesinin uygulamasına yol açmaktan öte bir şey değildir.


Kırk yıla yakındır süren iç ve dış çatışmaların devam ettiği ve yürekleri yakan haberlerin bitmediği,  ekonomi başta olmak üzere toplumu gerip daraltan sonuçlarla sürerken başta İsrail'de, Ukrayna' olmak üzere dış çatışmalar sürüyor.
Evet, başta Suriye olmak üzere Irak ve İran gibi bölgelerdeki gelecekte birleştirilmesi hedeflenen yeni odaklamaları önlemek adına güvenli bölge istemleri de her geçen gün artarak arzulanıyor.


Daha önce Irak'ta kurulan ve adına Kürdistan denilen bölgeye benzer mi bilmem ama Suriye’de kurulmak istenen yeni güvenlik bölgesinin tanımının ne olacağı da söylenmiyor.


Sanki kendilerinde yokmuş gibi, "Kimyasal silah" var denilerek ateş düşürülen Irak'ın bir benzeri olan Suriye'nin yasal hükümetine “Esed” denilerek reddedenlerin, Türkiye'ye sınır olan bölgede Irak usulümü yoksa başka üslup ile kurdurmaya çalıştıkları güvenli bölgenin, Suriye'yi bölmekten öte bir şey olmadığını söylemeseler de, bu güvenli bölgeyi kimlere emanet edileceğini de kamuoyuna anlatamıyorlar.


Çünkü bizim bildiğimiz o bölgede bulunan YPG'ye devlet muamelesi gösterip, tonlarca silah veren Amerika'dır.
Bir taraftan Suriye'nin bölünmesini engelleyen ama Ukrayna ve Kafkasları bölmeye devam eden Rusya ve İran olurken, diğer taraftan ABD ve Türkiye'nin de için de bulunduğu müttefiklerinin güvenli bölge adı altında komşu bir devlet olan Suriye'yi “Güvenli bölge" adı altında nazikçe bölmeye çalışmaları diğer önemli bir konudur.


Halbuki Suriye'nin resmi hükümeti olan Esed'i "Kardeşim Esad" diyerek sahiplenmek; hem ABD'nin hem de Suriye'nin Golan tepelerini vuran ve bölgede asıl hesabı olan İsrail'in oyununu bozacaktır.


Ve çoğu akraba olan Suriye'nin sınırındaki halkı ve içeride ki çatışmaları durduracağı gibi sürpriz şekilde para etmeyen çayların yakıldığı Rize'ye giden ve 10 şirketin vergisini Türk parasında çevirten Erdoğan'a yönelik sorulan 'Ekonomi niye bozuk?' sorulara aynı Erdoğan'ın, 'Siz biliyor musunuz mermiye, bombaya tüfeğe uçağa giden paraları?' cevabıyla yani  “önlem" olarak dağa taşa atılmayacaktır.
Kısacası içte buzlukta olan sürecin, bir an önce çıkarılıp yeniden masaya yatırılması ve “Esed” denilen Suriye'nin resmi iktidarına “Esad” demek daha güvenli olacaktır.


En anlaşılmaz bir diğer durumda vatan-millet-sakarya deyip Kavala ile görüşmek isteyen Tuğrul Türkeş'e kızan MHP Lideri Bahçeli'nin yarın Irak'ta ki gibi yeni bir tabela asılacak denen Suriye'de ki 'Güvenli Bölge' den yana olmasıdır..


Halbuki güvenli olmak için güvenliğin iç barışla olacağını anlayanların mecliste milletvekili tokatlayıp, konuşanlara meclise girme yasağı getirmekle havada, karada yetmedi denizde kendi güvenliklerini alanların memleketime giden yolun üzerinde bulunan Erzincan'da ki yol gibi bölünmekle olmasa da toplumsal gönüllerin birbirine küsüp, bölündüğü ülkenin güvenliğini düşünmedikleri de alenen ortada durur.


GÜVENLİ OLMAK İÇİN GÜVENLİK..

Somali'de asker bulundurmaya devam etmek için mecliste kabul edilen teskere, hükümetin gölge ortağı olduğunu düşünüp, bu yöndeki görüşümü bir kez daha belirttiğim CHP'nin genel başkanı Özgür Özeli karşılamayan Feyzioğlu'nun da aralarında olduğu Büyükelçilerin değiştiği bir sırada bende ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'i konuk edeceğim TEMO TV'de canlı olarak yayınlanan GAZETECİLERLE GÜNDEM adlı programa yetişme telaşı içinde bir yandan da gündemi takip ediyorum.

Tarih: 29.07.2024 16:25

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.