Fakir Yılmaz

Tarih: 12.06.2024 16:37

İki delinin yaptığını, biz akıllılar niye yapmayız?

Facebook Twitter Linked-in

Dünya’nın birçok bölgesinde olduğu gibi Kore’yi de ikiye bölen, kendi çıkarları için kardeşi kardeşe kırdırtmasıyla ünlü Amerika’nın deli denen şu an mahkeme kapılarında dolaşan eski lideri Trump’un istemi, ondan biraz daha deli hatta diktatör olan Kim Jong Un’un evet demesiyle bir araya gelmeleri dünyanın birinci gündemi haline gelmiş en önemli konuların başına geçti.


Birçok Türk Askerinin önemli katkıları ile dünya kurulduğundan bu yana diğer bir güç olan, dünyayı kana bulayan Moğolların bile baş etmekte zorlandığı Çin’in tüm Kore’de etkisini kıran Amerika’nın yıllar sonra ve en önemlisi onca ambargo ve kavga ardından neden böyle bir adım attığının sorgulanmaya başladığı günümüzde bana göre burada görülmesi gereken en önemli konu insanların deli de olsalar bir araya gelmeleridir.


Nedeni ise;  biri ekonomik ve silah gücü ile diğeri halkı açlık ve sefalet içinde ve de bir diktatörün emrinde olsa da elinde bulundurduğu atom ve füzelerle güç olan bu iki gücün arka kapılardaki hesapları da ,  dünya barışı için önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçmiştir.


Çünkü 24 Haziran’da yapılan yarım Başkanlık yani Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi ölüm, idam tehditleri dâhil birbirlerine demediklerini bırakmayan ve adına barış süreci denen adımın yanı sıra Bahçeli’nin bile yüksek sesle dillendirdiği AF istemini duymazdan gelen liderlerin olduğu ülkemde, yarım ada Kore için tam ada olan Singapur’da bir araya gelen delilerin attığı adıma, ülkemizdeki akıllı bildiklerimizin de cesur adımlar atmalarına ihtiyaç duyulurken iki deli denen Trump ile Kim Jong Un’un bir araya gelmesi, dünya barışı adına güzel bir adım diye değerlendirilirken geçtiğimiz gün yıllar sonra 'teröristlerle birlikte hareket ediyor, din düşmanı, cami yakan.. Vb.' diye suçlanan CHP Genel Merkezini  ziyaret eden AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesini de basite almamak gerek. Çünkü delilerin barışı bile akıllıların savaşından daha güzeldir..


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —