Ahmet Kaplan

Tarih: 03.10.2024 18:11

İlİMİZİN ADINI ALDIĞI AFYON BİTKİSİ YANİ HAŞHAŞ YAĞI'NIN FAYDALARI .

Facebook Twitter Linked-in

İLİMİZDE YAĞCI ÖMER  OLARAK BİLİNEN, AFYON  HAŞHAŞ YAĞI' NIN BİR  MARKA OLMASINA VESİLE  OLAN.


Ömer Aydeniz'in oğlu dur, Babam Afyonkarahisar'da Haşhaş yağını. Türkiye'ye hatta yurt dışına, tanıtan bir isim olmuştur, bu işe çok emek verdi ve bizleri yanında yetiştirdi.


Kendisinden sonra çocukları bu işi devam ettirmektedir her gün onlarca kişi şehir dışından ve hatta yurt dışından gelip dükkanlarını ziyaret ederek hem buradan Haşhaş yağını temin ediyorlar Hem de haşhaş yağı hakkında bilgiler alıyorlar.


İşletme sahibi Mehmet Aydeniz'den aldığımız bilgileri sizler için aynen aktarıyoruz. 
Haşhaş yağı vücut için önemli besinler barındırır. Hipertansiyon hastaları için bulunmaz bir nimettir. Tansiyon dengeleyicidir, Bu nedenle ilaç kullanmalarına rağmen tansiyon problemini çözemeyen hastalar için doğal bir destek özelliği taşımaktadır. 


Uykusuzluk problemi çeken birçok insanın uyku bozukluğunu gidermekte kullanılan bu yağ, gece yatmadan önce kullanılırsa sakinleştirici etkisi ile rahat uyuyabileceğiniz bir gece sağlar. 
Böylece güne daha dinç ve zinde olarak dinlenmiş bir şekilde başlarsınız.


Sindirim sistemi üzerinde oldukça etkili olan bu yağın sayesinde, hazımsızlık probleminizden kurtulabilirsiniz.
Kabızlık içinde etkili olduğundan bağırsaklarınızın daha hızlı ve düzenli çalışmasını sağlayacaktır. cilde masaj yardımı ile uygulandığında cildi canlandırıcı, tazeleyici, onarıcı ve besleyici bir etkisi olduğunu belirten, Aydeniz. Çinko değerinin yüksek olması sayesinde ağrı kesici özelliği ile şifa bulmanıza yardımcı olur.
Kalsiyum içeriği sayesinde kemikleri güçlendirir ve yaşlılarda kemik erimesine karşı kullanılmaktadır. İçerdiği, Demir minerali sayesinde vücuttaki kan üretimini artırdığı bilinir.

Haşhaş yağı kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar, Vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır ve iç organlarımıza daha fazla oksijen taşınmasını sağlar. Anemi hastalığı olan kişilerin tedavisinde kullanılır, destekleyicidir. 
Şeker hastalığı yani diyabet hastaları için, Şekeri'de dengeleyici olarak kullanılmakta.
İçeriğindeki bakır ve çinkonun tip 2 diyabet hastaları üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinir. 
Birçok hastalığın vücudumuzu ele geçirme nedeni olan, Bağışıklık sisteminin zayıf olmasından kaynaklıdır.
Haşhaş yağı vücuttaki kan üretimini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi birçok hastalığa karşı korur. İçerdiği antioksidanlar sayesinde göz sağlığımızı korumamız için bize yardımcı olur.

 

Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri olan bu yağı beyin, fonksiyonlarının daha etkin bir biçimde çalışmasını sağladığını belirterek, sözlerine devam eden Aydeniz beynin, ihtiyaç duyduğu çinko ve çeşitli mineraller açısından aranılan bir besin kaynağıdır. Hücrelerin yenilenmesi ve üretimine etkisi olan bu yağ sayesinde beynimizin daha iyi çalışmasını ve nörolojik rahatsızlıklara karşı gelmesini sağlayabilirsiniz. Uyku problemlerini çözer. Çağımızın erken ve ani ölümlere sebep olan hastalıklarından kalp krizini önler.


Kan dolaşımındaki etkisi ile felç riskini azaltır ve damar hastalıklarını önler. Saçlarımızın daha sağlıklı ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağladığı gibi saç hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır. 
Yüksek miktarda E vitamini içerdiğinden doku ve hücreler üzerinde yenileyici etkisi ile bağışıklık sistemi hastalıklarını önleyicidir.

 

Dede'den toruna üç nesildir bu mesleği icra eden, Mehmet Aydeniz, Ablasıyla birlikte aynı dükkânda çocuk yaştan beri çalıştıklarını, artık bu mesleğin bütün inceliklerini ve püf noktasını öğrendiklerini.
Babasının bir marka haline getirdiği mesleği dahada ileri noktalara taşımayı hedefliyor.

 

Mehmet Aydeniz, Kısacası Haşhaş yağı ve Haşhaş, sağlıktır, şifâdır her insanın mutlaka bolca Haşhaş ve Haşhaş yağı tüketmesi ve bolca yemesi, lâzımdır sağlık açısından şarttı.


Herkesi bekleriz illada, birşeyler alması şart değil Haşhaş ve Haşhaş yağı hakkında bilgi almak içinde uğraya bilirler.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —