Ülkenin en çok intiharların yaşandığı kentler arasında olan sınır kenti, Kafkaslara komşu kentinden aynı gün içinde iki intihar haber linkini 'son dakika' diyerek paylaştığım sanalda haberi tıklanıp, içeriği okunmadan, ya yalandan beğenebilmeden yada başlığa bakıp kendince yorumlar yapılan ve okunup ta, 'falanda Fakir Yılmaz’ı okuyor, sitesini takip ediyor' 

 

demesinler diye beğeni ya da yorum yapmadan geçildiğine de şahit oluyordum.
Evet, en son haberlerimi yapıp, günün yazısında yazarak linklerini paylaşıp, okurlarıma duyurduktan sonra başta bir çok Ardahanlı hemşerimin de yaşadığı İstanbul'un içinde olduğu bir çok intihar ve cinayet haberleri akıyordu, bilgisayarımın sağ at köşesinde gelen son dakika haberleri ile..
36 yıldır her gün ülke ve dünya gündemi ile ilgili köşe yazarlığı da yapan bir gazeteci olarak sık sık yaptığımız ve en çok okunan ama 'neden' denilmeyen haberlerin başında gelen intihar haberlerini yaparken biz gazetecilerin hazırlayıp, çıkardığı gazetelerin 3. sayfalarının Ortadoğu gibi neden kanlı olduğu da aklıma geldi.


Ortadoğu deyince de insanların yaşamına, dünyaya yön veren siyasetin ne durumda olduğuna bakmak için bu kez de son dakika haberlerinin siyasi haberler kısmına bir göz attım.


İlk bakışta gördüğüm başta dışişleri  bakanının, 'S-400'ler ve İran, Suriye, kadın, çocuk demeden öldürmeye devam eden İsrail konusunda aramızın limoni olduğu dolarcı ABD'ye yönelik olarak; 'Teröristan ülke tehdidi devam ederse bizde camisinde namaz kılamasak ta Suriye'nin Rojavasına kadar gireriz' şeklinde yorumunu görünce,siyasi son dakika haberlerinin de  kanlı 3. sayfa cinayet haberlerine benzer olduğunu ve sonrasında da çatışma veya savaş getiren bir çok tehditlerle dolu haberler olduğunu üzülerek endişe ile gözlemledim .


Ve insanların özel hayatlarında olduğu gibi kentler arasında, ülkeler hatta Ay gibi uzayda bulunan varlıklar için hep bir kavga ve birbirini anlamaz durumda olduğunu düşünerek yeniden biz gazetecilerin haber, yorumlarıyla dolu, kanlı 3. sayfalı gazete sayfalarını hatırlayıp, bugünkü yazımın ana konusundan çok uzaklaşmadan bunun nedenini kendimiz ile, size, her sabah gidipte bir gazete bayisinde günlük bir gazete almaktan aciz olan bizlere sorduğum soruyu yeniden sormayı hatırladım.


Evet, gerçekten okuduğumuz yada gördüğümüz de göz attığımız gazetelerin 3. sayfaları neden hep intihar, cinayet haberleri ile dolar?
Ve bu haberlerin başını neden erkeklerin intihar da, kadınların ise cinayet haberlerinde adeta yarıştığı dikkatinizi çekti mi bilmem...
Öncelikle; 'Asıl gazeteci olan, intihar ettiği için gazeteciliği bana miras olarak bırakan Savaş adlı kardeşimin rengarenk geçen hayatının neden bu evreye döndüğünün, sırrı gibi çözülememiş olan onca intiharlara bakalım' diyerek son iki intihar haberimin nedenini ve intihar etmeye, ettirmeye gelinen noktayı araştırıp, uzun uzun düşündüm..


Düşünmekle yetinmeyip, bu konuyu yazmaktan boğulmak üzere olan gırtlağımı, sıkışan kalbimi rahatlatmak için yazıyı bilgisayarda bırakıp, kendimi dışarı atıp, evimin olduğu sokakta bulunan ve kumar oynattığı için iki ayda bir kapatılan yandaki kahvehanede bir çay içmeye gittim.. 
Ve biraz kafayı dağıtır, denizlerin dalgasıyım şarkısı gibi yaşanmışlıklarıma dalgalanan kalbimi rahatlarım diyerek sabah çayı için kahvenin önüne toplanmış tanıyıp, tanımadıklarımla şarz olma adına sohbete dalıp, nereden, kimden yoksa, acaba Kennedy’lere gönderilen kurşunun kulağına küpe olduğu Trump'a rakip olacak denen kadını ve oradaki Yahudi ağırlıklı lobiyi, kozmik odaları ve derin devletini bir iki saat kendimizce yorumlamayı yeniden gelip, bilgisayarımın başına geçiyordum.


Sonrasında her gün yazdığım günlük yazımı 3. sayfaları kanlı olan gazetelere yetiştirmek için geri döndüğümde eğitimde, hizmette, sağlıkta, ekonomide, 3 gümrük kapılı, kırmızı et deposu olmasına rağmen yapılan bir araştırmada 81 vilayet arasında ekonomide sonlarda, intihar ve göçte ilk sıralarda olan yoksul, kendisi küçük, cürümü büyük denen memleketim Ardahan'ın 81 kentin arasında intihar vakalarında ilk sıralarda olduğunu öğreniyor, daha da şaşırıyordum.


Ve burayı biraz da hızlıca geçip, bu kez de cinayetlere kurban giden ve gazetelerin 3. sayfalarını dolduran kadın cinayetlerinin nedenini kendimce az, çok araştırma cabası içine girdim..


Gerçi aynı kadınların aynı gazetelerin 1. sayfalarını da kendileri ile aynı cins olan yarı çıplak yada erotik giyimli, gazete yöneticisi kadınlarca süslediğini de bilen bir gazeteci olarak açık yada erotik giyimli olmazsa da aynı güzellikte fotoğraflarla süslü ama cinayete kurban gitmiş bir çok kadın cinayeti haberine neyin neden olduğunu düşünüyor ve yazımı yazdığım sırada yanıma gelen kadınlara da bu soruyu sorup, cevabını arıyordum.


Bir erkek arkadaşımızın 'Abi erkekler de ölüyor ama haberleri dikkat çekmediği için sayfalarda yer bulmuyor ondandır' diyerek gazetelerin 3. sayfalarını kana çeviren kadın cinayetlerinin çokluğuna kendince cevap veriyordu.


Ve bu yönde soru sorduğum erkek ve kadınlar bir taraftan gülümseyerek, diğer taraftan da 'çapkınlık' denen suçlamalarla en çok erkekleri suçlarlarken, kadınların hiç çapkınlık yapmadıkları gibi bunların yaşanmasına neden değil, her birinin ak sütten çıkmış birer kaşık oldukları savunulup, konuşuluyordu..


Ve bu yönde soru sorduğum bir kadının, biz erkeklere bir hayli kızdığını ortaya koyan yüz hatlarıyla 'Siz erkeklerin kadınlardan daha güçlü olması ve kadınları anlayamamak istememelerinin bunun nedeni..' diye erkek olduğumdan mı bilmem ama bana verdiği bir hayli cevap cümlelerinde aradığım cevabı bulmaya çalışıyordum.


Peki yazımın sonuna gelmeme karşın hala cevabını bulamadığım intihar ve kadın cinayetlerinin nedeni nedir sizce?
Benim cevabını bulmadığım ama sadece suçlunun tek taraf erkek olmadığını söylediğim de ise 'Vay seni kadın düşmanı' diye ilan edilirim' korkusu ve telaşı hala cevabını merak ettiğim soruma sizler, sayın kadın veya erkek okurum cevap verebilir misiniz?


Ya da  Kamala Harris isimli bir kadının dünyaya yön verdiği söylenen ülkenin başkan adayı olmaya hazırlanırken ve 'bu yazının yazıldığı günün bir gün öncesinde, 'İzmir'in Bayraklı ilçesinde birlikte yaşadığı kadını bıçaklayarak öldüren şüpheli gözaltına alındı,’ başlıklı habere konu olan kadın cinayetleri ile dolu gazetelerin 3. sayfasının nedenini, intihar ve kadın cinayetlerinin nedenlerini hep birlikte bir kez daha düşünelim derken..


Kamala, Kadın ve Gazetelerin Kanlı 3. Sayfaları..

ABD Başkanı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, sosyal medya hesabında bir mektup yayınlayarak adaylıktan çekildiğini açıklaması ve başkan adayı olarak Başkan Yardımcısı bir kadın olan Kamala Harris'e destek verdiğini duyurması şu an açlık, savaş, ekonomik çıkmazın içinde yerlerde olan dünyanın gerçek gündemini meşgul ede dursun, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' adlı platformun en son raporunda, yani daha yeni geride kalan Mayıs 2024 Raporunda, 'Türkiye'de erkekler tarafından 40 Kadın öldürüldü, 20 Kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.' diyordu.

Tarih: 22.07.2024 18:26 Güncelleme: 22.07.2024 18:27

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.