İdris İlcan


Mehdi nerede doğacak?

“Hz. Mehdî (a.s.) Rum’dan, Türklerden


(çünkü, eskiden Türkiye’ye “Diyar-ı Rum” deniliyordu.) AYRILMAYACAKTIR.” (İş’afü’r-


Rağıbîn’den naklen Tılsımlar Mecmuası,
Bediüzzaman Said Nursi, s. 212)
Mehdi’nin Türkiye’den çıkacağı hadislerde bildirilmiştir.
Bir başka hadiste ise Hz. Mehdi (a.s.)’ın büyük
bir şehirden çıkacağı haber verilmiştir:


Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Hz. Mehdi (a.s.), MEDİNE’DEN (BÜYÜK BİR ŞEHİRDEN)
çıkacak ve Mekke’ye gelecek…” (Mer’iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi’si “Feraidu Fevaidi’l Fikr Fi’l İmam El-Mehdi El- Muntazar)


HZ. MEHDİ (A.S.) “KARA KÖYÜ”NDEN ÇIKACAKTIR
Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen diğer bir hadiste de Hz. Mehdi (a.s.)’ın doğum yeri olarak “Kara” denilen bir bölgeye de işaret
edilmiştir:


“MEHDİ (A.S.)’IN KARA KÖYÜNDEN ÇIKACAĞI


SÖYLENMİŞTİR.” (Mustafa Reşit Filizi, Risalet-ül Huruc ül Mehdi, s. 69)
Hadislerde Mehdi’nin Medine yani büyük şehirden birisinde çıkacağı ve KARA denilen o zaman ki ismiyle anılan bir yerde çıkacağı


bildirilmiştir.KARA denilen yer peygamberimiz zamanında Diyarı Rum topraklarında bir yer olduğu ve şimdi isminin KARA veya değiştirilmiş olabileceği yani


KARAbük,AfyonKARAhisar,AnKARA gibi isimlerle değiştirilme olma ihtimali olduğu açık ve nettir.
Ayrıca ilk defa tespit ettiğimiz bir durumda ise;

KUR’AN-I KERİM, KAF SURESi,HAMD EVİ…

Kaf   Suresi   2.   Ayetinde  geçen   ‘Kâfirler içlerinden  bir uyarıcının   kendilerine gelmesine şaştılar da “Bu ne acaip şey!” dediler.’ Ayetinde geçen acaip uyarıcının Mehdiye işaret olduğunu söyleyen birçok İslam  alimi olduğu bilinmektedir.Bediüzzamanda    kendisinden sonra Mehdinin geleceğini ve acip bir şahıs olduğunu belirtmiştir.Bir sohbetinde şöyle demiştir;Bediüzzaman  “Hiçbir  cihette,  o ileride gelecek olan acip şahıs yani Mehdi gibi      olamam”   demiş,  açıkça   Mehdi”nin ileride geleceğini söylemiştir.Yani Mehdinin acip bir şahıs olduğu Kur’an-ı Kerim’deki Kaf Suresinin 2. Ayetiyle sabittir.Ayrıca Kaf Suresinin Huruf-ı Mukattaa harfiyle sureye başlaması ve bu surenin mehdiyi işaret


etmesi  dikkat  çekicidir.  Bu  harfler  İlâhî  bir şifredir.İnsan aklı  onun mânâsını anlamaya        güç      yetiremez. Bu   şifrenin anahtarı sadece Peygamber Efendimiz’dedir (a.s.m.). “HZ. MEHDÎ (A.S.) RUM’DAN, TÜRKLERDEN (çünkü, eskiden Türkiye’ye  “Diyar-ı   Rum” deniliyordu.) AYRILMAYACAKTIR.” (İş’afü’r-Rağıbîn’den naklen Tılsımlar Mecmuası, Bediüzzaman Said Nursi, s.212)


Mehdi’nin Türkiye’den çıkacağı hadislerde bildirilmiştir.
Bir başka hadiste ise Hz. Mehdi (a.s.)’ın büyük bir şehirden çıkacağı haber verilmiştir:
Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Hz. Mehdi  (a.s.),  MEDİNE’DEN  (BÜYÜK  BİR
ŞEHİRDEN) çıkacak ve   Mekke’ye gelecek…” (Mer’iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi’si “Feraidu Fevaidi’l Fikr Fi’l İmam El-Mehdi ElMuntazar)


Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen diğer bir hadiste de Hz. Mehdi (a.s.)’ın doğum yeri olarak “Kara” denilen bir bölgeye de işaret edilmiştir:


“MEHDİ  (A.S.)’IN  KARA KÖYÜNDEN ÇIKACAĞI SÖYLENMİŞTİR.” (Mustafa Reşit Filizi, Risalet-ül Huruc ül Mehdi, s. 69)
Hadislerde Mehdi’nin Medine yani büyük şehirden birisinde çıkacağı ve KARA denilen o zaman ki ismiyle anılan bir yerde çıkacağı bildirilmiştir.KARA denilen yer peygamberimiz zamanında Diyarı Rum topraklarında bir yer olduğu ve şimdi isminin KARA veya değiştirilmiş olabileceği yani KARAbük, AfyonKARAhisar, AnKARA gibi isimlerle değiştirilme olma ihtimali olduğu açık ve nettir.Mehdinin Türkiye’den çıkacağı düşünüldüğünde Türkiye’de ise KARA denilen şehirden çıkacağı göz önüne alındığında  KAF  SURESİNİNDE  Mehdiye işaret ettiği düşünülerse Kaf Suresindeki başlangıç Hurufı Mukatta harfi olan KAF HARFİNİN   bir   tek   il’e   uyumlu   olduğunu görürüz.O il ise
AFYONKARAHİSAR’dır.KAF   harfinin   KA HARFİ KARA’nın kısaltılmışı AF kısmı ise AFYON kısmının kısaltılmışı olduğunu düşünüyorum en doğrusunu Allah bilir.KAF harfinin kısacası KA kısmı ;KARAHİSAR , AF kısmı ise AFYON’un olduğu şifrelenmiş olabilir.


Kāf. Şanı yüce(Mecid) Kur’an’a yemin olsun! Ayrıca Kaf Suresinin ilk ayeti Allah’ın MECİD ismiyle başlamaktadır.Kaf Suresinin Mecidle başlayan Allah’ın ismiyle başlaması ve bu ismin geçtiği bir bölgenin Afyonkarahisar’da bir mahalle(MECİDİYE MAHALLESİ) ismi olması da tesadüfi değildir.Mehdi isminin esması Allah’ın isimlerinden Mecid ismidir.Kaf Suresinin 39. Ayetinde ise (Ey Resulüm!) Öyleyse Sen, onların dediklerine karşılık sabret ve Rabbini Güneş’in doğuşundan önce ve batışından önce hamd ile tesbih et. (Sabah ve ikindi namazlarını kıl.) Mehdi kast edilerek Rabbini HAMD ile tesbih et ayetinde ise Allah’ın Hamid ismi geçmektedir ve Mehdi’nin hadisi şerifte buyrulduğu gibi HAMD EVİ’inde oturacağı bildirilmiştir, Hamd isminin geçtiği bir bölgede ikamet edeceği anlaşılabilir.Bu ayet ve hadisi şerifte Afyonkarahisar’a uymaktadır.Afyonkarahisar’da HAMİDİYE Mahallesi de mevcuttur.En doğrusunu Allah bilir.


Mufazzal’dan: İmam Cafer-i Sadık aleyhisselam’dan duydum ki şöyle buyurdu: “BU EMRİN SAHİBİNİN BİR EVİ VARDIR Kİ O EVE “HAMD EVİ” DERLER.”
(Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 216)
Allahümme Salli Ala Muhammedin ve Ala Ali Muhammedin kema salleyte ala İbrahim ve ala ali İbrahim inneke hamidun mecid.


Allahümme bârik ala Muhammedin ve Ala ali Muhammedin kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim inneke hamidun mecid. 
Salli Ve Bârik Dualarının Anlamları
Salli ve bârik dualarının anlamları şöyledir; 


Allahım Muhammede ve Muhammedin ailesine, İbrahim ve onun ailesinin üzerine salat ettiğin gibi salat et, şüphe yokki sen çok hamd edilen ve şanı yüce olansın. 


Allahım Muhammede ve Muhammedin ailesine İbrahim ve ailesine bereket ihsan ettiğin gibi bereket ihsan eyle. Şüphesiz ki sen çokça Hamd edilen ve şanı yüce olansın.


Salli ve Barik dualarında ise aynı şekilde Hamid ve Mecid ismi yanyana kullanılmakta ve birlikte geçmektedir.Mehdinin soyunun Hz. İbrahim(a.s.) ve Hz. Muhammed(s.a.v.)’e dayandığı bilinmektedir.Mehdi’di de bu aileden olduğuna göre salli ve barik dualarında da Mehdi’nin yaşayacağı mahalleyi Allah isimleri aracılığıyla şifrelemiştir.Ayrıca Afyonkarahisar’daki Hamidiye ve Mecidiye mahalleleri de yan yanadır.
*İYE eki Türkçe ‘de mahalle, bölge ,ev anlamında kullanılır.Örnek:Hamid-iye kelimesinin anlamı Hamd edilen ev manasındadır.

 

Kaf Dağı-Kaf Suresi-Mehdi-AFyonKarahisar-AFyonKarahisar Kalesi ilişkisi
"Kaf, yeryüzünü kuşatmış olan yeşil zeberced'den bir dağdır ve gökyüzünün çevresi onun üzerindedir; kökleri, dünyanın üzerinde durduğu kayaya ulaşır ve zelzelenin kaynağı bu dağdır."


Kaf Dağı, varlığına ve dünyayı çevrelediğine inanılan, ulaşılması güç dağlar zinciridir; Kuh-ı Şu'a, Bi'rül'-Cin, Cebelü'l-Cin, Cebelü'l-Kamer, Cabül-Sa, Şahmeran Ülkesi, Cinnistan, Kuhistan veya Eşher-i Akvâl adlı, yeşil bir zümrütten veyahut zebercentten olan kutsal bir dağ motifidir.
Marifetnâme'de şöyle denilmektedir:

 

"Yedi kat göklerin hey'et ve eşkâli sahih rivâyetlere göre, yedi çadır gibi olup, yeryüzünü çevreleyen içiçe daireler feklindeki sekiz Kafdağı'ndan yedisi üzerine karar etmişlerdir. Sekizinci dağı birinci kat gök olan dünya semasının içinde yeryüzünü çevreler. Göklerin alt kısımları yedi Kafdağı'nda son bulur"

 

Bütün dağların damarlarının yeryüzünü çevreleyen Kafdağı'na bağlandığı, bu damarların zelzeleye bakan meleğin emrine verildiği, Allah Teâlâ bir yerin halkını günahtan alıkoymak istediğinde, meleğin o yerin damarını hareket ettirdiği, Marifetnâme'de verilen bilgiler arasındadır.


Cenabı Hakkın yarattığı yedi denizden en küçüğünün, dünyayı Kafdağı'nın ötesinden kuşattığını söyleyen İbrahim Hakkı'ya göre, Allah Teâlâ, yedinci kat göğün duvarı olan Kafdağı'nın ötesinde büyük bir yılan yaratmıştır. Bu yılan o büyük dağı başı kuyruğuna gelecek şekilde çevrelemiştir. Kıyamete kadar Hak Teâlâ'yı yüksek sesiyle tesbih eder.
"Allah Kafdağı'ndan önce altı dağ yaratmıştır. Yedincisi Kafdağı dır. O, yerin etrafında bir kayaya oturtulmuştur" diyen İsmail Hakkı, Allah'ın Kafdağı'nı, "yerin yedinci tabakası altındaki Cehennem ateşinden yer halkını korumak için yüksek bir kale gibi yarattığını" rivâyet ederek bunu şöyle yorumluyor:

 

"Bunda Kutbu'l-aktâb'ın durumuna işaret vardır Çünkü O da derecesinin yüksekliği dolayısıyla bütün erenleri (kutupları) gözetir, kontrol eder Kafdağı diğer dağları koruduğu gibi, Allah da âlemi maddî ve mânevî âfetlerden O (kutbu'l-aktâb) vasıtasıyla korur"

 

Kafdağı nerededir, nicedir ve niçin yaratılmıştır?


Peygamberimiz ona cevap verdi: "Kafdağı dedikleri bu cihanı çepeçevre kuşatmıştır. Kafdağı'nın içinde: Cihan, yüzüğün içindeki parmağa benzer. Ondan sonra, bu Kafdağı. yeşil zümrütten yaratılmıştır. İşte hu göklerin, gök renk göründüğü, O Kafdağı'nın aksi düştü¬ğüm! endir yoksa gökte hiçbir renk yoktur. Eğer Kafdağı'nın yeşilliği olmasaydı, gök hu şekilde görülmezdi. Insanoğullarının o dağa varması mümkün değildir. Çünkü dört ay tamamen karanlıkta gidilir. Orada hiç ay ve gün yoktur. Ve hu Kafdağı yerin mıhıdır. Eğer Kafdağı olmasaydı. Yer deprenmekten hali olmazdı. Ve halaik yeryüzünde rahat bulmazdı."


Hz. Peygamber'e yöneltilen bu soru, ancak böyle cevaplandı. Fakat, sekizinci soru da Kafdağı'nın kapsamına aldığı için o soruya verilen cevabı da aynen aktarıyoruz:


"Cablısa ve Cahlıka şehirleri nerededir?.. Ve onda olan mahlukatın sıfatı nedir ve hangi dini tutarlar ve yedikleri nedir?.. Ve kendilerinin halleri ve dirlikleri nasıldır?.."


Hz. Muhammed dedi ki: "Cahlıka ve Cab¬lısa iki şehri starıdır. Biri Meşrik'te ve biri Mağrip'tedir. Meşrik'te olan şehre Cahlıka der¬ler ve Mağrip'te olan şehre Cablısa derler. Yeşil zümrütten yaratılmıştır. Ve ikisi de Kafdağı'na ulaşmıştır. Her şehrin eni ve uzunluğu 2 bin fersenktir (on milyon metredir)." Bu cevabı Resulullah söyleyince, Yahudilerin bilginleri, Ebu Cehl ve Velid hazır oturmuşlardır. Önle¬rine Tevrat koyup Resulullah'ın sözü ile karşı-laştırdılar ki, onların sözüne uygun mu söylüyor, yoksa muhalif mi görüyorlardı?


Hz. Ali, Meclis'te hazır idi. Dedi ki: "Ya Resulullah bu dediğiniz şeyler şu bizim bulunduğumuz cihan içinde midir?"


Hz. Resu¬lullah dedi ki: "O şehirler karanlık içindedir. Kafdağı'na ulaşıktır." Hz. Ali dedi ki: "Her şehirde ne kadar halk vardır?.."


Resulullah: "Her şehrin kalesinin bin derbendi vardır. Her derbendi gece biner kişi bekler. Ve o bin kişi bir yıl içinde, yıl tamam oluncaya kadar sıra gelmez" dedi.


Hz. Ali dedi: "Ya Resulullah, bu kaleyi niçin beklerler?"


Hz. Resulullah buyurdu: " Onun için beklerler ki, o tarafta çok halk vardır. Onlarla bu Cablısa ve Cablıka halkı arasında düşmanlık vardır. Gece ve gündüz bir¬biri ile cenkleri eksik değildir. Nöbet tuttukları¬nın sebebi budur."


Sonra Hz. Ali: "Ya Resulullah" dedi. "Bu Cablısa ve Cablıka halkı
Ademoğullarından mıdır?"


Resulullah buyur¬du: " Onlar dünyada adam olduğunu bilmezler."


Hz. Ali: "Şeytan onlara yol bulmaz mı?" dedi.


Resulullah buyurdu: ' Onlar şeytanı bilmezler.'


Hz. Ali: "Ya Resulullah, hu ay, güneş ve yıldız¬lar onların üstlerine doğmaz mı?" dedi.


Resulullah: "Onların Hal Tealanın ay ve güneş ve yıldızları yarattığını da bilmezler."


Hz. Ali: "Bu cihanı nasıl görürler?" dedi.


Resulullah buyurdu: "Onların aydınlığı Kaf dağı'nın şulesindedir. Onların taşları ve duvarları nur gibi şule verir."


Hz. Ali: "Ya Resulullah" dedi. "Onlar ne yerler ve ne içerler?"


Resulullah buyurdu: "Hiç nesne yiyip içmezler."


Hz. Ali dedi: "Ne giyerler?"


Resulullah buyurdu: "Onların bedeni don istemez."


Hz. Ali: "Feriştehler midir?" (Melek)


Peygamberimiz:."Ferişteh değildirler. Amma taatları Ferişteh gibidir" buyurdu.


Hz. Ali: "Onlardan zürriyet gelir mi?" dedi.


Resulullah: " Onların cümlesi erkek¬lerdir. Aralarında dişi yoktur."


Hz. Ali: "Onla¬rın dini ne dinidir, onlar cennetlik midir? Yoksa cehennemlik midir?.."


Hz. Resulullah buyurdu: "Onlar cennet ehlidir, İslam dini üze¬rindedirler. Mi'raç gecesi Cebrail aleyhisselam beni o tarafa iletti. Ben onlara islamı arz ettim. Müslüman oldular. Allah Teala'ya ve bana iman ettiler. Ben onlardan birisine islamın şartlarını öğrettim, o kişiyi onların üzerine halife diktim. Ondan sonra Cebrail Aleyhisselam beni Faris ve Fid'i tarafına ve Ye'cüc ve Me'cüc iklimine ve Münsel ve Bakil ve Naris kavmine iletti. Onlara islamı arz ettim. Kabul etmediler. Cümlesi kâfirdirler."


Ondan sonra Hz. Ali: "Ya Resu¬lullah, bizim hakkımızda onlara hiç kimse vara¬bilir mi?" dedi.


Resulullah buyurdu: "Yok onlara varmaya hiç kimsenin takati yetişmez. Zira dört ay karanlıkta gidilir. Amma Ad kaviminden üç kişi Hz. Hud Peygambere iman getirmişlerdir. Onlar Ad'dan kaçtılar. O şehristana yerleştiler."


"Bazıları der ki: Cablısa ve Cablıka dedikleri şehirler Mağrip tarafında olurlar. Eğer onların kavgası olmasaydı yer halkı gün doğup dolan¬dığı vakitte günün ağzını işitirlerdi. Amma bu haber sahih değildir."


Yukarıdaki yazı, Tarih-i Taberi'den olduğu gibi alınmıştır. 
Bu hadisi şeriflerde Kaf Dağında bir kaleden söz edilmektedir.Bilindiği üzere dünyada kalenin en meşhur olduğu yer Afyonkarahisar Kalesidir.Kaf dağıyla- Kaf suresini ilişkilendiren bir çok kişi vardır.Kaf harfi hurufı mukatta harfidir ve bu harf Afyonkarahisar’a uymaktadır.Afyonkarahisar’ın etrafı dağlarla çevrili ve ortasında da kalesi vardır. Ayrıca KAF dağının 7. Yaratılan dağ olmasıda dikkat çekicidir 7 rakamı burada da karşımıza çıkmaktadır.
6. Üstlerindeki göğe bakmazlar mı? Onu nasıl bina ettik, nasıl donattık! Onda hiçbir düzensizlik ve eksiklik yoktur.
7. Yeryüzünü de yaydık ve orada sabit dağlar yerleştirdik. Orada her türden iç açıcı çift bitkiler bitirdik.(Kaf Suresi;6,7 ayet)


Kaf suresinde bilindiği üzere tevafuk gereği kainatın yaratılış evresinden bahsedilmektedir.7. ayette ise orada sabit dağlar yerleştirdik ifadesi geçmektedir.Bu dağlardan kasıt Kaf dağı olabilir mi?
MECİDİYE SAVAŞLARI


Armageddon, sözcük olarak İbranice de “Megiddo (Mecidiye) Dağı” anlamına gelmektedir. Dini kaynaklara göre Dünya’nın sonuna doğru olacak olan son savaştır. ARMAGEDDON SAVAŞININ diğer adı Mecidiye Savaşıdır.Suriye Merkezli olan bu savaş başta Türkiye olmak üzere Mezopatamya coğrafyasını içerisine alan bölgede gerçekleşmektedir.İslam’da Armageddon savaşının karşılığı Melhâme-i Kübra’dır. Dini kaynaklarda Dünya’nın sonu geldiğinde yapılacağı söylenen büyük Kıyamet savaşının adıdır. 

 

 

İslam‘da Melhame-i Kübra olarak bilinen savaş ile Hristiyanlık ve Musevilikte Armageddon olarak bilinen savaş terminolojide aynı şeyi ifade etmektedir. Aralarındaki temel fark beklenen bu savaşın genel içeriği ile ilgili üç farklı dinin yaklaşımıdır. İslam’da bu savaşın Hatay ilinde bulunan Amik ovasında; Hristiyanlık ve Musevilikte ise Megiddo dağının eteklerinde olacağına inanılmaktadır. “Megiddo dağının etekleri”nden Amik ovasının kastedilip kastedilmediği ise net değildir. 


Bilindiği üzere Mecidiye isminde Afyonkarahisar’da bir mahalle mevcuttur.

 

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.