İdris İlcan

Tarih: 06.06.2024 14:59

Mehdiyetin anlamı ve önemi hz. Mehdi (as) tarafından açıklananacaktır

Facebook Twitter Linked-in

Hz. Mehdi (as) hiçbir zaman için insanlara, "Ben Mehdiyim" demeyecektir. Allah, Peygamberimiz (sav)`in diliyle haber verdiği alametlerle, onu insanlara tanıtacaktır. Bu alametlerden biri de, "HZ. MEHDİ (AS)`I İNSANLARA EN İYİ ANLATACAK OLAN KİŞİNİN YİNE YALNIZCA HZ. MEHDİ (AS) OLMASI"dır.

 

 Hz. Mehdi (as) yaptığı çalışmalarla; Peygamberimiz (sav)`in hadislerini ve İslam alimlerinin Hz. Mehdi (as) hakkındaki açıklamalarını en doğru ve en hikmetli şekilde yorumlamasıyla, insanlara Hz. Mehdi (as)`ı en mükemmel şekilde tanıtacaktır. Bir hadiste Hz. Mehdi (as)`ın, Peygamberimiz (sav)`in ahir zaman ile ilgili verdiği bilgilerin gerçeğini bizzat bilen kişi olacağı, bu sebeple de Peygamberimiz (sav)`in ahir zaman ile ilgili hadislerini en doğru şekilde açıklayacak kişinin de yine sadece Hz. Mehdi (as) olacağı şöyle bildirilmiştir:Ebu Basir der ki: İmam Muhammed Bakır`ın şöyle buyurduğunu duydum: "... Buyurdu ki: Hz. Mehdi (as) kıyam ettiğinde Resulullah`ın yolundan gidecektir. YALNIZ O (HZ. MEHDİ (AS)), RESULULLAH (SAV)`İN ESERLERİNİ AÇIKLAYACAKTIR..." (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 191)

 

Hz. Mehdi (as) bu hikmetli anlatımlarıyla insanların feraset ve basiretlerini açacaktır. Açıkça "Ben Hz. Mehdi (as)`ım demeyecektir; fakat manen Hz. Mehdi (as)`ın varlığına ve gücüne işaret ederek insanların gözlerindeki gaflet perdesini kaldırıp "Mehdi gerçeğini" anlamalarını sağlayacaktır. Hz. Mehdi (as), Hz. Mehdi (as)`dan bahsettikçe, insanlar giderek onun Hz. Mehdi (as) olduğuna samimi olarak kanaat getirecek ve ona manen tabi olmak isteyeceklerdir.

 

MEHDİYETİ ANLATMAK İÇİN HALKIN ARASINDA FAALİYET GÖSTERİR

 

İmam Sadık şöyle buyurmaktadır: "... Halbuki o [HZ. MEHDİ (AS)], ONLARIN ÇARŞILARINDA GİDER GELİR. TOPLANTILARINDA HALILARININ ÜZERİNE AYAK BASAR. ALLAH`IN İZNİ İLE KENDİNİ TANITINCAYA KADAR onlar onu (Hz. Mehdi (as)`ı) tanımayacaklar." (Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi, cilt 3)


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —