Gözden kaçırmayın
Duayen Turizm 340 kişi ile yola çıkacakAfyonkarahisar`ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer Kasabasında yaşayan İşadamlarından Ahmet Aşgın TUSKON`un Dünya Ticaret Zirvesine katıldı.
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), tarafından İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü- Tarım Gıda ve Tarım Makinaları programına 130 ülkeden bin 450 işadamı Türk firmalarla görüşüp alışveriş yapma imkanı buldu.
Afyonkarahisar`dan da Pekin Tavukçuluk, Burç Su, Savrukoğlu Tarım Makinaları, Avşar Tarım, Aşpa Gıda, Dündar Un , Karsan Çelik Mutfak Gereçleri,Özel Tarım firmalarının katıldığı programda açılışı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi gerçekleştirdi.
25 Bin iş görüşmesinin gerçekleştirildiği zirvede, Türkiye`deki üniversitelerde okuyan 900 öğrenci 22 dilde tercüme gerçekleştirdi.
AFYON`DAKİ İŞLETMELER ZİYARET EDİLECEK
Açılışta konuşan Tuskon Başkanı Rızanur Meral bugüne kadar yapılan 18 ticaret köprüsüyle 28 milyar dolarlık ticaret hacminin oluştuğunu 19.Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsüyle bu rakamın 30 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Meral, bugüne kadar yapılan Ticaret Köprülerine 38 bin 280 yerli, 29 bin 270`i yabancı olmak üzere toplam 71 bin 31 kişinin katıldığını belirtti.
Programa katılan işadamlarından Macit Pekin, iki gün süren görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini,Tuskon`un 1 yıl önceki programında yurt dışına Tavukçuluk sektörüyle alakalı makine satışı gerçekleştirdiklerini , bu hafta içersinde TUSKON`un programındaki görüşmeler neticesi önümüzdeki günlerde firmaların Afyon`da fabrika ve işletmeleri ziyaret ederek sipariş ve alışveriş imkanının olacağını düşündüğünü söyledi.
UKRAYNALILAR ARAZİ VERMEK İSTİYOR
Pekin, gelen firmaların kendi ülkelerinde büyük iş yapan işletmeler olduğunu belirterek, "Fas ve Cezayir den tarım makineleri talebi, Ukrayna`lı firmanın ülkesinde geniş tarım arazilerini kiraya vermek istediğini, Kazakistanlı firmanın ülkesinde kümes hayvancılığı yapmak için danışmanlık istediğini, Tacikistanlı firmanın tuğla fabrikası almak istediğini gördük" dedi.
Osman Dündar ise gerçek ürün alıcılarının gelmiş olduğu programda ikili görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını, 8 ülkeden ürün numuneleri talebi aldıklarını, bunlardan 6 tanesinin Afrika ülkelerinden, 2 tanesinin ise uzak doğu ülkelerinden olduğunu , normal şartlarda bu insanları kendi ülkelerinde bulmak için harcayacağımız zaman haftaları bulurken, burada birebir görüşmelerimiz oldu. Programa katılan firmaların köklü ve kendi ülkelerindeki pazarlarda söz sahibi olmalarının yapacağımız ticaret açısından çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
Yorumlar
Yorum Yap