Gözden kaçırmayın

 Afyonkarahisar'da Temizlik Etkinliği Afyonkarahisar'da Temizlik Etkinliği

Göreve geldiği günden bu yana her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde düzenlenen Engelliler Gecesi`nde engellilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gelenek haline getirdiği etkinliği bu yıl da devam ettirdi. 
Kent Konseyi Engelliler Meclisi önderliğinde engelli derneklerinin katılımıyla kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Belediye Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen Engelliler Gecesi ile sona erdi. Çok sayıda engelli ve engelli yakınının katıldığı gecede, gönüllerince eğlenen engelli vatandaşlar, unutulmaz bir gece yaşadı. 
"AFYONKARAHİSAR ENGELLİSİNE SAHİP ÇIKIYOR"
Gecenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Afyonkarahisar`ın artık engellisine sahip çıkan bir il haline geldiğini söyledi. Bunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`ın çok büyük katkısı olduğunu kaydeden Engelliler Meclisi Başkan Mesut Yurt, Başkan Çoban`ın engellilerin her türlü sorunu ile ilgilendiğini ve kendisine iletilen hiçbir talebe duyarsız kalmadığını ifade etti.
Engelliler Meclisi olarak kendilerinin de birçok çalışmaya imza attığını dile getiren Yurt, engellilerin önündeki engellerin yavaş yavaş aşılmaya başlandığını vurguladı. 
"ALLAH HER İLE BAŞKAN ÇOBAN GİBİ BAŞKAN NASİP ETSİN"

Engelliler Meclisi`nin Kent Konseyi çatısı altındaki en çalışkan meclislerden biri olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`ın Engelliler Meclisi`nden gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmediğini söyledi.
Başkan Çoban`ın, mağdur bir engelliyi görünce gözlerinin dolduğunu kaydeden Birliktir, "Allah, bütün illere Burhanettin Çoban gibi engellileri anlayan onları maddi ve manevi her türlü anlamda destekleyen bir başkan nasip etmesin" dedi. 
"DÜŞÜNÜLMEYEN VE YAPILANMAYAN BİRÇOK İCRAAT YAPTIK"

Bir kez daha Engelliler Gecesi düzenleyerek engellilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Çoban ise, geride kalan 5 yılda engelliler için Afyonkarahisar tarihinde hiçbir zaman düşünülmeyen ve yapılamayan birçok icraatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Engelli dernekleri ile işbirliği ile yardım ve destek anlamında birçok çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Çoban, tüm bu çalışmaları Afyonkarahisar`ı engelliler için yaşanılabilir bir kent haline getirme düşüncesi ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 
İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ`NDEN BÜYÜK DÜRÜSTLÜK

Geçen ay 2`şer bin TL para yardımında bulundukları 64 spor kulübü arasında yer alan İşitme Engelliler Kulübü`nün hesabına yanlışlıkla 4 bin TL aktarıldığını açıklayan Başkan Çoban, bu olay sonrası İşitme Engelliler Kulübü yöneticilerinin büyük bir dürüstlük göstererek, fazladan yatırılan 2 bin TL`yi iade etmek istediklerini söyledi.
Desteğe en çok ihtiyaç duyan bir kulüp olmasına rağmen İşitme Engelliler Kulübü yöneticilerinin bu davranışının kendisini çok duygulandırdığını kaydeden Başkan Çoban, "Böylesine dürüst ve düzgün engelli kardeşlerimize hayran olmamak ve onları alkışlamamak mümkün değil" diye konuştu. 
"ENGELLİLER ARTIK AİLELERİ İÇİN YÜK DEĞİL"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla 2003 yılında dünyada eşine rastlanılmayan Engelliler Kanunu çıkarıldığını hatırlatan Başkan Çoban, "Bu kanunla engellilerimize, yakınlarına öyle haklar tanındı ki inanın bu haklar gelişmiş ülkelerde dahi yok. Sadece şunu söyleyeyim, eskiden bakıma muhtaç bir engelli, ailesi için tabiri caizse yük iken şu anda birçok ailenin geçim kaynağı haline geldi. Eskiden sokaklara terk edilen bir engelli artık sahip çıkılır hale geldi.
Çünkü engelli bir bireyin aylık 802 lira geliri var" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Alper Sezer`den aldığı bilgiye göre Engelsiz Yaşam Merkezi`nin yapım ihalesine en kısa sürede çıkılacağını belirten Başkan Çoban, "Afyonkarahisar`ın Türkiye`ye örnek bir Engelsiz Yaşam Merkezi`ne kavuşacağını söyledi. 
18 ADET AKÜLÜ ARAÇ DAHA DAĞITILDI

Engelli sporculardan oluşan Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden gecede, görme engelli yüz bireye baston ve konuşan saat hediye edilirken, Bilgisayar Kursu`nu başarıyla tamamlayan engellilere sertifikaları verildi. Ayrıca il merkezinde ikamet eden 18 engelli vatandaşa akülü araç ve 4 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı. 
Gecede, engellilerle yakından ilgilenen Başkan Çoban, birçok engelli ile fotoğraf çekindi. Engellilerin istek ve taleplerini dinleyen Başkan Çoban, gerekli birimlere talimatlar vererek, kendisine iletilen talepleri hemen yerine getirdi.