Gözden kaçırmayın

Emirdağ’da Meydan Düzenlemesi İçin İlk Adım AtıldıEmirdağ’da Meydan Düzenlemesi İçin İlk Adım Atıldı

Konuşmacı olarak Dinar’a gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Çiçek Diyanet Sen Afyonkarahisar ve Dinar Şubelerinin iş birliği ile Dinar’a davet edilerek belediye Kültür Sarayında 07 Aralık 2013 Cumartesi günü saat 14.00 de konferans verdi.
 
Konuşmacı “Hz. Muhammed (SAV) ve Gençlik” konusunda yapacağı konuşmadan önce sunuculuk görevi yapan Müftülük Sitesi Camii İmam hatibi Erkan Demirel davetlilere hoş geldiniz diyerek program hakkında bilgi verdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra Bülüçalan Köyü İmam hatibi Enis Tıraşçı bir kuran suresi okuyarak dua etti. 
Afyonkarahisar Diyanet-Sendikası Başkanı Ahmet Elmas açılış konuşmasında konuşmacıya ve davetlilere hoş geldiniz diyerek konuşmacının bu değerli konferansını Dinarda sunmasından memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti. 
Salonda misafir olarak bulunan Engelli Gazeteci Yazar Murat Keleş kürsüye gelerek ”Ben 25 çocuk sahibi bir ailenin 24 üncü çocuğuyum “ diyerek kendini tanıtarak başından geçen olayları nasıl engelli olduğunu anlatarak “2 ayağımı 2 gözümü de kaybettim engelli duruma geldim ama hayattan bıkmadım yılmadım yinede amaçlarıma nail oldum” diyerek kısa özgeçmişini anlattı. 
Sunucu Demirel “Konuşmacımız/ Prof. Dr. Yakup Çiçek 1950 Trabzon Maçka’da doğdu.1971 yılında Samsun İmam Hatip okulundan,1975’te İstanbul Yüksek İslam enstitüsü’nden mezun oldu.Bir süre Üsküdar Müftülüğünde din görevlisi olarak çalıştı.Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi görevine,Yüksek İslam Enstitüsü’nde asistan olarak 1977 yılında başladı.1983’te Mü.Sosyal Bilimler Enistitüsünde Haririzade Mehmet Kemaleddin Hayatı,Eserleri teziyle doktor oldu.1989’da doçent,1996’da profesör ünvanını aldı.Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi’nde ve Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretimüyeliği görevini yürütmektedir”diyerek konuşmacıyı tanıtarak kürsüye davet etti. 
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Çiçek teşekkür ederek programı hakkında bilgiler verdi. Peygamberimizin İbadet hayatı, Ahireti, Aile hayatı, Çevresindeki insanlarla yaşantısını, Konuşmalarındaki dikkatini ve peygamberimizin gençlere olan davranışları gibi bilgileri anlatarak Peygamberimizin gençlere devamlı kötü alışkanlıklarından uzak durmalarına önem verdiğini çeşitli hadislerle ifade etti. 
Yaklaşık 1,5 saatlik konuşması sonrası Dinar Müftüsü Celil Şimşek konuşmacı Prof.Dr. Yakup Çiçek’e teşekkür ederek çiçek ikramında bulundu.