Gözden kaçırmayın

Cumhuriyet Halk Partisinin en çok güvendiği ve başarılı olacağına inandığı yerlerden birisi Emirdağ ilçesi. Geçtiğimiz dönemlerde Emirdağ Belediye Başkanlığı`nın en gözde partisi de Cumhuriyet Halk Partisi olmuştu.
Yapılan ön seçimle 3 aday adayı ile Emirdağ Belediye Başkan adaylığı sürecine giren CHP Emirdağ İlçe Başkanlığı`nda 2014 seçimlerinde de CHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Pala`nın aday olarak belirlenmesiyle seçim süreci başlamıştı.
Ancak birkaç gündür kamuoyunda çıkan "Mehmet Pala aday olamaz" iddialarına Pala`dan cevap geldi. Bilindiği gibi Mehmet Pala daha önce Emirdağ Süt Üreticileri Birliği Kooperatifi Başkanıydı. Kamuoyunda yer alan iddialara göre Pala`nın, 01 Aralık 2013`den önce kooperatif başkanlığından istifa etmesi gerekiyordu. Ancak Mehmet Pala`nın 01 Aralık 2013`den önce birlik Başkanlığından istifa etmediği birkaç gündür kamuoyunda konuşuluyordu.
PALA`DAN BELGELİ CEVAP
Konuya açıklık getirmek isteyen Pala Cumartesi günü gazetemize yaptığı açıklamada 29.11.2013`de Birlik Başkanlığı`na istifasını sunduğunu belirterek istifa dilekçesinin de fotokopisini (yanda) verdi.
Pala`nın gazetemize verdiği dilekçe örneğinde gelen evrak kayıt tarihinin 29.11.2013 ve kayıt numarasının da 143 olduğu görülüyor. Pala dilekçesinde; "Emirdağ Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu`na önümüzdeki yerel seçimlerde Emirdağ Belediye Başkanlığı`na aday olduğumdan dolayı Emirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı`ndan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ediyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim" ifadeleri yer alıyor.Bunun yanında Mehmet Pala`nın aday olabilmek için birlik başkan lığından istifa edip etmemesi gerektiği de ayrı bir tartışma konusu oldu.
Yorumlar
Yorum Yap