Gözden kaçırmayın
Pala Metin Ferdi Tayfur'u unutmadıOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Başmakçı’ya yaptığımız yatırımlarla adeta destan yazdık. Daha güzel bir Başmakçı için eğitimden sağlığa, alt yapıdan ulaşıma, kültür sanattan çevreye, ormandan barajlara kadar rekor yatırımları ve yeni tesisleri ilçemize kazandırdık. ” diye konuştu.
Son 10 Yılda Başmakçı’ya 17 Milyon TL’lik Muhteşem Yatırım
“Orman ve Su İşleri Bakanlığı son 10 yılda Başmakçı’ya 17 milyon TL’lik muhteşem kamu yatırımları yaptı” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Devlet Su İşleri’nin (DSİ) inşaatı devam eden işlerle birlikte Başmakçı’ya yaptığı yatırımın bedeli yaklaşık 17 milyon 120 bin TL’dir. Yağmurlama sulama teknikleri ile topraklarımız artık daha bereketli, DSİ tarafından inşaatı devam eden, planlama ve proje safhasındaki gölet ve sulama tesisleri ile 9 bin 600 dekar araziyi sulayacağız” dedi.
Orman ve Su İşleri Yatırımları Artıyor, Başmakçı Kalkınıyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “İl Özel İdaresi ve DSİ tarafından tamamlanan ve inşaatı devam eden sulamalar dahil olmak üzere; Başmakçı ilçesi genelinde sulanan arazi miktarı 2003’te 32 bin 980 dekar zirai arazi iken 2013 yılında bu rakam 41 bin 95 dekara ulaştı” dedi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, “Başmakçı’nın en büyük problemlerinden biri olan taşkınları önlemek adına hizmete sunduğumuz taşkın koruma projeleri ile Başmakçılılara rahat bir nefes aldırdık. Yaklaşık yatırım bedeli 1 milyon 200 bin olan Yaka Kasabası Taşkın Koruma Tesisi’ni 2012 yılında hizmete aldık. Çığrı Köyü Kocaçay Deresi Taşkın Rüsubat Kontrolü tesisi içinde çalışmalarımız devam ediyor. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile vatandaşlarımız afetlere karşı artık daha güvenli olacak” diye konuştu.
Başmakçı’da Modern Sulama Tesisleri Hayata Geçiyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar’daki bütün yer altı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon TL ödenek ayrıldı. Bu proje kapsamında Başmakçı da modern sulama tesislerine kavuşuyor. Başmakçı da 5 proje için toplam 8 bin 883 dekar alanda müracaat da bulunuldu ve bu projelerin toplam maliyeti 2 milyon 664 bin TL olup, hayata geçirilen arıtma ve sulama tesisleri ile Başmakçı’da su üretimle buluşacak.
“Başmakçılılar Tabiatla Buluşuyor”
Başmakçı’da yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003-2013 yılları arasında 19 bin 800 dekar alanın ağaçlandırıldığını ve 1 milyon 400 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “ Vatandaşlarımızı tabiatla buluşturmak için Başmakçı’da 3 adet köy ormanı, 4 adet şehitler ormanı, 1 adet mesire yeri tesis ettiklerini” sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, “2013 yılında Sarıköy köyünde 140 dekar araziye 7 bin adet fidan diktik” dedi.
Tabiat ve Tabii Hayata Yatırımlar Devam Ediyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlarla örnek bir ilçe haline gelen Başmakçı’da vatandaşların tabiatla uyum içinde yaşaması için yapılan çalışmaların önemini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “ Yapılan projeler kapsamında 137 aileye toplam 640 bin 337 TL ferdi kredi verdik. Mülga Çevre ve Orman Bakanlığı iken Başmakçı’ya çevre ve altyapı projeleri için toplam 471 bin TL maddi destekte bulunduk. Alım garantili fidan üretimi kapsamında 2013’te 22 bin fidan ürettik ve böylece üreticilere 30 bin TL ek gelir sağladık” dedi.
Son 10 Yılda Basmakçı’ya 19 Milyon TL Tutarında Zirai Destek
Son 10 yılda Başmakçı’ya yaptıkları yatırımlarla, Başmakçı’nın hızla büyüdüğünün altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Başmakçı’ya 2003-2011 yılları arasında toplam 19 milyon 456 bin TL zirai destek verdik. Bu dönem çiftçimizin en fazla traktör satın aldığı dönem oldu. Hayvancılığın en fazla desteklendiği dönem oldu. Hükümetimiz döneminde çiftçimize ilk kez mazot desteği verildi. En düşük zirai kredi ile en yüksek zirai kredi sağlandı. Çiftçi borcunun en fazla silindiği dönem oldu” diye konuştu.
Yorumlar
Yorum Yap