Gözden kaçırmayın
Afyon Keçesi çağdaş moda ile buluşuyorAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde 29 Nisan 2014 tarihinde “Cildimize Özel Bakımlarla Nasıl Yatırım Yapabiliriz?” konulu konferans düzenlendi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan AKÜ Yaşamboyu Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.. Dr. Gülen Gül Nadir Köken, vatandaşların önerileri doğrultusunda eğitimler düzenlemek istediklerini söyledi. Köken, “Ayda bir eğitimlerimiz olacak.
Toplantılar düzenleyeceğiz. Dernek başkanlarımızla konuşup onların istedikleri doğrultuda 7’den 70’e herkese yönelik eğitimler vermeye çalışacağız” dedi.
Daha sonra söz alan AKÜ Dermatoloji Ünitesi Kozmetisyeni Emine Şevik, her insanın özellikle yüz hatlarının güzel olmasını istediğini belirterek “Çevremizle baktığımızda herkesin belli ölçülerde görünümüne dikkat ettiğini görebiliriz. Bu insanların yaradılışı ile ilgili önemli bir konudur” dedi.
İnsan vücudunun dış tabakası olan ve birçok görevleri olan derinin erişkin bir insanın toplam vücut ağırlığının yüzde 15’ini oluşturduğunu kaydeden Şevik, “Vücudumuzun en büyük ve en ağır organı olan deri, cilt altındaki dokuları örter ve onlara destek sağlar. Ayrıca barındırdığı çok geniş damar yapısı ve ter bezleri sayesinde vücut ısısının sabit tutulmasında en temel görevi üstlenir” diye konuştu.
Tarih boyunca insanlar cilt güzelliği için formüller üretti
İnsanların yaşlarının ilerledikçe yaşlılık belirtilerinin vücutta kendini belli etmeye başladığını ifade eden Şevik, “Bu belirtiler genel olarak göz çevresinde başlamaktadır. Göz alt torbaları sarkmaya başlar. Deri, bu bölümden başlayarak kırışık bir yapı haline bürünür.
Bu durumu en aza indirmek, yaşanılan süre boyunca oldukça güzel bir görünüme sahip olmak; cilt bakımının önemiyle doğrudan ilgilidir. Cilt bakımına ne kadar önem verilirse, vücuttaki geçen zamanın izleri o derece az görülecektir” ifadelerini kullandı.
İnsanoğlunun çok eski çağlardan beri cilt güzelliği için zamanın imkân verdiği ölçüde daha sağlıklı ve güzel görünen bir cilde sahip olmak için çaba sarf ettiğini anlatan Şevik, “Örneğin eski Roma’da insanlar ciltlerini güzelleştirmek için timsah dışkısıyla bir çeşit çamur maskesi yaparlardı. Yine ponza taşları, dişleri beyazlatmak için kullanılırdı ya da koyun yağı ve kanından hazırlanan bir karışım tırnak boyası olarak kullanılıyordu” dedi.
Temizlik, sağlık ve güzellik için yapılır
Şevik, insan cildinin bir örtü gibi koruma amaçlı yaratıldığını belirterek, Biz bu örtüye yeterince özen göstermezsek kendini olumsuz şartlara karşı savunamaz” dedi. Cilt bakımının vücut ve diş bakımı kadar önemli olduğuna dikkat çeken Şevik, “Cildimiz bizim iç aynamızdır, dolayısıyla önce beslenme alışkanlığımızdan başlayıp periyodik bakımlarımızı ihmal etmememizi tavsiye ediyoruz.
Cilt bakımının amacı, sadece güzel görünmek değil; aynı zamanda ruh ve beden sağlığımızı korumaktır” diye konuştu. Günlük, haftalık ve aylık olarak cilt bakımı yapılması gerektiğini dile getiren Şevik, toplam 6 farklı cilt türünün olduğunu ve her cilt türüne uygulanacak olan bakımın farklılık gösterdiğini aktardı.
Cilt bakımının uzman kişiler tarafından yapılmamasının istenmeyen sonuçları beraberinde getirebileceğini de sözlerine ekleyen AKÜ Dermatoloji Ünitesi Kozmetisyeni Emine Şevik cilt bakımının cinsiyet ayırımı gözetmeksizin doğru ürünler kullanılarak uzman ellerde yapıldığı taktirde cildin yaşlanmasını geciktirebilecek en etkin sistem olduğunu ifade etti.
Yorumlar
Yorum Yap