Gözden kaçırmayın

 Başkan Kasap her şey Karaca ören için Başkan Kasap her şey Karaca ören için

5 caminin 4’ünde görev alan imamların ezan okuma üsluplarını, namaz kıldırma şekillerini, surelerin okunma tarzını beğenmeyen köy halkından bazı vatandaşların, İl Müftülüğüne gidererek şikayette bulundukları öğrenildi.
Afyonkarahisar Merkeze bağlı Anıtkaya Köyündeki vatandaşlar cami imamlarına karşı tepki gösteriyor.
Köyde bulunan 5 caminin 4’ünde görev alan imamların ezan okuma üsluplarını, namaz kıldırma şekillerini, surelerin okunma tarzını beğenmeyen köy halkından bazı vatandaşların, İl Müftülüğüne gidererek şikayette bulundukları öğrenildi. 
KENDİ İMAMIMIZI KENDİMİZ TUTARIZ
Köydeki Ulu Camiye atanan son imamın bardağı taşırdığını söyleyen köy halkı, ‘Bizler huşu içinde namaz kılmak istiyoruz. 5 camimizin 4’ünde çeşit çeşit imam var.
Kimisi ezan okumasını bilmiyor, kimisi sure okumasını bilmiyor, kimisi sabah namazına gelmiyor. Bizim suçumuz ne? Biz sadece huşu içinde namaz kılmak istiyoruz. Burası dış kapının mandalı mı? İstanbul’da ezan sesinden etkilenip Müslüman olan gayrimüslimler var. Bizim burada ise ezan okuyan imamlarımız bizi sağ olsunlar ezandan soğuttular. Bu duruma artık yeter demek istiyoruz. Önümüz ramazan ayı.
Bu ayda bizler maneviyatımızı en güzel şekilde yaşamak istiyoruz. Doğru düzgün imam göndermeyeceklerse bu imamları geri çeksinler, köy halkı olarak bizler para toplayıp kendi imamımızı tutarız’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. Köy halkından bazı vatandaşların İl Müftüsü Burhan İşliyen’e gidip sıkıntıyı dile getirdikleri öğrenildi. 
ESNAFLARDAN DA İMAMA TEPKİ
Köydeki bazı imamlara tepki gelmeye devam ediyor.
Son tepki köyün önde gelen esnaflarından Alparslan Dalgıç’tan geldi. Dalgıç, tepkisini şöyle dile getirdi; “Geçtiğimiz cuma günü camiye gittim. Hocanın okuduğu Fatiha suresinden başka hiçbir şey anlamadım. Bizim köyümüzün kaderi bu olamaz. Yetkililerin buna el atması gerek” dedi.

MÜEZZİN VARKEN NAMAZA BAŞLIYORDUM

İsmini vermek istemeyen bir başka esnaf ise Ulu Cami imamını eleştirerek şöyle konuştu; “Ulu Camiye bundan 1 ay önce kadar müezzin göndermişlerdi. Müezzinin sesi o kadar güzeldi ki namaza başlıyordum. Ara ara gidip namaz kılıyordum.
Ancak daha sonra imam gelince müezzin kendi görevini yapmaya başladı. Ancak ne yazık ki imamızın okuduklarından hiçbir şey anlamadık. Tekrar camiden uzaklaştım” dedi.