Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası sezon finaliyle dinleyicilerine seslendi.
Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumcu olarak katıldılar.
Sezonun son programında Afyon Ak Parti il teşkilatının istifası ile CHP il teşkilatında yaşanan istifalar değerlendirildi.
“Zeybek bence başarılıdır”
30 Mart yerel seçimlerinden sonra Ak Parti’de bazı il yönetimlerinin görevden alınacağının konuşulduğunu kaydeden Gazeteci Ertuğrul Sevim, “2009 seçimlerinde Ak Parti yüzde 43, bu seçimde ise yüzde 48 oy aldı. Merkez ve bazı büyük ilçeler kazanıldı. Bazı küçük ilçeler ise kaybedildi.
Beldelerde de yüksek oranlarla seçimler kazanıldı. Bence Ak Parti 30 Mart yerel seçimlerinde Afyon’da başarılıydı. Daha sonra Genel Merkez tarafından il yönetiminin istifası istendi. Ak Parti teşkilatlarını görevden almıyor, istifa etmeleri isteniyor.
Böyle bir uygulama var. Neticede il teşkilatı istifa etti ve kamuoyuna duyuruldu. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’in ismi herhangi bir şaibeye karışmamıştır.
Zeybek bence başarılıdır. Benim partiden yetkililerle görüşmelerim neticesinde edindiğim bilgilere göre burada esas sorun Kadın Kolları ile Gençlik Kolları Başkanları’nın çıkardıkları sorunlar ve Genel Merkez’e sürekli şikâyet etmeleridir.
İlde bir kavga var görüntüsü oluşturulmuştur. Bir koordinasyonsuzluk, kavga ve kaos görülünce de Genel Merkez hepsini görevden almıştır.
Başbakan Afyon’u başarılı bulmamıştır. Bunu duydum. Bakan Eroğlu da yerel seçimlerden çıkan sonuçtan memnun olmamıştır. Sonuç olarak bu başarısızlık Zeybek ve yönetimine fatura edilmiştir” diye konuştu.
“En sorunsuz görünen Ak Parti’de iç sorunlar vardı”
Yerel seçimlerin sonuçlarının ilimizde hem Ak Parti, hem de CHP ile MHP’yi memnun etmediğini belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “Ak Parti aldığı zaferleri beğenmedi. MHP iki büyük ilçeyi kaybetti. CHP ise istediği sonucu alamadı. Üç partide de şu an yaşanan tartışmaların nedeni yerel seçimlerin sonuçlarıdır.
En sorunsuz görünen Ak Parti’de iç sorunlar vardı. Bunlar kamuoyuna yansımasa da bilen biliyordu. Siyasi partiler organik yapılardır. Birileri gider, birileri gelir. Bunları normal görmek lazımdır. CHP’de de benzeri şeyler yaşanıyor.
Şu anda en sıkıntısız parti gibi duran MHP’de de en geç yılbaşına kadar çeşitli gelişmeler olabilir. Bütün partiler bir anlamda seçim muhasebesi yapıyor. Ak Parti’de yeni il başkanı kim olabilir, bunu bilmiyorum. Bu konuda net bir şey yok” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Bugün ülkemizin birlik ve bütünlüğü tehlikededir”
Yatırımlar ve sanayileşme konusunun ilimizin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Ak Parti’nin ya da CHP ile MHP’nin başına kimin geleceği benim için çok önemli değil. Afyon hangi noktada, nasıl gelişebilir, bunu tartışmak lazım. Memlekete kim hizmet edecekse o göreve gelmeli.
Yoksa hiçbiri akrabamız, tanıdığımız değil. Şehrimiz kazansın. Mesela geçenlerde şehrimizin ülkenin en mutlu ikinci ili olduğu açıklandı.
Böyle şey olur mu? Buna kim inanır? İlimiz Ege illeri arasında ama gelişmişlik Doğu illeri düzeyindedir. Birilerinin bizi mutlu ilan etmeleri bu gerçeği değiştirmez. Bugün ülkemizin birlik ve bütünlüğü tehlikededir. Dünyayla neredeyse ilişkimizi kestik, iplerimizi kopardık. Dış politika yeniden gözden geçirilmelidir.
Dolayısıyla ilimizde siyasi partilerin başına kimin geleceğinden öte bence bu konular daha öncelikli ve önemlidir” şeklinde konuştu.
“CHP İl, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları istifa etmelidir”
Programda CHP İl Teşkilatında yaşananları değerlendiren Gazeteci İsmail Akar, “CHP’nin tüzüğüne göre il teşkilatında 20 asil, 20 yedek üye bulunuyor. İl Başkanıyla beraber 41 kişilik bir yönetim oluşuyor.
Gelişen olaylar neticesinde Afyon İl teşkilatında hem asil, hem de yedek üyeler istifa etmeye başladılar. Asil listede olanlar istifa edince, yerine yedektekiler geldi. En son gelinen aşamada İl Sekreteri ve 6 arkadaşı il yönetiminden istifa ettiler.
Arkalarından yedek listede yer alan 2 kişi daha istifa etti. Şu anda CHP’nin il yönetiminde 15 kişilik asil ve 1 kişilik yedek üyesi kaldı. Yönetimin düşmesi için üye sayısının 13 ve altında olması gerekiyor. CHP il teşkilatında 41 kişiden şu anda 16 kişi kaldı.
Bir anlamda Afyon CHP il teşkilatında yoğun bakımdaki bir hastanın sürekli tedavi olması gibi çalışmalar yapılıyor. Bence yerel seçimlerde alınan başarısızlık nedeniyle Afyon’da CHP’nin hem il, hem merkez ilçe, hem kadın ve hem de gençlik kollarının istifa etmeleri gerekir. Sen, ben hesapları, kişisel kavgalar partinin daha da erimesine neden olacaktır. Partililer de buna müsaade etmeyecektir” diye konuştu.
Programın sonunda Basın Odası’nın yorumcuları tüm babaların günlerini kutladılar.Basın Odası Eylül ayında yeniden dinleyicileriyle buluşacak.