Gözden kaçırmayın

Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik kolları İl Başkanı Mehmet Kılınçkaya , uyuşturucu ile ilgili yasal düzenlemelerin derhal uygulamaya konulmasını istedi.
Türkiye’de uyuşturucu ile mücadele eden 10’un üzerinde sivil toplum kuruluşu olduğunu ama bunların sadece uyuşturucu bağımlısı ve bağımlı olmaya aday kimselerin tedavisi için mücadele veren gönüllü kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Kılınçkaya, “Yeni ‘Yargı Paketi’nde uyuşturucu ticareti, kullanımı, üretimi ve bulundurulmasına yönelik ciddi cezaların getirilmesi öngörülüyor. Bu yasanın derhal yürürlüğe konulması gerekmektedir” dedi.
Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Kılınçkaya, ilkokul seviyesine kadar düşen uyuşturucu kullanımına ilişkin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
Kolluk birimlerinin tüm çabalarına ve operasyonlarına rağmen uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz kaldığına işaret eden Kılınçkaya, uyuşturucunun lise sıralarından, ortaokul sıralarına geçeli epey zaman olduğunu şimdi ise, gözünü ilkokul sıralarına diktiğini söyledi.
“Arkadaşlar arasında özenti olarak veya ‘bir denemeden bir şey olmaz’ mantalitesiyle bulaşılan bu illet daha sonraki zamanlarda bu genç dimağları esir alıyor” diyen Kılınçkaya, “Bu konuda okul yönetimleri ve ailelerin dikkat ve özeninin yanında devletimizin ve emniyet birimlerimizin de hassasiyeti hayati önem arz etmektedir” dedi.
Yeni yargı paketi derhal yürürlüğe konulmalıdır
Ülkemizde uyuşturucu ile mücadele eden 10’un üzerinde sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Kılınçkaya, bu STK’ların uyuşturucu bağımlısı ya da bağımlı olmaya aday kimselerin tedavisi için mücadele veren gönüllü ve gayretli kuruluşlar olduğunu belirterek, “Gençlerimizin uyuşturucuyla tanışmasını engelleyici tedbirlerin alınması aciliyet arz etmektedir ve bu doğrultuda mekanizmaların oluşturulması şarttır.
Yeni Yargı Paketi’nde uyuşturucu ticareti, kullanımı, üretimi ve bulundurulmasına yönelik ciddi cezalar gelmektedir. Bu yasanın derhal yürürlüğe konulması gerekmektedir.
Uyuşturucu suçlarına karşı verilecek cezaların caydırıcılığı tartışılmamalıdır. Bireyin akıl sağlığını, dolayısıyla iradesini ve yine dolayısıyla hürriyetini tehdit eden bu belanın toplum bünyesinden atılması için tüm vatandaşlarımızın aynı ciddiyetle bu mücadeleye katkı vermesi gerekmektedir” diye konuştu.Afyon Time
Yorumlar
Yorum Yap