Gözden kaçırmayın
İçimizdeki İrlandalılarBelediye Meclisi Haziran ayı toplantısında alınan kararla geliş ve gidiş güzergâhları yeniden belirlenen ilçe, kasaba ve köy toplu taşımacıları, söz konusu kararla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`ı ziyaret etti.
Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışını düzenli hale getirmek amacıyla alınan kararın, kendilerini ve müşterilerini mağduriyete düşürdüğünü belirten minibüsçüler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Minibüsçülerin kararla ilgili görüşlerini tek tek dinleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, alınan kararın gerekçelerini ayrıntılı olarak anlattı.
"3 YILDIR BU KARARI ERTELİYORDUK"
Söz konusu kararı, AK Parti ve MHP`li 31 üyesi bulunan Belediye Meclisi`nin oy birliğiyle alındığını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, "Burası bir şehir ve kuralları var. Aslında biz bu kararı 2011 yılında almıştık.
O dönem, belediye başkanlarımız, halkımız ve muhtarlarımız, `biraz daha ertelenmesi` için Sayın Bakanımıza ricada bulundular. Bunun üzerine biz tam 3 yıl bu kararı erteledik." dedi.
"KARARIN SEBEBİ TRAFİK SIKIŞIKLIĞI"
Afyonkarahisar hariç diğer tüm şehirlerde, ilçe, köy ve belde arabalarının şehir içine giriş yapmadığını kaydeden Başkan Çoban, "Şehir merkezinin yol kapasitesi belli ve şehrin en önemli sorunlarından birisi trafik.
Hal böyle iken, şehir merkezine her gün, ilçe kasaba ve köylerden en az 950 araç giriş yapıyordu. Bu da zaten sıkıntılı olan şehir içi trafiğini çıkmaza sürüklüyordu. Alınan kararın altındaki en büyük sebep bu. İkinci sebep ise; bazı ilçe, kasaba ve köy arabalarının şehiriçinde taşımacılık yapması" diye konuştu.
"HER ŞEHİRDE BU UYGULAMA VAR"
İlçe, kasaba ve köy arabalarının, yolcularını garaja getirmekle ve belli duraklarda indirmekle mükellef olduğunu vurgulayan Başkan Burhanettin Çoban, "Alınan bu karar bir geçiş süreci. 1-2 yıl sonra belki 3 yıl sonra ilçe, kasaba ve köy arabaları ne giriş ne de çıkışlarında şehir içine giremeyecek. Bu uygulama Türkiye`nin her yerinde uygulanıyordu. Biz biraz ertelemiştik. Bundan sonra bu şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.
"TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK İSTEDİK"
İlçe, kasaba ve köy taşımacılarının konuya sadece kendi yönlerinden baktığını belirten Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir ise, Başkan Çoban`ın belirttiği gibi, alınan kararın en büyük sebebinin şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak olduğunu söyledi.
Köyden yolcu getirmelerine rağmen, şehiriçi yolcusu taşıyan ilçe, kasaba ve köy arabalarının hakkı olmayan bir kazanca ortak olduğuna dikkat çeken Birliktir, "Aslında hiçbir ilçe, kasaba ve köy arabasının böyle bir hakkı yok. Şehiriçi minibüsleri ihaleye girdiler devlete para ödediler. Alınan kararın bir diğer sebebi de budur" dedi.
"KARAR MECLİSİN OY BİRLİĞİYLE ALINDI"
Kararın, Başkan Çoban`ın ya da kendisinin aldığı bir karar olmadığını, Belediye Meclisi`nde oy birliğiyle alındığını vurgulayan Birliktir şöyle devam etti: "ilçe, kasaba ve köy arabalarına, Jandarma`nın önünde durak yeri verdik. O durak, yolcu indirme bindirme yeri.
Bu araçlar yıllardır Jandarma önünden Maliye kavşağına kadar yoğun olan bir şeridi işgal ediyor. Bu yüzden üç kırmızı ışıkta geçecek binlerce araç beş kırmızı ışıkta geçiyor. Fazladan vakit kaybediyor ve yakıt yakıyor."
Yorumlar
Yorum Yap