Gözden kaçırmayın

Başkan Şenol akran zorbalığına son!..Başkan Şenol akran zorbalığına son!..

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi`nin ev sahipliğinde Gençlik Servisleri Merkezi tarafından bu yıl 10.`su düzenlenen organizasyon ile dünyanın çeşitli ülkelerinden ilimize öğrencileri makamında kabul etti.

Ziyarette, izlenimlerini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile paylaşan öğrenciler Afyonkarahisar`ı çok beğendiklerini dile getirerek misafirperverliğinden dolayı tüm Afyonkarahisarlılara teşekkür ettiler.
İlimizde unutulmaz bir zaman geçirdiklerini ifade eden konuklar, doğal güzelliklerimizin yanı sıra Afyonkarahisar kültürü ve damak tadımıza hayran kaldıklarını söylediler.

Bir taraftan Afyonkarahisar`ı her yönüyle tanıma fırsatı bulan öğrenciler diğer taraftan da Belediyemizde gönüllü çalıştılar. Fransa, İspanya, İtalya, Polonya, G. Kore ve Tayvan`dan gelen öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Çoban ise kendilerini ilimizde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
Ziyarette ilimizin tarihi, kültürü, turizm ve sosyal potansiyeli hakkında da bilgiler veren Başkan Çoban "Afyonkarahisar tarihi, beş bin yıl öncesine kadar giden bir şehirdir.
Burada Hititler, Frigyalılar, Romalılar, Bizanslılar hüküm sürmüştür. Daha sonra ise bilahare Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yapmıştır.
Afyonkarahisar daha önceleri sadece termal suları ile tanınırken, son elli yıldır özellikle gıda et ürünleri alanında Türkiye`de önemli bir yere sahip olmuştur" diye konuştu.
Kore`den gelen konuklara seslenen Başkan Çoban Kore Savaşı`nda görev yapmış şu anda ise Afyonkarahisar`da ikamet eden büyüklerimizin olduğunu hatırlattı. Ziyaretin sonunda Başkan Çoban Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampına katılan öğrencilere plaket verdi.