Gözden kaçırmayın

Afyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptıAfyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptı

Afyonkarahisar Büro Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi, Aliihsan Orhan bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada , şu ifadelere yer verildi;
2015 Bütçesi Yoksulluk, İşsizlik ve Savaş Bütçesidir! 
Genelde kamu emekçileri özelde yargı emekçilerinin ayrımcı uygulamalara tabi tutulduğu, insanca yaşam taleplerinin dikkate alınmadığı, çalışma koşullarının giderek zorlaştığı, her gün yeni hak gaspları ile karşı karşıya kaldığı bir süreçte TBMM’de 2015 yılı bütçe görüşmeleri devam etmektedir. 
2014 yılı kamu emekçilerinin AKP-Memur-Sen işbirliği ile imzalanan satış sözleşmesinin yakıcı sonuçlarını yaşadığı bir dönem olmuştur.
123 TL’lik zamma mahkum edildiğimiz, tarihte ilk kez temmuz ayında maaş zammı alamadığımız, enflasyon karşısında maaşlarımızın sürekli eridiği buna rağmen enflasyon farklarımızın gasp edildiği bir süreç kamu emekçilerini giderek daha fazla yoksullaştırmıştır. 
Kamu emekçilerinin yoksulluk sınırı altına maaş aldığı ortada iken önümüzdeki yıl için altı aylık dönemlerde yüzde 3+3 zam dayatması 2015 bütçesinde devam etmektedir. 
Kamu Emekçilerinin İnsanca Yaşam Taleplerinin Karşısına Memur Sen İle İmzalanan Satış Sözleşmesi Getirilmektedir! 
AKP kamu emekçilerinin talepleri söz konusu olduğunda her fırsatta Memur Sen’le imzaladıkları toplu sözleşmeyi öne çıkararak kamu emekçilerine saldırılarını satış sözleşmesi üzerinden meşrulaştırmaya çalışmaktadır. 
Burada bir kez daha ifade ediyoruz! 
Kamu emekçilerinin insanca yaşam talepleri AKP ile Memur Sen’ in insafına bırakılamaz! 
Dün demiştik bugün bir kez daha ifade ediyoruz!
Biz anlaşmadık! 
Satış sözleşmesini kabul etmiyor bütçeden hakkımızı istiyoruz!
AKP Ayrımcı Uygulamalarda Sınır Tanımamaktadır! 
TBMM’de bugün görüşülmeye başlanan Adalet Bakanlığı bütçesinden yargı emekçileri olarak hakkımızı istiyoruz.
Ayrımcı uygulamalara karşı eşitlik, yoksulluğa karşı insanca yaşam talepleri ile ülke genelinde alanlardayız. Yargı hizmetlerini hakim ve savcılardan ibaret gören anlayışı bir kez daha kınıyor yargı hizmetlerinin ve yargı emekçilerinin bir bütün olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.

Bütçe İmkânları Bu Kadar Anlayışı Kocaman Bir Yalandır! 
Yargı emekçilerinin, sendikamız Adalet Bakanlığı’nda yetkili iken kazandığı yol yardımları, fazla mesai ücretleri vb. hakları Memur Senin yetkili olduğu süreçte birer birer gasp edilirken, sıra yargı çalışanları için iyileştirmeye geldiğinde tamamen yok sayılmakta ayrımcı uygulamalara tabi tutulmaktadırlar.
AKP iktidarı taleplerimiz karşısında kaynaklarımız sınırlı, bütçe imkânları vb. yalanlara başvururken, iş Cumhurbaşkanı için AKSARAY yapımına gelince tüm bütçe imkânlarını seferber edebilmekte, biber gazı alımı için fahiş rakamlarla ihale açabilmektedir. 
Soma katliamı hala hafızalarımızda, Ermenek’te 8 yurttaşımız halen toprağın altındayken ve bu maden faciaları ve iş kazaları yaşanmasının ana nedenlerinden birisi bu işyerlerinin denetlenemediği gerçeği ortada iken Çalışma Bakanlığı’nın bütçesini düşüren AKP iktidarı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bütçesini sürekli artırabilmektedir.

AKP İktidarını Bir Kez Daha Uyarıyoruz!
Yargı emekçileri arasında ayrımcılığın sembolü haline gelen hakim ve savcıların maaşlarında 1155 TL artış Adalet Komisyonundan olduğu gibi geçmiş bulunmakta, Adalet Bakanlığı bütçesinde yargı emekçilerinin talepleri yok sayılmaktadır. 
AKP iktidarını ayrımcı uygulamalardan vazgeçmeye, Adalet Bakanlığı bütçesinde bir bütün yargı emekçilerinin taleplerine yer vermeye çağırıyor emeğe saygı ücrette adalet istiyoruz! 
İnsanca Yaşam, Güvenceli İş, Güvenli Gelecek İçin Taleplerimiz 
* 2015 bütçesi sermayenin, yerli ve yabancı tekellerin ve savaş lobisinin çıkarları doğrultusunda değil, bütçenin asıl kaynağı olan işçi ve emekçilerin ekonomik ve sosyal ihtiyaçları gözetilecek şekilde hazırlanmalı, bunun için sendikalar, emek ve meslek örgütleri bütçe sürecine bulunduğu her alanda müdahil olmalıdır. 
* Kamu emekçilerinin 2014 yılı enflasyon farkı “ek zam” olarak 2015 yılı bütçesi içinde yer almalı, yılın ikinci yarısında ücretleri eriten “artan oranlı vergi dilimi” uygulamasına son verilmelidir.

* Tüm ek ödemeler temel ücrete yansıtılmalı ve emeklilik hesaplamasına dahil edilmelidir. 
* En düşük ücret yoksulluk rakamı olan 3.926,42 TL’ye çıkarılmalı, aynı işi yapanlar arasında ücret adaleti sağlanmalıdır. 
* Açlık sınırının altındaki ücretler vergiden muaf tutulmalı, yoksulluk sınırının altındaki ücretler en düşük vergi diliminden vergilendirilmelidir.

* 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin ikramiye, fazla çalışma ücreti, yol ücreti ve kadroya geçişler nedeniyle oluşan ekonomik kayıplar karşılanmalı ve güvence altına alınmalıdır.

* Performans Sistemi uygulamalarına son verilmeli, başta taşeron çalıştırma olmak üzere güvencesiz çalıştırma yasaklanmalı, 4/B, 4/C, Sözleşmeli, taşeron işçiler kadroya geçirilmeli, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşulları oluşturulmalıdır.

* İnsanca yaşam ve çalışma koşulları için, grevli toplu sözleşme hakkı önündeki tüm engeller kaldırılmalı ve özgür bir toplu sözleşme düzeni yaratılmalıdır.

* Emekçilerin yoksulluğunu arttıran dolaylı vergiler azaltılmalı, kazanca göre vergilendirme yapılmalı, yüksek gelirlilerden belli bir oranda “servet vergisi” alınmalıdır.

* 1 Ekim’de yapılan yüzde 9’luk elektrik ve doğalgaz zammı geri alınmalı, 2015’te temel tüketim ürünlerine herhangi bir zam yapılmamalıdır.

* Asgari ücret bir işçi ailesinin geçimini sağlayacak şekilde belirlenmeli ve tamamen vergi dışı tutulmalıdır.

* Her fırsatta patronların vergi, prim ve faiz borçlarını silen hükümet, ağır borç yükü altındaki ücretli emekçilerin borç faizlerini tamamen silmeli, borçlarını ödeme güçlüğü çeken milyonlarca kişiyi mağdur etmeyecek somut tedbirler almalıdır.

* Kıdem tazminatının fona devri, taşeronlaştırmanın yaygınlaştırılması, bölgesel asgari ücret ve kiralık işçilik gibi emek karşıtı düzenlemeler asla gündeme getirilmemelidir.


* Sürekli artan iş cinayetlerini durduracak tedbirler alınmalı, iş yeri denetimleri arttırılmalı, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almayanlara ağır yaptırımlar uygulanmalıdır.

* Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalı, sigortasız işçi çalıştırmaya asla izin verilmemelidir.
 
                                                                     Ali İhsan ORHAN
                                     Büro Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi