Gözden kaçırmayın

Mahalleli sorunlarını Başkana ilettiMahalleli sorunlarını Başkana iletti

Afyonkarahisar`ın Sinanpaşa İlçesine Bağlı Boyalı Köyünde, yapılan çalışmalardan Boyalı köyü halkı, oldukça memnun.
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren, Boyalı Köyü Muhtarı Faruk Oflaz köy içerisindeki yapmış oldukları çalışmalarını, Afyon Time Habere aktardı.
Boyalı köyündeki barajın, dün itibariyle DSİ tarafından harfiyatının başladığını bildiren Oflaz, şu ifadelere yer verdi;
"Köyümüzdeki baraj çalışması sizlerinde gördüğü gibi başladı. Yaklaşık, 60 kişilik DSİ`ye ait ekip çalışmalarına başladı.
Allahın izniyle kısa zamanda bu baraj köyümüze hayat verecek. Baraj çalışması bittikten sonra, baraj etrafındaki 80 dekarlık alanımıza, Badem, Ceviz. Kestane tarzı ağaçların dikim çalışması yapılıp, burada gerekli mesire alanımızıda oluşturacağız.
Köy halkımız ve dışardan gelecek olan misafirlerimiz, gönül rahatlığıyla burada doğa ile başbaşa bir ortamda, hoş bir vakit geçirecek.
Bunun yanında köy içerisinde bulunan Ortaokulumuzun eskimiş olan duvarlarını yeniden yaptık, yine köy içerisinden geçen derenin, gerekli ıslah çalışması yapılarak, derenenin bir kısmının etrafına, demir korkuluklu çit yapımını gerçekleştirdik.
Kalan kısmınıda inşallah yakın zamanda bitireceğiz.Boyalı Külliyemizin ön kısmında bulunan  alana, bir kavşak çalışmamız olacak bu çalışmamızı da projelendirdik, İnşallah kısa zamanda bu çalışmamız da, halkımızın hizmetine sunulacaktır.
Köy içerisinde bulunan ve akmayan bir çok çeşmemiz var, baraj çalışması olduğundan dolayı henüz müdahalede bulunmadık çalışma bitince, bu akmayan çeşmelerimizi de akar duruma getireceğiz.
Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğüne ağaçlandırmayla ilgili, bir dilekçe sunduk dilekçemiz kabul edildi.İnşallah bahar aylarının başında, köy girişinden baraja kadar olan yol güzelgahına, topak akasya dikimini gerçekleştireceğiz.
Yine Boyalı,Gezler,Tınaztepe,Kayadibi`nin faydalanacağı, ortak çevre yolu çalışması ile ilgili çalışmamız projelendirildi.Bu konu ile alakalı, İGM Başkanımız Salih Sel`den söz aldık.
Konunun takipçisi ise Sinanpaşa İGM üyemiz Veysel Tekelidir.Yine Sayın Bakanımız Pr.Dr.Veysel Eroğlu adına köyümüze bir park çalışmamız var.
Bu park çalışmasının da projesini tamamladık kısa zamanda köyümüze kazandıracağız.Köy İçerisinde bulunan şu anki mevcut muhtarlık binamız çok eski, yeni muhtarlık binamızla ilgili çalışmalarımız var yeni muhtarlık binamızı da, eski sağlık ocağının bulunduğu yeri restore edip oraya taşıyacağız.
Ortaokulumuzun bulunduğu alanın üst kısmındaki eski muhtarlık binamızı da, düğün salonu yapacağız bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.
Köy halkımız susuzluktan çok muzdaripti şuan, şükürler olsun köyümüzde suyu akmayan ev kalmadı.O sıkıntımızı da giderdik.
Köylere hizmet götürme birliği tarafından, Kirazlı dağından köy içerisine ek ilave içme suyu hattı sözünü de sayın Kadir Örnek`ten almış bulunmaktayız, bu sözümüzü de çok yakın zamanda yerine getireceğiz.
Afyon İzmir Karayolu girişinden köyümüzün içerisine kadar olan yolumuz, tekrar sati kaplama yapıldı. Yolumuz artık çok daha güzel oldu.
Köyümüz için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz bu konuda sürekli köy halkımızla istişare içerisindeyiz. Bir Konu daha var önceden, köyümüzde çöp bidonları dahi yoktu, şuan köyümüzde bir çok mahalle ve evin önünde, çöp bidonumuz var çöplerimiz düzenli olarak toplanmaktadır.
Köyümüze hizmet konusunda ellerinden geleni yapan, başta Sayın Bakanımız Pr. Dr. Veysel Eroğluna, Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner`e, Sayın İGM Başkanımız Salih Sel`e,İGM üyemiz Sayın Veysel Tekeliye çok teşekkür ediyorum" dedi.Afyon Time Özel( bu içerik izinsiz kullanılamaz)