Gözden kaçırmayın

Genç yaşta trafik kazası hayattan kopardıGenç yaşta trafik kazası hayattan kopardı

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası’nda bu hafta 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık konusu işlendi.


Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa her hafta olduğu gibi Gazeteciler Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.


“14 Mart sağlık çalışanları açısından oldukça önemli bir gün”

14 Mart Tıp Bayramı’nın tüm sağlık çalışanlarına kutlu olmasını dileyen Gazeteci İsmail Akar, “14 Mart sağlık çalışanları açısından oldukça önemli bir gün. Sağlık çalışanları 14 Mart dolayısıyla sorunlarını dile getiriyorlar.
Eskiden Tıp Bayramları çok güzel şekilde kutlanırdı. Tıp baloları tertip edilirdi. Günümüzde ise birkaç ziyaretle geçiştiriliyor. Eski kutlamalar yapılmıyor. Geçmişte yapılan tıp balolarında uzun süredir birbirlerini görmeyen meslektaşlar biraraya gelir ve kaynaşma sağlanırdı.
İlçelerden de sağlık çalışanları bu tarz etkinliklere yoğun olarak katılırdı. Şimdi bu tarz balolar çok gerilerde kaldı. Seksenli yıllarda düzenlenen baloları anımsıyorum. Gazeteci olarak bu baloları takip eder ve sayfalarımızda habere geniş şekilde yer verirdik. Son zamanlarda sağlık çalışanları şiddet olaylarını da sık yaşar oldu. Sağlık memurundan doktoruna, tüm sağlık çalışanları ne yazık ki çeşitli saldırılara maruz kalıyorlar. Şiddetin hiç olmamasını diliyorum” şeklinde konuştu.


“14 Mart sadece ülkemize özgü bir gündür”

Günümüzde birçok şeyin dejenere edildiğini kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Dejenere olan sadece 14 Mart kutlamaları değil. Cumhuriyetle birlikte oluşmuş bir takım gelenekler ne yazık ki saldırı altında. 14 Mart sadece ülkemize özgü bir gündür.
Yıllardır da hep kutlanır. Bu yıl da yine sönük bir şekilde kutlanarak bir ritüel yerine getirilmiş oldu. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum. Sağlık çalışanları sorumluluğu yüksek bir mesleği yapıyorlar. Hayatımızdaki önemleri çok büyük” diye konuştu.

“Bir ülkenin en zekileri Tıp okurlar ama hiçbir zaman en zenginleri olmazlar”

Sağlıyken sağlıkçıların kıymetinin çok fazla bilinmediğini belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Ancak ne zaman kendimiz veya bir yakınımız hastalanırsa onların ne kadar zor şartlarda görev yaptıklarını fark edip, hayatımızdaki önemlerini anlıyoruz. İnsan hayatında sağlıktan daha kıymetli bir şey yok.
Sağlığımız yerindeyse düşünüp üretebiliyor ve hayattan keyif alabiliyoruz. Sağlık çalışanlarının pek çok sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Siyasi iktidar onları sürekli halka şikâyet ediyordu. Aslında aksamaların sorumlusu sağlık çalışanları değil, siyasi iktidardır. Bu kişiler sonuçta yasaların çerçevesinde hizmet veriyorlar.
Ben hemen hemen tüm sağlık emekçilerinin mesaisinin üzerinde gayretle çalıştıklarını biliyorum. Acil Servis’e veya polikliniğe gittiğinizde durumu daha iyi görüyorsunuz. Yüzlerce hasta sırada bekliyor. Bu çok zor bir görevdir. Bunca insanın sağlığıyla ilgili şikâyetini dinleyip, şifa sunmaya çalışmak oldukça zor bir iş. Bundan dolayı sağlıkçıları sadece para kazanan kişiler olarak görmemek lazım.
Dünyanın en zor işini yapıyorlar. Bir ülkenin en zekileri Tıp okurlar ama hiçbir zaman en zenginleri olmazlar. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyor, zor görevlerinde başarılar diliyorum” diye değerlendirmede bulundu.

Basın Odası’nda ayrıca İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü dolayısıyla bu konu da işlenerek Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı.