Gözden kaçırmayın

Şuhutta esnaf ve vatandaşlara bayrakŞuhutta esnaf ve vatandaşlara bayrak

İhsaniye Belediyesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği 45 kişilik ekip ilçede örnek şehir planlama çalışmalarına başladı.


Bozok Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Seçil Gül Meydan Yıldız ve Şehir Plancısı Erdoğan Aslan önderliğinde 12 Ekim 2016 tarihinde başlatılan çalışma 14 Ekim’de son bulacak. İkinci sınıf öğrencilerinin uygulamaya koyduğu çalışmalar sonucunda ilçe yerleşim planının dijital ortama aktarılması ve ilçenin ilerleyen zamanlarda doğru imar projeleriyle buluşturulması hedefleniyor.


Çalışma hakkında bilgi veren İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, “Yozgat Bozok Üniversitesi ile imzalanan protokol gereği İhsaniyede örnek şehir planlama taslaklarının hazırlanması ve var olan  ilçe planını dijital ortama aktarma çalışması başlatılmıştır. Bozok Üniversitesinden 45 öğrenci hocalarıyla birlikte İhsaniye Merkez ve Akören bölgesindeki sokaklarda çalışmalarını sürdürmektedir.


Çalışma sırasında evlerin fotoğrafları çekilerek paftaları dijital ortama aktarılmaktadır. Proje yaklaşık üç gün sürecektir bu süreçte İhsaniyenin tamamının kayıt altına alınması hedeflenmektedir. Ücretsiz olarak yapılan bu çalışmanın İhsaniye halkımıza Yozgat Bozok Üniversitesine, kıymetli hoca ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”dedi.


İhsaniyenin çalışma açısından önemini vurgulayan Erdoğan Aslan, “İhsaniye çok önemli yatırımlar almaya başlayan bir ilçe. Nedir bu önemli yatırımlar? Burada değinmek istediğim nokta ulaşılabilirlik konusu, buraya İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara otoban kavşağı yapılacak. İstanbuldan Antalyaya gidenler ve İzmirden Ankaraya gidenler bu otobanlar vasıtasıyla İhsaniye üzerinden geçecekler.


Doğal olarak bölgeye hareket gelecek ve 2020’lerden sonra ilçenin önemi ciddi oranda  artacak. Bunun dışında İhsaniyede Şaban Çabuk’un çabalarıyla termal su bulundu. Bu su turizm amaçlı kullanılacağı gibi asıl tarım arazilerinde tarımı güçlendirmek için kullanılacak. Kısaca gelecek vadeden bir bölgedir İhsaniye.” dedi.


Bölgenin büyüme potansiyeli ile doğal kültür  yapısı ve yapılaşmaları üzerinde duran Dr. Seçil Gül Meydan Yıldız, çalışmanın öğrencilere saha deneyimi, bölgenin imar problemlerinin tespiti, öğrencilerin proje seçimleri ( tarım, hayvancılık, turizm ya da endüstri ) konusunda yardımcı olacağına değindi.