Gözden kaçırmayın

Tatlıdan kurt çıkınca açıklama gecikmediTatlıdan kurt çıkınca açıklama gecikmedi

Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi Şube Başkanı Ali İhsan Orhan, Dünya Meteoroloji Gününde bir basın açıklaması yaparak, Meteoroloji çalışanlarının eylem de olduğunu duyurdu.


Orhan şu ifadelere yer verdi;

 
Dünya Meteoroloji Gününde Meteoroloji Emekçileri Olarak Eylemdeyiz! 
Meteoroloji emekçileri olarak bugün ülke genelinde iş yavaşlatma, iş bırakma eylemleri yapıyoruz. Yaptığımız basın açıklamaları ile taleplerimizi sağır kulaklara bir kez daha duyurmaya çalışıyoruz. 
Değerli Basın Emekçileri,

Genelde kamu emekçileri öznelde Meteoroloji emekçileri olarak her geçen gün yaşam koşullarımız ağırlaşmaktadır. 2013 yılında AKP hükümeti ile Memur Sen arasında imzalanan satış sözleşmesi kamu emekçilerinin 2 yıl zam ve enflasyon farkı alamadığı bir süreci beraberinde getirmiştir. Yine 2011 yılında çıkartılan 666 sayılı KHK önemli gelir kayıplarına yol açmış, kamu hizmetlerinin piyasalaşması ve hayat pahalılığı emekçileri canından bezdirmiştir. 
AKP’nin ‘Yeni Türkiye’sinde de emekçiler açısından yeni bir durum söz konusu değildir. Her geçen gün işyerlerimizde keyfi uygulamalar, ayrımcılık, kadrolaşma artarak devam etmektedir. 
Cumhurbaşkanı ile Hükümetin ekonomi yönetimi arasındaki faiz/enflasyon paradoksunda doların önlenemeyen yükselişi faizleri yükseltmiş, enflasyonda hedef yıllık ‰5,5 iken Şubat ayı itibariyle ‰ 7.55’e varmış bulunmaktadır. Yaşanan bu sürecin faturası her zaman olduğu gibi yine emekçilere çıkmakta, temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, düşük ücret, işsizlik ve yoksullaşma emekçilere dayatılmaktadır. 
Değerli Basın Emekçileri,
İnsanca Bir Yaşam, Güvenli Bir Gelecek İstiyoruz!
Meteoroloji emekçileri gece gündüz demeden, tatil günleri dâhil meteorolojik olayları ve iklimi sürekli izleyerek, yorumlamak ve ilgililerle neticeleri paylaşmak; tüm sektörler ve vatandaşlar için can ve mal güvenliğini, hayat kalitesini artırıcı, nitelikli, kesintisiz ve meteorolojik hizmetler sunarken emeğinin karşılığını alamamaktadır. 
Yoksulluk sınırı rakamının altında, açlık sınırı rakamlarına yakın bir maaş düzeyinde çalışma koşulları ile karşı karşıya bırakılan meteoroloji emekçilerinin bu güne kadar birikmiş sorunlarına ve taleplerine karşı gerek Genel Müdürlük gerekse de Orman ve Su İşleri Bakanlığı duyarsız davranmaya devam etmektedir.

EUROCONTROL Gelirlerinden Hakkımızı İstiyoruz!

Avrupa’da sivil havacılıkla ilgili gelirleri kontrol eden EUROCONTROL teşkilatının Türkiye temsilcisi DHMİ (Devlet hava Meydanları İşletmesi) paydaşları ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’dür. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Eurocontrol gelirlerinden aldığı payı yatırımlarda kullanmakta harcayamadığı parayı sermaye artırımı yapmakta veya maliyeye aktarmaktadır. 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi ise 2012 yılında çıkartılan havacılık tazminatına ilişkin kanun ve Yüksek planlama kurulu kararı gereğince Eurocontrol gelirlerinden bir kısmını çalışanlara havacılık tazminatı olarak vermektedir. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü emekçilerinin böylesi bir gelirden mahrum bırakılması hem çifte standart hem de eşitlik ve adalet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Üstelik personel ve yatırıma ayrılan pay arttıkça eurocontrol geliri de artmaktadır. 
Başta Orman ve Su İşleri Bakanı olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürünü meteoroloji emekçilerinin taleplerine çözüm bulmaya davet ediyor haklarımızı alana kadar yapacağımız eylem ve etkinlerde ısrarcı olacağımızın altını çiziyoruz. TBMM tatile girmeden başta eurocontrol gelirlerinden payımız olmak aşağıda yer alan taleplerimiz ile ilgili yasal düzenleme yapılmasını talep ediyor eylem ve etkinlikler dışında siyası iktidara sandıkta da mesajımızı vereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. 
Meteoroloji Emekçileri Olarak;
* Meteoroloji emekçilerinin hakkı olan havacılık tazminatının bir an önce ödenmeye başlamasını,
* Meteoroloji emekçilerinin fazla mesai ve nöbet adı altında çalıştırılmalarının karşılığı fazla mesai olarak ödenmeye başlamasını,
* Kaldırılan arazi tazminatının tekrar ödenmesini,
* Vardiyalı çalışmalarda çalışanların mesai saatlerinin düzenlenmesini,
* Bayramlarda ve resmi tatillerde farklı olarak nöbet ücretinin ödenmesini,
* Radiosonde rasatı yapan personele işgüçlüğü zammı ödenmesini
* Vardiyalı çalışan personele yıpranma payı verilmesini,
* Döner sermaye gelirlerinden, reklam gelirlerinden personele pay aktarılmasını
* Servis ve yemek taleplerinin karşılanmasını,
* Her türlü ek ödemenin emekli aylığına esas kazanca eklenmesini,