Gözden kaçırmayın

Aranıyordu yakalandıAranıyordu yakalandı

Afyonkarahisar- Kütahya karayolunun 40 km’de bulunan İhsaniye İlçesine bağlı Hacıbeyli Köyü sakinleri ikinci kez çiftlik sahipleriyle karşı karşıya geldi.
Cami anonsuyla organize olan köy halkı traktörlere doluşarak mera alanı olarak savundukları alana gidip, çiftlik sahiplerinin ekim yaptıkları yerleri tekrar bozmak istedi.
Fakat çıkacak olayın istihbaratını erken alan Jandarma ekipleri köy ile çiftlik arazileri arasında yolu kapatarak vatandaşların geçişine izin vermedi.
Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine bağlı Hacıbeyli köyünde çiftlik sahipleri ile köy halkı arasında ikinci kez mera kavgası çıktı. Köy halkı ile çiftlik sahipleri arasında çıkan ilk olaydan 18 gün geçmesine rağmen yine köy halkının mera ilan ettikleri yaklaşık 300 dönümlük araziyi sürüp, ekmeye çalışan çiftlik sahibi Mehmet Arık, tekrar Hacıbeyli köyü vatandaşları tarafından taşlarla, sopalarla araziden çıkarılmaya çalışıldı.
Olayın istihbaratını alan Afyonkarahisar Jandarma ekipleri hemen olay yerine intikal etti. Cami anonsuyla organize olan Hacıbeyli Köyü sakinleri traktörlerin römorklarına doluşarak, çiftlik arazinde eylem yapmaya çıktılar. Köy ile çiftlik arasındaki yolu kapatan Jandarma çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemleri aldı.


“MERA OLMASI İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”
Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı yoldan geçmek isteyen vatandaşları İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya, yatıştırdı. Çiftlik yerleri hakkında köylü vatandaşları bilgilendiren Kaymakam Kaya, şunları kaydetti; “Sizin mera olarak iddia ettiğiniz yer için Afyonkarahisar Vali Yardımcımız Sabahattin Yücel, bey görevlendirdi.
Yine Tarım İl Müdürümüz Hüseyin Arap beyde konuyla ilgilenecek. Her şeyden önce ilgili arazilerin mera olması için uğraşacağız. Şuanda çiftlik sahiplerinin sürme, ekme işi yaptığı yerde geçici olarak tekrar durduruldu. Mera komisyonumuz gelecek yine incelemelerde bulunacak. Köy halkımızdan sükûnet istiyorum. Kimsenin zarar görmemesi için dağılalım” dedi.


“ÇİFTLİK SAHİBİ SABIRSIZ DAVRANIYOR”
Yaklaşık 15 gündür Afyonkarahisar’da diyalog halinde olduğunu ifade eden Hacıbeyli Köyü Muhtarı Şükrü Yavuz’da Çiftlik sahiplerinin aceleci davranmalarından dert yandı.

Konunun mera komisyonuna intikal ettirildiğini belirten Muhtar Yavuz, şöyle konuştu; “Hacıbeyli köyümüzün mera problemini çözmek için Afyonkarahisar Valimiz başta olmak üzere Kaymakamımız, Milli Emlak Müdürlüğümüz, Tarım İl Müdürümüzle diyaloglar kurduk. Hepside köyümüzün sorunlarıyla ilgilendi.
Yardımcı olacaklarını söylediler. Çiftlik sahibi olacak olan Mehmet Arık beye, biraz daha beklemesi gerektiği konusunda öneride bulunduk. Bizim müracaatlarımızın sonucunu alalım ondan sonra hareket edin şeklinde görüştük. Ama kendisi sabırsız davrandı. Sonuç olarakta tekrar köy halkımız sinirlendi ve galeyana geldi.

6 parsel çiftlik yerinin biri faaliyette fakat diğer beş tanesini mera olarak durdurmak istiyoruz. Hiç kimsenin de canının yanmasını, burnunun kanamasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Daha sonra köylüler sakin bir şekilde olay yerinden ayrıldı.>>>Arif Yavuz