Gözden kaçırmayın
Afyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptıAlimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Gün FM’de yayınlanan Başarı Hikâyeleri programında Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in konuğu oldu. Alimoğlu, programda iş yaşamındaki tecrübelerini anlattı.
“Biz dededen toruna mermerciyiz”
İş yaşamına küçük yaşlarda atıldığını bildiren Alimoğlu, “Biz dededen toruna mermerciyiz. Ben iş hayatına çocuk yaşlarda başladım. Fabrikamızda büyüdüm. Sokak, kahvehane hiç bilmedim. Sabahleyin beni fabrikaya götürürlerdi. Çamurla, toprakla ve mermer tozuyla büyüdüm.
Tüm yaşantım fabrikada geçti. Fabrikamızı dedem kurmuş ve geliştirmiş, bizler daha da geliştirdik. Çocukluk yıllarımdan bu yana sektörün, iş yaşamının içindeyim. İş yaşamının içinde yılların nasıl geçtiğini bilemedim. Dedem temelini atmış, babam büyütmüş, bizler devam ettirdik. Bizler hep dünyaya ayak uydurduk ve geliştik. Zaman içerisinde teknoloji çok ilerledi.
Dedem dağları dinamit ve barutla patlatırken, babam İtalya’da keşfedilen elmas tellerle dağları kestiler. Önce kum teli vardı, ardından elmas teli keşfedildi. Biz aynı sistemi devam ettiriyoruz. Şimdi daha teknolojik kesimler başladı. Bu teknolojik sistemlerden yararlanarak iş yaşamımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
“Şu an Türkiye’nin en büyük müzik aletleri müzesi Afyonkarahisar’da”
Uzun yıllardır mermer fuarları nedeniyle dünyanın birçok ülkesine gittiğini kaydeden Alimoğlu, “Endonezya seyahatimizde denizaltına çok uzun bir tünel yaptıklarını gördüm. O tünelde okyanusun içini görmek nasip oldu.
Bu gördüğümü fabrikamızda bir akvaryumda canlandırmak amacıyla deniz ürünleri, gemi malzemeleri toplarken kendiliğinden bir etnografik müze oluştu. Hobi şeklinde gittiğim her yerden bu tarz eşyalar topladım. Daha sonra bir önceki Valimiz İrfan Balkanlıoğlu fabrikamızı ziyaret ettiğinde Valiliğimiz tarafından restore ettirilen Çeşmeli Konağı bize verdi.
Biz de bu Çeşmeli Konak’da çalışmalarımız devam ederken üniversitemizin de desteğiyle ortaya Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) diye bir dernek çıktı. Üniversite ve özel sektör elele verdik. Bu arada fabrikadaki müzemiz de her gün biraz daha gelişti. Eşimiz, dostumuz evlerindeki eşyaları çocuklarımız kıymetini bilmez diye bize vermeye başladılar.
Ardından fabrikada müzik aletleri epeyce birikti. Konservatuarımızdan Uğur Türkmen hocamız bir ziyaretinde bu müzik aletlerini sadece fabrikaya gelenler görüyor, bunları paylaşalım dedi.
Konservatuarımızda müzik müzemizi böylece kurduk. Bir Alman Antalya’daki dostları aracılığıyla bizim müzik müzemiz olduğunu duymuş. Elindeki 300 kadar müzik aletini hiçbir bedel istemeden müzemize bağışladı. Şu an Türkiye’nin en büyük müzik aletleri müzesi Afyonkarahisar’da bulunuyor” diye değerlendirmede bulundu.
“Afyonluya sosyal alanda katkıda bulunmaktan son derece mutluyum”
Çeşmeli Konağı günlük 40–50 kişinin gezdiğini belirten Alimoğlu, “Konağımız müzik ve etnografik bir müze oldu. Ayrıca Ordu Bulvarı’nda AKSAM büromuz var. Orada da yaklaşık 750–800 kişiye farklı alanlarda kurs veriliyor. Kurs alanlar çok memnun. Afyon’da bu alanda büyük bir eksiklik varmış.
Örneğin geçenlerde beden dili kursunu izledim. İlerlemiş yaşlarda kadınlarımızı, erkeklerimizi görünce çok mutlu oldum. Her yaştan kursiyerlerimiz var. Bu arada Afyon’da bizim verdiğimiz kursları veren dernekler oluştu. Demek ki güzel bir örnek olduk. Afyonluya sosyal alanda katkıda bulunmaktan son derece mutluyum” diye konuştu.
Hem iş yaşamında hem de özel yaşamında dürüstlüğün çok önemli olduğunu belirten Alimoğlu, “Başarının en büyük sırrı dürüstlüktür. Yalan söylemeden, günün şartlarına uyup gelişerek iş yaşamını sürdürmek başarıyı getirir” dedi.
Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Alimoğlu, Gün FM’e yayın hayatında başarılar diledi. Akar ise iş yaşamında başarıyı yakalamış kişilerin yaşamlarının topluma örnek teşkil etmesi adına Başarı Hikâyeleri isimli programı düşündüklerini kaydederek Alimoğlu’na katılımı dolayısıyla teşekkür etti.
Yorumlar
Yorum Yap