Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Ege illerinin kültürlerini Türkiye’ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamak, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 8. düzenlenen 4 gün sürecek olan `Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri` nin açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Valimiz Hakan Yusuf Güner`in katılımıyla gerçekleştirildi.


Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen etkinliğe, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Hakan Yusuf Güner`in yanı sıra Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Uşak Valisi Ahmet Okur, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, etkinliğe katılan Ege İllerinin Milletvekilleri, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, EGEM Platformu Üyeleri, STK Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 8. Ege İlleri Türkiye Tanım Günleri Etkinlikleri açılış merasiminde söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ege Bölgesi`ne hizmet etmekten onur duyduğunu belirtirken, Ege Bölgesi`ne geçmiş zamanda da yatırım yapıldığını ve bu yatırımların kendi kendine yetiyor gözüyle bakıldığını, doğal olarak ta bunun yanlış bir düşünce olduğunu söyledi.


Türkiye`nin birçok kalkınma projesi vardı diyen Bakan Eroğlu; "Ne zaman Ege`ye gitsek `Bizim kalkınma projemiz yok` derlerdi. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, talimat verdi. Biz de Ege Bölgesinde 2015-2019 yıllarını kapsayan ve 4 bin 547 tesisi yapmak üzere söz verdik. 25 milyar TL yatırımla Ege`de daha önce destan yazdık, destan yazmaya devam edeceğiz. Ege Bölgesi her şeyin en güzeline layıktır."dedi.


Konuşmaların sonrasında tüm protokol üyeleri tarafından kurdela kesimi ile 8. Ege İlleri Tanıtım ve etkinlikleri başlamış oldu. Etkinliklerin ilk gününde ilimizi temsil eden AKSAM Alimoğlu Kültür ve Sanat araştırma Derneği Halk Oyunları ekibinin yanı sıra Aydın Kuva-i Zeybek Halk Oyunları Gösterisi, Halk Ozanı Mustafa Çobanoğlu ile Eşmeli Halk Ozanı Nafi Yavaşça`nın yöresel müzik dinletisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Uşak Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Karadedeli`nin yöresel müzik dinletisi, Uşaklı Çılgın Davulcu Erkan Karagöz`ün davul şovu, Banaz Corum köyü Halk Oyunları Ekibinin gösterileri yer aldı.


Açılış programının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Valimiz Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyeleri stantları gezdiler. 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde 4 gün süreyle açık kalacak olan Ege İlleri tanıtım günleri etkinliklerinde; Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak İli olmak üzere 8. Ege İlimizin tanıtımı amacıyla hazırlanan yöresel etkinlikler düzenlenecek.