Gözden kaçırmayın

Mahalleli sorunlarını Başkana ilettiMahalleli sorunlarını Başkana iletti

Afyonkarahisar Merkez Burmalı Mahallesi Demirciler içinde bulunan Tarihi Taş Hanın restorasyonu bir türlü bitmek bilmiyor.


Söz konusu Taş Han’ın Restorasyon çalışmaları yaklaşık 1.5 milyon liraya ihale edilmiş. 2012-2013-2014 yılları arasında yapılıp bitirilmesi planlanan ama, maalesef tadilatı ve restorasyon işi bitmek bilmeyen tarihi Taş Hanın 6 Şubat 2013 tarihinde sözleşmesi yapılmış işe kısa zaman içerisinde başlanılmış,işin bitiş tarihi 10 Temmuz 2014 tarihi olmasına rağmen hala bitmemiş.


Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Tarihi Taş Hanın restorasyonu, 2016 yılının Şubat ayına girilmesine rağmen hala devam ediyor. İşin neden bu kadar yavaş  ilerlediği ise vatandaşlar arasında hem tepki hem de merak konusu olurken, vatandaşlar “bu yaz teslim edilse de turizm sezonuna yetişse bari diye” Serzenişte bulundular.


Civardaki esnafta,”bizler bu işlere akıl ve mantık erdiremiyoruz bir yer bitmeden bu seferde Bedesten restorasyonu başladı, burası çarşının göbeği görüntü kirliliğinden bizler son derece usandık işlerimizde bu durumdan ister istemez etkileniyor.


Yetkililer bu konuya mutlaka bir çözüm bulmalı yada, mantıklı bir açıklamada bulunup iş kesin teslim tarihinde teslim edilmeli” dediler. Afyon Time