Gözden kaçırmayın

Uzman çavuş hayatını kaybettiUzman çavuş hayatını kaybetti

Büğro Emekçileri Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Ali İhsan Orhan bir basın açıklaması yaptı.

Orhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"2005 yılında 5345 Sayılı Gelir İdaresi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunla birlikte başlayan yeniden yapılandırma çalışmaları on yıllık süre içerisinde özellikle maliye emekçileri açısından çalışma hayatını altüst etmiş, pilot uygulamalar bakanlığı yapboz tahtasına çevirmiştir.


Defterdarlık birimlerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığında görev yapan maliye emekçileri uzman-memur, merkez uzmanı-taşra uzmanı şeklinde ayrıştırılmış ve bu ayrıştırma ciddi ücret farklılıklarını ortaya çıkarmıştır.
 
 
Yaşanan süreç maliye emekçisi kimliğimizi ortadan kaldırmış, gelir gider ayrımı ile başlayan bölünme, iki tarafta da maliye emekçileri arasında yeni ayrıştırmaları beraberinde getirmiştir. Fırsat eşitsizlikleri, ücret adaletsizlikleri maliye emekçilerini birbirine yabancılaştırmış, tabiri caiz ise her kes kendi derdine düşmüştür. Unvan ve kadro bazlı dernek vb. örgütlenmelerin olumlu yanları olmakla birlikte, maliye emekçileri arasındaki bütünlüğü bozucu etkisi her geçen gün artmaktadır.

 
MALİYE EMEKÇİLERİ OLARAK EŞİTSİZLİĞE VE ADALETSİZLİĞE KARŞI MÜCADELEMİZİ YÜKSELTMELİYİZ!
 
Özel hizmet tazminatlarının Memurlara 49, Gelir Uzmanlarına 120 puan uygulanması Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatlarında aynı işi yapan Gelir Uzmanları ile Memurlar arasında 1.000-1500 TL’ye varan ücret farkları oluşturulmuştur.
 
 
Maliye Bakanlığı merkez birimlerinde Maliye Uzmanlığı, taşra birimlerinde ise Defterdarlık Uzmanlığı kadroları yaratılmış, Maliye Uzmanları 3600 ek gösterge ile çalışırken Defterdarlık Uzmanları 2200 ek gösterge ile çalışmaktadır.
 
 
Gelir idaresi Başkanlığı merkez birimlerinde Devlet Gelir Uzmanlığı, taşra birimlerinde ise Gelir Uzmanlığı kadroları yaratılmış, Devlet Gelir Uzmanları 3600 ek gösterge ile çalışırken Gelir uzmanları 2200 ek gösterge ile çalışmaktadır.
 
 
2016-2017 Satış Sözleşmesinde Gelir Uzmanları ve Yardımcılarının özel hizmet tazminatlarının 10 ve 7 puan artırılması ücret farkını daha da artırmış durumdadır.

 
Üniversite mezunu olmayan maliye emekçilerine sınav hakkı tanınmayarak halen binlerce maliye emekçisinin uzun yılların birikimine dayanan “uzmanlığı” yok sayılmaktadır.

 
Sınava girme hakkı elde etmek için yıllarca didinen ve üniversiteyi bitirerek sınava girme hakkı elde eden maliye emekçileri yeni sınav açılmayarak bir kez daha mağdur edilmektedir.

 
 
Ücret Adaletsizliğini açık bir biçimde ortaya koyan bu tablo maliye emekçilerini “Artık Yeter” noktasına getirmiştir. Ücret adaletinin sağlanması talebimiz her zamankinden daha yakıcı hale gelmiş durumdadır.


Maliye Bakanlığının ve Gelir İdaresinin bütçeleri görüşülmeden önce, buradan taleplerimiz için bir kez daha ses veriyor öncelikle;
 
 
Merkez-Taşra uzmanları ve uzman-memur arasında oluşan ücret adaletsizliklerinin ortadan kaldırılmasını,
 
 
Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı sınavı açılmasını, sınavlara katılım konusunda bütün maliye emekçilerine fırsat eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz.
 
 
Gerek hükümetin, gerekse de Maliye Bakanlığı’nın taleplerimizin gereği noktasında adım atmadığı durumda, işyerlerinden başlayarak tartışacağımız bir mücadele programını kararlılıkla hayata geçireceğimizi buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.
 
ARTIK YETER DİYOR, EŞİTLİK VE ADALET İSTİYORUZ!
 
AYRICA,8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUZ.