Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

İscehisar Kaymakamlığı tarafından koordine edilen ve Atatürk İlköğretim Okulunca düzenlenen "İscehisar Okuyor Altın Yağıyor" projesi start aldı.
 
Daha önce sadece Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci velilerinin katıldığı "Anneler Babalar Okuyor" projesini Kaymakamımız Sayın Ali Altınkaynak tarafından verilen talimat ile tüm İscehisar`da bulunan anne ve babaları kapsayacak şekilde genişletildi. 
 
Geleneksel hale gelen ve 5.si yapılacak olan yarışmanın kitaplarını İscehisar Belediye Başkanlığının kültür hizmeti olarak halkımıza ücretsiz olarak dağıtıldı.
 
20-25 Nisan 2016 tarihleri arasında sınav için tüm okullardan başvuru yapılabilecek. 27 Nisan 2016 Çarşamba günü Atatürk ilköğretim Okulunda "Mutlu Bir Yuva İçin" isimli kitapdan hazırlanan 50 sorudan anne-babalar sınav yapılacak. Birinciye yarım altın, ikiciye çeyrek ve üçüncü gram altın verilecek. 
 
Projeyle ilgili açıklamada bulunan Kaymakamımız, "Eğer anne-babalar okursa çocuklar da kitap okur. Bu düşünceden hareket ederek "Anneler Babalar Okuyor Projesini" genişlettik. Yaklaşık 5 yıl önce startı verilen bu projeyle yüzlerce veliye ulaşıldı. Bu da yüzlerce öğrenciye kitap okuma sevgisinin aşılanması demektir.


Anne babaların kendilerinin bir kitabı alıp okuyor olmasının çok daha etkili olduğunu biliyoruz. Çocuklara oku diyoruz ama önce anne babaları okumalı, önce anne babalar kendileri destek olacaklar. Bir anne babanın, kitabı eline alması dahi çocuk için önemli bir mesajdır. Bu sayede bireylerimize küçük yaşta kitap okumanın önemini aşılamış oluyoruz" dedi.