Gözden kaçırmayın

Aktaş Emeklilerin Geçim Sıkıntısı GiderilmeliAktaş Emeklilerin Geçim Sıkıntısı Giderilmeli

BOLVADİN’DEN TÜRKİYE’YE: “KURAN’DAKİ UZAY” TÜRKİYE KİTAPEVLERİNDE


Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Sıtkı Selvi tarafından yazılan KURAN’DAKİ UZAY kitabı ikinci baskısını yaptı.

 
KURAN`DAKİ UZAY kitabı 2012 yılında yazarın kendi adına yayınlanmış ve 2017 yılı şubat ayında da güncellenmiş olarak Bilge Karınca Yayınları tarafından yayınlandı. Kur’anı Kerimdeki uzay ayetlerini imanı bakış ve günümüz bilimsel verileriyle ele alan kitap 240 sayfa olarak piyasaya çıktı.

 
Kuran-ı Kerimdeki yaklaşık 200 civarında ayet Ay, Güneş ve yıldızlardan bahsetmekte, varlıklar ve gökcisimlerinin de birer ayet olduğu belirtilmektedir. Varlık kitabını ve vahiy kitabını birlikte okumanın anlam ve önemi kitabın ana eksenidir. Kuran’da  “OKU” emri gereği gökyüzüne ibret nazarıyla bakmanın, araştırmanın ve incelemenin  emredildiği belirtilmektedir.  


“KURAN’DAKİ UZAY” kitabında ayrıca,  uzayla ilgili merak edilen güncel sorulara Kuran-ı Kerimdeki ayetler ışığında cevaplar verilmektedir. 
 
Kitap D&R, Türkiye’nin sayılı kitabevlerinde ve internette www.kitapyurdu.com’da  18 TL den satılmaktadır.
 
Kitaptan kısa bir alıntı
“Kâinat, Allah’ın yarattığı kusursuz, muhteşem, mükemmel bir ilahi tasarım ve kozmik sistemdir. Her şey ilahi bir programla yönetilmekte ve işletilmekte ve varlıklar Allah’ı tesbih etmektedir. Yani yaratılış amacına uygun hareket ederek görevini yerine getirmektedir. Hiçbir şey kendiliğinden,  tesadüfen hareket etmez. Varlıklar Allah’ın emriyle ve kudretiyle hareket ederler. Allah adına hizmet ederler. Varlıkların Allah adına hizmet ettiğinin farkına varmamız isteniyor bizden.


Kâinatı yaratan ve yöneten Allah’tır. Kâinatın her an ve alanında Allah’ın sınırsız ve mutlak hâkimiyeti ve tasarrufu vardır. Tek hüküm sahibi Allah’tır. Hükmüne hiç kimseyi orta etmez. Kâinatı, olayları ve varlıkları Kuran hakikatiyle, tevhid eksenli bakış açısıyla okumalıyız. Okumak; Var edenle, varlık arasındaki bağlantıyı kavramaktır. Yaratan ile yaratılan arasında doğru ilişki kurmaktır.


Varlıkları ve olayları anlamaktır, araştırmaktır, derin düşünmektir, fark etmektir, gözlem yapmaktır, ibret almaktır, idrak etmektir, ilgi duymaktır.  Okumak, aklını kullanmaktır, bilinçli olmaktır, ilgi duymaktır, incelemektir, keşfetmektir, merak etmektir, zihni çalışma yapmaktır.”
Selvi kimdir ?
 
Uzun yıllardan beri uzay ve astronomi alanıyla hobi olarak ilgilenmekte ve Çeşitli astronomi etkinliklerine katılmaktayım.

2007 yılı Uzay haftası etkinliğini Bolvadin Ticaret Meslek Lisesi adına düzenledim.


 
2009 yılı Turksat Astronomi yılı etkinliğini Bolvadin Kaymakamlığı adına gerçekleştirdim.

 
 2012 yılında  kendi adıma KURANDAKİ UZAY isimli kitap yayınladım.

 
Kitabın yayımından sonra çeşitli tv, radyo programlarına katıldım. (Dost tv-TV EM, Kanal 3, Türkiyenin sesi radyosu vs.)

 
Okullarda kurandaki uzay ayetleri ile ilgili ücretsiz seminerler vermekteyim.

 
Halen Afyonkarahisar/Bolvadin Selçuklu mesleki ve teknik Anadolu lisesinde muhasebe öğretmenliği  görevini yapmaktayım.
 
 
 
Hayat rehberimiz, Kuran’ı Kerimde gökyüzü ve uzaydan bahseden yaklaşık 200 civarında ayet vardır.  Kâinata, varlıklara, yere, göklere,  yaratılmışlara bakmanın, incelemenin, ibret almanın öneminden defalarca vurgulanmaktadır.  Kâinat kitabını araştırma ve incelemenin öneminden bahseden yüzlerce ayet vardır. Kâinat kitabıyla ilgilenmek, araştırmak, incelemek, ibret almamız bizlere emredilmektedir.

 
Yunus suresi 101. ayet-Yerde ve gökte olanlara bakın.

 
Mülk suresi 3-Gözünü çevir de bir bak. Çatlak ve kusur görebilirmisin?

 
Mülk suresi 4-Sonra tekrar tekrar bak; bakışların (aradığı çatlak ve düzensizliği bulamayıp) âciz ve bitkin hâlde sana dönecektir.

 
Rum 50-Öyleyse Allah’ın rahmetinin eserlerine bak. Ölümünden sonra arzı (yeryüzünü) nasıl diriltiyor? Muhakkak ki (O), ölüleri işte böyle gerçekten diriltendir ve O, herşeye kaadirdir. –Hicr süresi 16. -Gökyüzünü bakanlar için süsledik.

 
Üstlerindeki göğe bakmazlar mı? Onu nasıl bina ettik, nasıl donattık! Onda hiçbir düzensizlik ve eksiklik yoktur.(Kaf suresi, 6)

 
Vakıa suresi-75–76 Yıldızların yerlerine yemin ederim ki, -eğer bilirseniz, gerçekten bu, büyük bir yemindir-

 
-Kaf,8-gözlem veya deney yaparak ibret, ders öğüt almamız isteniyor.

 
-Zariyat, 20-23-yeryüzünde, gökyüzünde, insanlarda gerçeğe gönülden inananlara için ibret, ayet ve delil vardır. Kuran gerçeği konuşuyor.

 
Araf, 185-Göklerin, yerin idaresi ve nizamına ve Allâh`ın yarattığı şeylere ve ecellerinin yaklaşmış olabileceğine bak(ıp ibret al)madılar mı? Peki bun(a inanmadık)dan sonra hangi söze inanacaklar?

 
Kur’an bizi gökyüzün keşfetmeye çağırıyor. İnsanların bakışlarını gökyüzüne ve gökyüzünün incelenmesine çeker. Yani, Allahın büyüklüğünün, kudretinin şahitleri olmalıyız.
 
Kâinatı incelemek Müslümanların görevidir. İbadet namaz, oruç, zekat, hac, kurban gibi görevlerle sınırlı değildir. Kâinat kitabıyla ilgilenmek ve bunu insanlar sunmak ta ibadettir. Gönderilen ve yaratılan ayetlerin birlikte ele alınması bizden istenmektedir. Kâinat kitabı yani varlık kitabı ile gönderilen vahiy kitabı Kuranı İki kitabı birlikte okursak gerçeğe ulaşırız.
 
Ay’a, Güneş’e, yıldızlara, ağaçlara, dağlara, denizlere Allah adına bakarsak,
 
Kâinattaki muhteşem düzen, ölçü, sistem, yapı ve denge karşısında;
 
Allah’ın eşsiz büyüklüğünü ve kudretini kavrayıp, kendi acizliğimizi idrak eder ve Allah’ın iradesine boyun eğeriz.
 
Fen bilimleri ve dini bilimleri ayrımı yapılmaksızın her ikisini birlikte ele almalı ve bilgiyi iman ile buluşturmalıyız. Din ve bilim ayrımı yanlıştır.
 
Bilim Allah’a giden yoldur. Allah’ın sanatının incelenmesidir.

 
Bilim varlıklarla ilgilenmektedir. Varlıklar da Allah’ın ayetleridir. Yani ilim ve dini birlikte ele almalıyız.

 

Varlıklar, Allah’ın tanınmasına sebeptirler ve bize Allah’ı tanıtıyorlar, Allah’ı hatırlatıyorlar gereksiz, amaçsız ve boş değildirler. Bir amaç için varlar bizler de o amaçları, anlamları anlamalıyız. 


Kâinata, olaylara ve varlıklara yaratan Allah adına, sahibi adına,  tevhid hakikatıyla,  iman nuruyla ve ibret nazarıyla bakmalıyız. Varlığı âlemin yaratıcısı Allah’ın istediği şekilde görmeliyiz. Bu şekildeki derinlikli bir anlayış ve bakışla kulluk bilincimiz gelişecek ve Hayatı Allah için yaşama idrakimiz ileri düzeye ulaşacaktır. Afyon Time