Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından, Sandıklı Kültür ve Sanat evinde düzenlenen yaren gecesini ilk kez “Genç Yarenler” gerçekleştirdi.
 
 
“Genç Yarenler”in ailelerine düzenlediği gecede, ailelerine unutulmaz bir gece yaşatan yarenler halk oyunları gösterileri ve orta oyunları ile yarenlik geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir görev üstlenecekler.
 
Yarenlik geleneğinin genç nesillere aktarılmasının önemli olduğunun altını çizen, Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş; “ Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği olarak,Kültürümüzü geleceğe aktarmak adına yaptığımız çalışmalarımız bir parçası olan Yarenliğin devamı esesına dayalı olarak `Genç Yarenler` yetiştiren fedakar yarenlerin emekleri boşa gitmedi.


Gözleri pırıl pırıl parlayan gençler, bir yılı aşkın süredir emek verip,ailerinden,arkadaşlarından, eğlencelerinden ödün verip çalıştılar ve emeklerinin boşa gitmediğini Yaren Gecesin de Yaren abilerine ve ailerine ispatladılar. Halk oyunlarındaki estetik duruşları,orta oyunlarındaki performansları tam anlamıyla göz doldurdu.


Yarenler olarak arkamızdan yetişen çakı gibi gençleri görmek bizleri gururlandırdı. Sandıklı Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitimlerini tamamlayan Genç Yarenlerimize Sertifikaları Halk Eğitim müdürümüz Mustafa Yavuz tarafından taktim edildi.Genç yarenlerin özverili,sabırlı çalışmaları derneğimiz tarafından plaket ile taçlandırılmıştır.
 
 
Genç Yarenlerin çalışmalarında emeği geçen usta Yarenlerimize,bu uzun süreçteki fedakarlıkları ve sabırlarından dolayı ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.