Gözden kaçırmayın

Arslan tüm basın çalışanlarına sağlık ve başarı diliyorumArslan tüm basın çalışanlarına sağlık ve başarı diliyorum

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın Afyonkarahisar`a geliyor.
 
 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Fatih Aydın, 17 Mayıs Çarşamba günü saat : 20.00`de Afyon Lisesi Konferans Salonu`nda Türkiye Gündemini değerlendirecek.
 
"Türkiye Gündemi ve Gençlik" isimli Konferans`ta, özellikle referandum sürecinde, farklı bir dil kullanarak, bütün kesimlerin dikkatini çeken, olası kutuplaşmaların önüne geçmek gerektiği üzerinde duran Saadet Partisi, Afyonkarahisar`da konferans düzenliyor.
 
 
Ülkemizin Gündemi ve Gençlik Hakkında Konuları içeren konferansa tüm halkımızı ve basınımızı bekliyoruz.
 
Fatih Aydın Saadet Partisi Sosyal İşler Başkanlığı görevine geldikten sonra Sosyal Konular Hakkında Durum Raporları Çalışmaları yaptı ve yayınlandı.
 
Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın?ın sorumluluğunda hazırlanan İÇ GÖÇ RAPORU?NDAN bir bölümü aktarıyoruz ;
 
Türkiye?nin  son  50  yılına  damgasını  vurmuş, son 20 yıl içinde de büyük çapta sorunlara yol açmış  en  önemli  sosyal  problemlerden biri  göçtür.  Göçün kentlerimizde, toplumumuzda ve aile yapımızda meydana  getirdiği  olumsuz  etkileri  ortadan  kaldırma  hususunda  hükümete  ve  yöneticilere  önemli görevler düşmektedir. Bu başa çıkılamayan ve yasal olarak da doğrudan engellenemeyen göç hareketinin önüne  uzun  vadeli  ve  kararlılıkla  uygulanan  politikalarla  geçilebileceği  muhakkaktır. 
 
 
Anadolu  insanının  büyük  kentlere  göçünü teşvik eden ve hayatı kolaylaştıran ama kalkındırmayan   projeler  yerine  işsizlik Öneriler ve Çözüm Yolları sorunlarına  yerinde  çözüm  arayan  projeler üretilmelidir.
 
 
 Kamu  ve  özel  yatırımların  büyük  bir  kısmının net göç veren yörelere taşınmasını teşvik edecek  etkin  politikaların  uygulanmasıyla göç  hareketleri  durdurulmalı  ve  tersine döndürülmelidir. Özel  sektörün  bu  alanlara  yönelmesi  için özendirilmesi  ve  sanayi  yatırımlarının  geri  kalmış  bölgelere  kaydırılması için kalkınmada öncelikli illerin sayısı arttırılmalıdır.
 
Türkiye kalkınma planlarında bölgeler arası dengeleri de gözeterek eşgüdümlü kalkınma
hamlesi  başlatmalıdır.Yatırım  planlarında teşvikler belli birkaç il ile sınırlandırılmamalıdır.
 
Bunun yerine her bölgenin birer gelişme modeli oluşturularak ulusal düzeyde bir
program bünyesinde birleştirilmelidir. Oluşturulan  kalkınma  planları  kararlılıkla  uygulanmalıdır.
 
Nüfusu  3  milyonu  aşmış  kentlerde  göç  alımını sınırlandırabilmek amacı ile yeni istihdam  oluşturacak  yatırımlara  sınırlama  getirilmeli ve mevcut imar planları dışında yerleşimlere izin verilmemelidir.
 
?Devlet  fabrika  yapmaz?  politikası  derhal  terk  edilmelidir.  Devlet  önemli noktalara  yatırımı  bizzat  kendisi yapmalı  ve  böylece  özel  sektöre  örnek olmalı ve güven vermelidir.
 
Sadece  ?tüketim  odaklı  ekonomik  büyüme? stratejisinden vazgeçilmelidir.
 
Vakit geçirilmeden yaygın, süratli, teknoloji yoğun, tarım ve hayvancılığa dair sanayileşme/fabrikalaşma  politikasına  geçilmelidir.