Gözden kaçırmayın

Berberler ve Kuaförler Odasından önemli projeBerberler ve Kuaförler Odasından önemli proje

Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
 
"İlimizde 16 Kasım 2017 tarihli yerel gazetelerde yer alan ?Afyon?da meydana gelecek bir depremde toplanma alanları ili ilgili bir çalışma olup olmadığı ile ilgili yayınlanan habere istinaden gerekli açıklama aşağıya çıkarılmıştır.
 
Afet riski yüksek bölgeler içerisinde yer alan ilimizde; Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği gereği, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) esasları çerçevesinde İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu?nun koordinasyonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tarafından, ana ve destek çözüm ortağı kurum ve kuruluşlarla beraber yeni duruma göre Afyonkarahisar İl Afet Müdahale Planı (TAMP Afyonkarahisar) hazırlanarak 2016 yılında yürürlüğe girmiştir.
 
 
Afyonkarahisar Afet Müdahale Planı: Türkiye Afet Müdahale sistemi içinde yerel düzeyde yer alan ana ve destek çözüm ortaklarının görev ve sorumluluklarını, Hizmet Gruplarının diğer Hizmet Grupları ile olan ilişkilerini, birbirine destek olacak İller, afet ve acil duruma hazırlık ve müdahale süreçlerini anlatan ve afet ve acil durum anında etkin koordinasyon için gerekli olan Hizmet Grup teşkilini, ekipman ve insan kaynakları kapasitesinin mevcut durumunu ve ihtiyaç duyulan kapasiteyi sunmaktadır.
İl Afet Müdahale Planının ekinde yer alan ve ana çözüm ortağı bakanlık, kurum ve kuruluşun bölge ve il teşkilatı ile diğer destek çözüm ortakları tarafından hazırlanan 26 adet Yerel Düzey Hizmet Grubu Operasyon Planları ise haberleşme sistemi ve bilgileri, TOPLANMA YERLERİ, intikal planlaması, rapor ve form örnekleri, müdahale çalışmalarında ekipler ve alt ekiplere görevlendirilecek personel, alet, ekipman, araç, gereç vb. kaynak envanterleri, iş akışları, vardiya planlaması ve standart operasyon prosedürlerini kapsamaktadır.
 
Afet Müdahale Planımızla, bir afet meydana geldiğinde afete müdahale edecek kurum ve kuruluşların kimler olduğu, görev ve sorumlulukları sıfırıncı dakika hesabıyla yapıldı ve böylelikle Afetlerde Afyonkarahisar?ın Ortak Gücü ortaya çıkarılmış oldu. Yerel Düzeyde hazırlanan 26 Hizmet Grubundan sorumlu ana çözüm ortağı, destek çözüm ortağı kurumlar hangileri olduğu belirlendi ve rolleri verildi. Ana çözüm ortaklarına da Operasyon Planları yaptırıldı ve İl AFAD müdürlüğümüz koordinasyonunda belirlenen program dâhilinde bilgilendirme toplantıları, masa başı ve uygulama tatbikatları yapılmaktadır. Planımız ve toplanma yerleri zaman zaman basın kanalıyla ve eğitim faaliyetlerimizde kamu oyu ile paylaşılmaktadır.
 
 
Genel hayatı etkileyen bir afet durumunda daha önce belirlenmiş olan AFET ACİL TOPLANMA VE GEÇİCİ İSKAN (ÇADIRKENT-KONTEYNER) alanlarımız, Afet Müdahale Planımız kapsamında da İl AFAD müdürlüğümüz koordinasyonunda Maliye, Belediye, Özel İdare, Gençlik Spor ve Milli Eğitim gibi kurumlardan oluşan bir komisyon marifetiyle mahalle bazında yeniden 91 noktada belirlenmiş durumda bu alanlarla ilgili detaylı bilgiye Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz web sitesinden ulaşılabilir. Afet Planımız oluştururken afet öncesini, sırasını ve sonrasını gözeterek hazırladık.
 
Planlarımızın güncelliği koruyoruz. Plan kapsamında masabaşı ve uygulama tatbikatlarımızla İlimizi kurumsal bazda daima afete hazır tutarken, halkımızı da yaptığımız eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hazır hale getirmeye çalışıyoruz."