Gözden kaçırmayın
Sinek Mehmet lakablı şoför esnafı bakın ne yaptı ?Beşeriyetin vazgeçilemez gerçeklerinden göç hususiyeti, bilhassa Suriye, Ortadoğu, Afrika kaynaklı konunun güncelliği ve ağırlığı oranında birbirinden farklı kurumlar ve bilim dalları tarafından mahalli, ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerde ele alınmaya devam edilmektedir.
Türklüğün yaşam tarzında ve İslam medeniyetinin özünde yer alan göç, dalgalanmalar şeklinde çağımızın evrensel anlamda salgın hastalığı haline gelmesiyle, acılarla süslenmiş korkunç bir gösteri halinde dünyanın gözleri önünde devam edip gitmektedir.
Daha önce Rahmetli Hasan Celal Güzel`in Yürütücülüğünde gerçekleştirilip, Genel Yayın Koordinatörlüğünde Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan 11 ciltlik ve 8500 sayfalık, Uluslararası Kafkaslar Projesinde "Kopuş-Birleşme Çizgisinde Kültürel Zenginlik ve Renklilik: Kafkasya-Afyonkarahisar" başlıklı bölümle; History Studies, Canik Belediyesi ve On Dokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Geçmişten Günümüze Göç başlıklı uluslararası etkinliğinde "Tarih Bilimi Açısından Türk Sinemasında Göç Unsuru" başlıklı araştırması ile iştirak eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun, Sabahattin Zaim Üniversitesi`nin ev sahipliğinde Halil İnalcık Tarih ve Toplum Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Bahçelievler Belediyesi işbirliği ile İstanbul`da gerçekleştirilecek olan International Symposium on Migration and Cultural Interaction in Ottoman Empire and Turkey uluslararası etkinliğine "Kafkas Göçlerinin Anadolu`daki Kültürel Etkileşimine Katkısı" başlıklı tebliği ile katılacaktır.
2-3 Nisan 2018 tarihlerindeki etkinlikte Kafkas Göçleri ile Anadolu arasındaki kültürel etkileşim aktarılırken Afyonkarahisar ve havalisinden örneklendirmelerde bulunularak şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerine işaret edilecektir. Buna göre; Değirmendere, Göl, Büyük, Küçük ve Orta Karabağ, Doğlat, Belkavak, Yapağılı, Armutlu köylerinden Kafkasya`ya uzanılacak Anadolu`nun kültürel etkileşimi tarihçilik açısından değerlendirilemeye tabi tutulacaktır.
Bilimsel araştırmalarda süreklilik ve ısrarlılık mahalli anlamda şehir tarihçiliğine, genel anlamda da Türk kültürüne katkı sağlamaktadır.
Ayrıca; Yerleşik Yabancıların Hukuku Statüleri Kamusal Alandaki Görünürlükleri; Türklerin Almanya`ya Göçle Gelen Kimlik Sorunları, Türkiye`de Uluslararası Öğrenciler Deneyimi, Yabancı Öğrencilerin Uyum Sorunu, Türk Sinemasında Göç ve Göçmen Üzerindeki Kültür ve Kültürleşme gibi renkli ve hassas konularının ele alınacağı Sempozyumun kapanış oturumu da Doç. Dr. Turan Akkoyun tarafından yönetilecektir.
Yorumlar
Yorum Yap