Gözden kaçırmayın
Pala Metin Ferdi Tayfur'u unutmadıUzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra Taş Medrese?de verilen geleneksel el sanatlarından deri işçiliği kursuna katılarak kendisini bu alanda geliştirdiğini kaydeden Taşhan Doruk Deri İşletmecisi Fatma Kıvrak, ?Uzun yıllardan beri kendi işletmemi açmak istiyordum.
Aldığım eğitimin ardından tarihi Taşhan Çarşısı?nda kendi işletmemi açmak kısmet oldu. Herkese hayallerinin peşinden gitmesini tavsiye ediyorum. Deri işçiliği kolay bir sanat değil. Tabakalanmış deriyi aldıktan sonra bunun bir ürün haline dönüşmesi için çeşitli işlemlerden geçirmek gerekiyor. Deriden yoğun olarak çanta, cüzdan, kemer ve yemeni üretiyorum.
Zaman zaman kişiye özel tasarım çalışmaları da yapıyorum. Ürettiğimiz ürünler hem ilimizden, hem de il dışından gelen misafirler tarafından ilgi görüyor? şeklinde konuştu.
?Tarihi çarşımızın bir ruhu var?
Tarihi Taşhan?ın tüm esnaflarının bir aile gibi olduğunu söyleyen Kıvrak, ?İçinde bulunduğumuz tarihi çarşımızın bir ruhu var. Gelen herkes bu atmosferden etkileniyor. Biz esnaflar da birbirimize çok bağlıyız, aile gibiyiz. Bizim sinerjimiz bence misafirlerimize de yansıyor. Deri işçiliği alanında usta-çırak ilişkisi içinde yeni isimler yetişmesini çok arzu ediyorum. Bu sanat mutlaka yaşatılmalı. Bu alanda yetişmek isteyen herkese kapımın açık olduğunu belirtmek isterim. Geçmişte ilimizde deri salıncaklar yapılırmış. Zaman zaman eski deri ürünlerin tamiratlarını da yapıyorum. Bu eski deri ürünlerin tamiratlarını yaparak kullanımlarının devam etmesi beni mutlu ediyor? diye değerlendirmede bulundu.
Geleneksel el sanatlarının önemine değinen Taşhan Doruk Deri İşletmecisi Fatma Kıvrak çalışmalarını uzun yıllar sürdürmek istediğini belirtti.
Yorumlar
Yorum Yap