Gözden kaçırmayın

Duran güç zehirlenmesi mi yaşıyor ?Duran güç zehirlenmesi mi yaşıyor ?

Yumurta donasyonu, kadından kaynaklı sorunlardan dolayı bebek sahibi olunmadığı durumda bir başka kadının yumurtalarını vermesine verilen addır.
 
Alıcı olan kadın, hamile kalmaktadır ve bebeği taşımaktadır. 22 ile 49 yaşları arasındaki kadınlar tarafından tercih edilebilmektedir fakat doktor tarafından izin gereklidir. Tercih eden kadınlarda genellikle yumurta sayısı yeteri kadar değildir ve erken menopoz durumu vardır.
 
Yumurta Donörü Kullanmanın Riskleri Nelerdir?
 
Birçok tüp bebek tedavisi gibi, Yumurta bağışı, riskleri de beraberinde getiren bir durumdur. Bu riskleri azaltmak için birçok test ve tarama yapılıyor olsa da her zaman bu riskler vardır. Özellikle bulaşıcı hastalık durumu büyük riskler arasındadır ama neyse ki şimdiye kadar böyle bir durum yaşanmamıştır ve kayıtlara geçmemiştir.
Yumurta bağışının risklerinden bazıları aşağıdaki gibidir.
 

Donör yumurta döllenmeyebilir
Embriyo oluşumu sonrası embriyo canlı olmayabilir
Bu yöntemde çoğul gebeliğe sıklıkla rastlanmaktadır
Çoğul gebeliğin getireceği riskler (doğum kusurunun artma ihtimali, kan basıncının artması vb.)

Bir Bağışçıyı Nasıl Seçerim?
 
Yumurta bağışı için seçim yaparken bazı noktalara dikkat etmek faydalı olmaktadır. Bunlardan birisi de donörün kriterleridir. Süreç sonunda başarıyı yakalamak için donörün daha önce hamile kalmış ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmiş olması önemlidir. Ayrıca yaş olarak da 32 yaş altı başarılı donörler arasındadır.
 
Seçim sürecinin kolaylaştırmak için bilinen donör tercihi de yapılabilmektedir. Bir arkadaş, aile üyesi veya tanıdık kişinin bağışı kabul etmesi ile başarı artabilir.