Gözden kaçırmayın

Köylülerin su  kavgasına Valilik son noktayı koyduKöylülerin su kavgasına Valilik son noktayı koydu

Karataş açıklamasında;
 
"Son aylarda akaryakıt başta olmak üzere artan maliyetler sonrasında şoför esnafının zor durumda olduğunu söyleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş,  “Şoför esnafı olarak sözün bittiği yerde kelimelerle anlatılamayacak kadar zor durumdayız. Devletimizden, Belediyelerimizden düzenleme bekliyoruz” dedi.
 
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, yazılı bir açıklama yaparak şoför esnafının akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Karataş, “Bilindiği üzere ülkemizde akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatları ile ilgili bir sıkıntı yaşanıyor. Fiyatların sürekli yükselmesi bütün esnafımız üzerinde bir mağduriyet oluşturmaktadır. Devletimiz tarafından şuan bu mağduriyetlerin giderilmesi için elektrik fiyatlarında düzenleme gibi çalışmalar yapılmaktadır.
 
Ancak taşımacılık yapan esnafımız için en büyük sıkıntı akaryakıt fiyatlarının aşırı oranda ve her gün artmasıdır. Şoför Esnafı olarak sözün bittiği yerde kelimelerle anlatılamayacak kadar zor durumdayız. Devletimizden, belediyelerimizden düzenleme bekliyoruz. Nakliyeci kamyoncu esnafımız lojistik firmalar karşısında, toplu taşıma yapan esnafımız belediyeler ve kamu gücü karşısında rekabet gücünü kaybetmiştir” dedi.
 
Karataş, “Esnafımız artık kelimelerde anlatılamayacak durumdadır”
 
2021 yılı Şubat ayında motorin litre fiyatı 6,59 Türk lirası civarındayken 2022 yılı Şubat ayına kadar gelen dönemde yüzde 170 zamla 17,79’lara geldiğini hatırlatan Başkan Karataş, beklentilerini de dile getirdi. Karataş, “Kamyoncu, servis, taksi, dolmuş, minibüs fiyat tarifeleri ise giderleri karşılamamaktadır. Esnafımızın sıkıntısının giderilmesi için devletimizden ve belediyemizden düzenleme bekliyoruz.
 
Artan akaryakıt fiyatları şoför esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. Maliyetlerin hızla arttığı bir ortamda şoför esnafımızın ödemek zorunda olduğu gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, zorunlu trafik sigorta primleri düşünüldüğünde, gece gündüz yollarda direksiyon sallayan esnafımızın mesleki faaliyetini sürdürmekte ne kadar zorlandığı aşikârdır. Anayasamızın güvence altına aldığı 173’üncü maddesinde anlatıldığı gibi devlet esnaf ve sanatkârımızı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alması gerekiyor.
 
Şoförlerimizin zor zamanlar yaşadığı akaryakıt zamları sonrasında şoför esnafımızın refah seviyesini yükseltmek, emeklerinin karşılığını almasını sağlamak için, devletimizden ticari taşımacılıkta kullanılan akaryakıtlar için çok acil olarak ısında KDV, ÖTV indirimi yapılmasını, kamyoncu esnafımıza yönelik ton km tavan-taban fiyat navlun bedeli uygulaması, plaka tahdidi, takograf süre düzenlemesi, yolcu taşımacılığı yapan minibüsçü esnafımızın da belediye otobüsleri karşısında geçim kaynağı olan işlerinin desteklenmesini istiyoruz” dedi.
 
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, “Kısacası ekmeğin ithalatı, doktorun yabancısı bulunuyor ama şoför esnafı bulunmayacak. Böyle giderse devletimizin ekonominin bel kemiği olan sektör yok olmakla karşı karşıyadır” diye konuştu.