Gözden kaçırmayın

Erkmen’de Yaya Üst Geçidine BaşlandıErkmen’de Yaya Üst Geçidine Başlandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi`nin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlara Ait Kanun kapsamında, Afyonkarahisar’daki alanların belirlenmesi hakkındaki Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Mehmet Soner`in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Konunun teknik detaylarıyla ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Mısri Cami`nin etrafı olarak nitelendirilen bölgenin, 1. Kentsel Dönüşüm Alanı olarak değerlendirdiğini söyledi.
Söz konusu bölgenin, 3 bin kişinin yaşadığı 170 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını kaydeden Başkan Yardımcısı Örten, "Yaklaşık 2 bin mülkiyet sahibini ilgilendiren bu alanda, 971 tane parsel, 878 tane bina var. Ayrıca 10 tane de tescilli yapı var. Konuyla ilgili dosyayı hazırlıyoruz. Hazırlıklar tamamlandığında, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne göndereceğiz. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nda incelenerek, Bakanlar Kurulu`na gönderilecek ve söz konusu alan kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilecek" dedi.
Örten, rezerv alanı olarak ise Sadıkbey ve İsmailköy civarında yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanın tespit edildiğini kaydetti.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Üyesi Halil İbrahim Baykara ise, kamuoyunda, "Meclis Üyeleri kentsel dönüşüm alanı olacak yerleri önceden biliyorlar ve bu arazileri palazlıyorlar şeklinde bir söylenti olduğunu" aktardı.
Baykara`nın dile getirdiği söylentiyi değerlendiren Başkan Çoban, Belediyenin Tapu Sicil Müdürlüğüne online olarak bağlı olduğunu ifade ederek, "Sisteme girip bakarız, hangi meclis üyemizin ya da belediye çalışanımızın nerede ne aldığı varsa ortaya çıkar. Ayrıca, rezerv alan olarak öngörülen alan, tamamen hazine mülkiyetinde olduğu için alınması zaten mümkün değil" dedi.
Kendisinin de başka bir söylentiden haberdar olduğunu açıklayan Başkan Çoban, "Gazlıgöl Caddesi`nde Demiryalayan Türbesi`nden yukarıya doğru, güya yol aşağıdaki gibi genişmiş de biz daraltıp insanlara ruhsat veriyormuşuz diye propaganda yapıyorlar. Böyle bir şey yapsak, meclise gelir ve bütün meclis üyeleri bilir. Kaldı ki rahmetli Erdal Akar, Hayretin Barut ve bizden önceki Abdullah Kaptan döneminde imar nasılsa aynen geçerli, hiçbir değişiklik yapmadık" diye konuştu.
Gazlıgöl Caddesi`nin üst kısmında yaşanan yol darlığının sebebini de açıklayan Başkan Çoban, "Bu durumu arkadaşlara sordum. Dediler ki, söz konusu caddenin üst kısmındaki yol, yukarıya doğru 30 metre olacak şekilde genişletildiği zaman, tarihi hamamın bir kısmı gidiyor. Ayrıca aşağıdan 30 metre genişliğindeki yoldan gelen araçların yukarıda gidebileceği yeterli yer yok. Trafik akışı genişten dara iniyor. Bu duruma trafikte şişe ağzı deniliyor. Yani söylentinin teknik olarak yapılması mümkün değil. Bunu kim söylüyorlarsa dedikodumuzu yapıyor, günahımızı ve vebalimizi alıyor" dedi.