Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et


İlimizde 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, ismiyle gerçekleşen tur, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yönetiminin isteğiyle her il ve ilçenin kendine özgü ismiyle ve tarihiyle turlarına devam etmesini kararını aldı.

Kadınların yüksek katılım gösterdiği bisiklet turu, ilimize özgü adıyla “Kadınanalar Bisiklet Turu” olarak devam edecektir.

Kadınları güçlendirmek ve aktif bir yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan Kadınanalar Bisiklet Turu, her yaştan ve her kesimden kadını bir araya getirerek, bisikletin sağlıklı ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olduğunu göstermek için yola çıkıyor.

Bisiklet, yalnızca bir spor değil, aynı zamanda kadınların günlük yaşamlarında daha fazla özgürlük ve bağımsızlık kazanabilmeleri için mükemmel bir araç olduğunu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların sporda daha aktif rol alması için farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Kadınanalar Bisiklet Topluluğu Başkanı Âliye Mete Sert; “6 Ekim Pazar günü saat 15:00’de Zafer Meydanı’na tüm kadınlarımızı, aileleriyle, çocuklarıyla birlikte bisiklet turumuza katılmak için davet ediyoruz. Sizleri de bu önemli etkinlikte olmaya, daha fazla kadının bisiklete binmesini teşvik etmek için, kadınların güçlü sesi ve hareketi olmaya davet ediyoruz. Gelin, birlikte pedal çevirelim, daha güçlü ve sağlıklı bir toplum için adım atalım.” İfadelerinde bulundu.

Bu anlamlı etkinlik hem şehirdeki kadınları hem de toplumun dikkatini bisiklet kullanımına çekmeyi amaçlıyor. Kadınlar pedallarıyla sadece yolları değil, aynı zamanda geleceğe dair sınırları da aşacak.

Afyon Time