Gözden kaçırmayın

Garnizon Komutanı Afyon Eğitim Vakfını Ziyaret EttiGarnizon Komutanı Afyon Eğitim Vakfını Ziyaret Etti

Afyon Kocatepe Üniversite’sinde (AKÜ) öğrenim gören öğrenciler, okudukları bölümlerin iş hayatlarında kendilerine ekstra bir getirisinin olmayacağını düşündüklerini, geleceğe umutla bakmadıkları belirtti.
 
AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Aynur Keleş, arkadaşları açısında eğitimden barınmaya ve ulaşıma kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
AKÜ’de öğrenci olmanın en büyük getirisinin farklı bir kültürü tanımak olduğunu kaydeden Keleş, Afyonkarahisar insanının öğrencilere karşı sıcak olmalarına karşılık sosyal alanların öğrencilerin isteklerine cevap vermediğini dile getirdi.
Keleş, “Okumak için iyi bir liman. Çünkü alternatif bir şeyiniz yok, rahatlılıkla eğitiminizi tamamlayıp memleketinize dönebilirsiniz. Kampus yaşamı olanakları çok üst düzeyde değil, ama yeterli olduğunu düşünüyorum. AKÜ yönetimi öğrencilere sürekli iletişime açık. Öğrencilerin istekleri belli imkanlar doğrultusunda yerine getirilebiliyor. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin istekleri yeterince açığa çıkmıyor. En basitinden öğrenciler yapılan anket çalışmalarına gerekli özeni göstermiyorlar” dedi.
Bazı bölümlerin geleceği yok
Yaklaşık 37 bin öğrencinin öğretim gördüğü AKÜ’de öğrencilerin gelecekle ilgili beklentilerini anlatan Aynur Keleş, “Burası Ankara Gazi Üniversitesi gibi marka bir üniversite değil. Aslında Türkiye’de birçok üniversitede aynı problem var. Hangi üniversitede okuduğunuz değil de, hangi bölümde okuduğunuz önemli. Çünkü bu ülkede ne yaparsanız yapın bazı bölümlerin geleceği yok. Ama yine de marka bölümleri var diyebiliriz. Bu anlamda AKÜ’nün, öğrencileri bu üniversiteyi bitirdikten sonra hemen iş bulabilir diye ekstra bir getirisi yok. Öğrenciler belki burada ileriye dönük bölümler seçtikleri zaman iş bulma imkanı bulabileceklerdir” diye konuştu.
Öğrencilere ev vermek istemiyor
 
ya da yüksek miktarlarda kira istiyor
Kendisi de Afyon Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan Keleş, “Öğrenciler için ulaşım çok büyük bir sorun. Uzun yıllardır bitmeyen dolmuşçu ve halk otobüsçü kavgası var. Öğrenciler bu durumdan tedirginler. Kavgalara şahit oluyorlar ve bu araçların bazen hız yarışlarına maruz kalıyorlar. Kampus içerisinde ulaşım problemi de vardı. Arkadaşların genelde kampus içi düzen problemi var. Afyon Meslek Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BSYO) öğrencilerinin çevre düzenlemesi sorunu var. Yolları çamurlu. Yurt bakımından öğrencilerin oldukça geniş barınma imkanları var. Ancak Afyon halkı öğrencilere ev vermek istemiyor, ya da yüksek miktarlarda kira istiyor. Öğrenciler bu yüzden barınma noktasında sıkıntı yaşıyorlar” dedi.