Gözden kaçırmayın
Pala Metin Ferdi Tayfur'u unutmadıBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından 2014-2017 Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı Dış Paydaş Çalıştayı Korel Termal Otel’de başladı.
29-31 Mayıs 2013 tarihlerinde 3 gün sürecek olan Çalıştay’a Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, bakanlık üst düzey yöneticileri, üniversite temsilcileri, sektörel dernekler, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan 2 gün sürecek olan Çalıştay hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra kürsüye gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında; Öncelikle böyle bir etkinliğin Afyonkarahisar gibi güzel ve özel bir ilimizde gerçekleştiriliyor olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Afyonkarahisar tarihimiz açısından önemli bir ilimizdir. Zaferin kazanıldığı ve Cumhuriyetin kurulduğu topraklar buralardır. İşte “Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir” emri buralarda verilmiştir. Binlerce şehidimizin koyun koyuna yattığı mübarek topraklardır. Afyonkarahisar, aynı zamanda termalinde başkenti durumundadır. İçinde bulunduğumuz otel gibi 8 tane beş yıldızlı otelimiz ve eşi benzeri olmayan çok kaliteli termal sularımız var.
Ayrıca termal sularla İl merkezimiz ile Sandıklı ilçemizdeki konutlarımız ısınmaktadır. Termal kaynaklarımız sayesinde seracılık faaliyeti yapılmaktadır. Afyonkarahisar aynı zamanda lezzetin de başkentidir. Et ve ete dayalı ürünler, ekmek kadayıfımız, kaymağımız ve sucuğumuz meşhurdur. 170’in üzerinde sanayi tipi et entegre ve işleme tesisleri var. İstanbul ilinde tüketilen etin ‰20’si Afyonkarahisar’dan gitmektedir. Bir diğer zenginliğimiz mermerimizdir. Dünyaya mermerciliği öğreten il Afyonkarahisar’dır. Günümüzden 5.000 yıl öncesine dayanan antik mermer ocaklarımız vardır. Türkiye aslında petrol kadar zengin mermer yataklarının bulunduğu bir ülkedir.
Biz aynı zamanda aslında bir tüketiciyiz. Tükettiğimiz sanayi ürünlerinin insanlar ve ehil eller tarafından titizlikle takip edilip tüketiciye sağlam şekilde sunulması ne güzel. Bir sanayi mamülü üretim süreçlerinde kullanılıyor, güvenli olmadığı için bizzat onun başındaki işçilerin canına ve malına kast ediyor. Veya asansörleri kullanıyoruz. Asansörün haladı kopuyor ya da benzer kazalar oluyor. İnsanlar ölüyor buna benzer sayısız örnekler var. Öncelikle İş güvenliğinin sağlanması gerekiyor. İş güvenliğinin gereği olan iş güvenlik malzemelerinin dayanıklı olması gerekirken hilesine kaçılarak ve ucuza mal edilirse iş kazaları da buna paralel olarak artabiliyor.
Bunların birçok sayısız örnekleri var, tüm bunları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın takip etmesi memnuniyet verici bir durumdur. Kullandığımız bu tür malzemelerin bizim adımıza insan sağlığına ve güvenliğine uygunluğu her açıdan kontrol edilip uygundur damgası da vuruyorlarsa ve dünyada da bu şekilde akredite kuruluşlarımız varsa ne mutlu bize.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın akreditasyonu dünyada da kabul görür duruma geldi. Son derece ileri teknolojiye sahibiz. Ülkemiz artık kabuğunu kırdı ve bir yerlere geldi. Bu tür sevindirici gelişmeler hem tüketici hem de bu ülkenin bir ferdi olarak bizleri de mutlu ediyor. Bu vesileyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın tüm çalışanlarını tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. dedi.
3 gün sürecek olan Çalıştayın ilk oturumu, açılış konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile tamamlanmış oldu.
Yorumlar
Yorum Yap