Dünya 7. kez Afyonda buluşacak

Dünya 7. kez Afyonda buluşacak

Dünya Motokros Şampiyonası ile NG Afyon MotoFest'in Lansmanı Vali Yiğitbaşı’nın Katılımıyla Yapıldı

Dünyayı Afyonkarahisar’da buluşturan ve şehrimizi dünyaya tanıtan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) lansmanı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı.

 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve bu yıl 7. kez Afyonkarahisar’da düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) beş gün süreyle hem sanatın hem de sporun buluştuğu muhteşem bir festival havasında dünyayı Afyonkarahisar’da buluşturacak. Şampiyona kapsamında düzenlenecek olan NG Afyon MotoFest'te sanatçılar Sena Şener, Ceylan Ertem, Şevval Sam, Nova Norda, Madrigal, Sefo ve Sıla konser verecek.

 

Şampiyona için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ve Afyonkarahisar’ın Dünya Motokros Şampiyonası’na 6 yılda 7.kez ev sahipliği yaptığını hatırlatan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 7-8 Eylül’de düzenlenecek şampiyonada, Dünya Erkekler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonasıyla aynı anda 4 şampiyonanın yine binlerce sporseverin nefeslerini kesecek müsabakalara sahne olacağını söyledi.

 

Şehrimiz İçin Büyük Bir Turizm Potansiyeli Taşıyor

 

25’ten fazla takım, 150’den fazla yarışçı ve binlerce seyircisiyle NG Afyon MotoFest'in ülkemizin 2024’teki en büyük spor ve gençlik etkinliği olmaya aday olduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı, “Biz çeşitli imkân ve vesileler yaratarak dünyanın her yerinden ziyaretçileri Afyonkarahisar’a çekmeye çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi, ziyaretçilerimizin büyük bir kısmı termal turizm amacıyla şehrimize geliyor. 

 

Bunun yanında, kültür ve tarih gezileri, Mevlevilikten dolayı inanç turizmi, doğa gezileri, hatta Kocatepe’yi ziyaret eden onlarca ziyaretçi sayesinde yakın tarih turizmi, yaz aylarında tesislerimize gelen takımlar sayesinde spor turizmi şehrimizde binlerce misafiri ağırlamamıza imkân sağlıyor. Dünya Motokros Şampiyonası, sahip olduğu dünyaca ün ve takipçileri dolayısıyla şehrimiz için büyük bir turizm potansiyeli taşıyor. Bu şampiyonayı gerek buraya gelerek seyredenler ve gerekse ekranlardan takip edenler şehrimizi yakından tanıyor. Burada, otellerimiz ve turizm tesislerimizle ziyaretçilerimizi en nitelikli şekilde ağırlama imkanlarına da sahibiz” dedi.

 

Tarihi ve Turistik Alanlar Şampiyonaya Hazırlanıyor

 

Şampiyona için gelen sporseverlerin müsabakalar dışında şehrimizde ziyaret edecekleri alanların yenilendiğine değinen Vali Yiğitbaşı şunları söyledi: “Tarihi Frig Vadisi, Ayazini köyü, Tarihi Çarşı, Tarihi Konaklar, Tarihi Camiler gibi özellikle ziyaretçilerin sıklıkla uğradıkları alanlarda sporseverlerimiz için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz aracılığıyla sporcuların ve motor severlerin gerek konaklayacakları tesisleri gerek şehrimizde ziyaret edecekleri tarihi ve turistik alanları ziyarete hazır hale getiriyoruz. 

 

Emniyet ve Jandarma ekiplerimizle birlikte müsabakaların güvenlik ve asayiş içerisinde geçmesi için tüm önlemleri alıyoruz. Şehrimiz, 2024 Dünya Motokros Şampiyonası için hazır. 2018’den bu yana MotoFest kapsamında şehrimizde motor sporcuları ve spor severlerin yanında, 51 konser etkinliğinde 51 sanatçımızı ağırladık. Motor Sporları Merkezi’nin ve festival alanının şehrimizin beş yıldızlı otellerine ve şehir merkezine yakınlığı ve altyapı tesislerinin verimli işlemesi sayesinde tüm sanatçılarımızı ve ekiplerini en iyi şekilde ağırladık. Bu hazırlıklar ve altyapımız sayesinde Afyonkarahisar’ın, daha önceki organizasyonlarda kazandığı En İyi Altyapı”, “En İyi Padok” ve "En İyi Tanıtım Yapan Ülke" unvanlarına ek olarak yeni ödüller kazanacağını umuyorum.”

 

Afyonkarahisar’ın Dünyaya Açılan Penceresi

 

Dünya Motokros Şampiyonası ile ülkemizin ve şehrimizin spor turizmi alanında uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmak ve ülkemizdeki spor turizmini çeşitlendirmek istediklerini kaydeden Vali Yiğitbaşı, “Dünyanın daha fazla ülkesinden daha fazla sporcu ve izleyiciyi şehrimize çekmek için daha çok çalışarak daha iyi organizasyonlara imza atacağız. 2023 yılında organizasyonu 400 bini aşkın kişi yerinde izledi.

 

 Eminim ki bu yıl çok daha fazla misafiri şehrimizde ağırlayacağız. Dünya Motokros Şampiyonası adeta Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan penceresi. Medyada görünürlüğü çok yüksek bir şampiyona olması nedeniyle 7-8 Eylül’de tüm dünyanın gözü Afyonkarahisar’da olacak. TÜRKSAT ile yaptığımız anlaşma sayesinde şampiyona, 6 kıtada, 180 ülkede 3.5 milyar kişiye canlı ulaştırılıyor. Yarıştan sonraki haftada da en az 4’er kez özetler yayınlanıyor. CBS Sports, Eurosport, FOX Sports, NOS, Rai, Redbull TV, MXGP TV, Kreator TV, Movistar, Sport TV, Africa XP, Sporza, mtv MAX, 3 Sport, Brand Sports, Play Sports, Sport TV, TRT Spor ve D Smart gibi önemli kanallar yayıncı olarak yer alıyor” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanımıza Teşekkür ediyorum

 

Cumhurbaşkanlığının desteğinin önemine dikkat çeken ve gerek şampiyonanın organizasyon aşamasında gerekse tanıtım ve reklam kısmında işlerin kolaylaştığını belirten Vali Yiğitbaşı, “Bu büyük organizasyona verdikleri destekten ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olmak üzere Cumhurbaşkanlığımızın tüm birimlerine teşekkür ediyorum. Gayretleri için Türkiye Motosiklet Federasyonu’na şükranlarımı sunuyorum, başarılar diliyorum. Eylül’de bu etkinliğin en iyi şekilde gerçekleşmesi için paydaşlar olarak tüm gayretimizle çalışacağız” dedi.

 

Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından lansman sona erdi. Kaynak Afyon Valiliği



Anahtar Kelimeler: Afyon Dünya . kezda buluşacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.