Bu sallanmanın nedeni ise; 


Benimde içinde olduğum dünyanın büyük bölümünün terör örgütü dediği ama Cumhurbaşkanı ve AK Pati Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Ulusal kurtuluş hareketi' olarak tanımlamakla yetinmeyip, Kuva-yi Milliye'ye benzeten açıklamasının devamında, 'şüphesiz ki bizim ve Filistin halkı için övünç kaynağıdır" dediği Hamas'ın lideri İsmail Haniye yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için gittiği İran'ın başkenti Tahran'da İsrail'in tarafından düzenlenen nokta operasyonu ile öldürüldü.


Aynı İsrail'in daha önce İranlı General, Kudüs gücü eski komutanlarından Süleymani'ye de öldürdüğü öne sürülmüşken bu kez İran'ın kalbinde Devrim Muhafızlarının merkezinin olduğu başkentinde, hem de İran'ın cumhurbaşkanının göreve başlama törenine misafiri olan birini nokta vuruşu ile yok ediyor.


Evet, Erdoğan'ın bir gece olmasa da geçtiğimiz pazar sabahı gittiği memleketi Rize'de yaptığı açıklamada, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım" dedikten sonra başta troler olmak üzere birçoklarının iç siyasette gaza gelip, colaları dökmekle yetinirken dış siyasette bir tülü Gazze'ye gidemediği bir zamanda bir gecede kimin nasıl nereye gittiğini de bir kez daha görmekteyiz.


'Sende gel, bizim mecliste konuş' diye davet edip, ret aldığı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Erdoğan'ın açıklamasının, '.Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım" bölümünü de anlamayan, algılamayan, atlayan troller ve savaş çığırtkanlığı üzerinde siyaset, ticaret yapanların 'güçlü olmalıyız ki .. kelimesinin ne anlattığında anlamayanlar Filistin'de iki başlılığı da görmeyenlerdi.


Benim ısrarla üzerinde durup, sık sık bu köşem de sürekli yazdıklarımı da, TEMPO TV'de yayınlanan 'Gazetecilerle Gündem' adlı programımda yüksek sesle söylediğimi de anlamayan troller ve 'güçlü olmalıyız ki .. kelimesini anlamayanlar orada yaşananların diğer önemli noktayı da görmüyordular. Hala da görmüyorlar..


Evet bölgede yaşanan önemli bir sorununda Filistin'in iki başlılığın olduğunu görmeyenler durup, durduk yerde İsrail askerinden çok piknikte, parkta, şenlikte, festivalde bulunan insanlar üzerine füze yağdıran Hamas'ı sorgulamadan bol ve boş nutuklar atıp, dururken bun önemli noktayı da göremiyorlar.


Ve Hitlerin 'Dünyanın başına bela olacaklar' deyip, yok etmeye çalıştığı Yahudilerin oluşturduğu İsrail tarafından 50 bine yakın Gazzelinin öldürülmesine sebep olan Hamas'ın lideri İsmail Heniyye, Filistin'in resmi lideri yani tüm dünyanın resmi olarak tanıdığı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da çok sevdiği adam olarak söylenemez.
Çünkü Hamas'ın kendilerinin dışında hareket etmekle suçlayan ve 'Filistin'in lideri sen değil, benim..' diyen Filistin'in resmi Devlet Başkanı Abbas'ın,  Heniyye'nin öldürülmesi ardından yaptığı ama psırık bir açıklama olarak algılanan, ' Heniyye'nin öldürülmesi korkakça bir eylem ve tehlikeli bir gelişme..' diyerek geçiştirip, ardından Filistin halkını da İsrail işgaline karşı direnme ve birlik olmaya davet etmekle yetinmesinden de anlıyoruz.


Neyse bankamatikten çektikleri bol maaşlarıyla o ellerine cetvel alıp, askeri bilinmeyen dağlara, alanlara, ülkelere yönlendirenler o çok bilmiş, havuz suyu ile sonradan gazeteci olanlara benzemeden yazımızın başlığına, 'Haniye için yas ilan edilecek mi?' sorumuza cevap verecek 'Kim olur?.' diye bekleyelim..


Ha bu arada dizayn edildiği söylenen Ortadoğu'da Filistin gibi çok başlı olan Kürtlerin de oynanan bu oyunda yeniden karlanan kartlara dikkat etmezseler yarın hatta yarından daha er İsmail Heniyye gibi bir sonuçla karşılaşabilirler.


Çünkü, Rusya'nın içine sokulduğu Ukrayna batağında çıkmaya çalıştığı bir sırada, Çin'in askeri değil, joker olarak bilinen ekonomik kartını kullandığı bölgede BOP denen projenin devamı için kurulan masada oyunun devam ettiğini ve bu oyunda cığızlık yapan kartın er geç derdest edilip, papaz olduğunu da görmekteyiz..


Haniye için yas ilan edilecek mi?

Emevi camisinde bir türlü namaz kılamadığımız Suriye ve adaları kaptırdığımız Yunanistan için söylediğimiz 'Bir gece ansızın (!) gelebiliriz' diye İsrail'de gideceğimizi söylediğimiz bir zamanda ülkemize komşu İran'da gelen bir haberle dünya gündemi bir kez daha sarsılıyor ve sallanıyor.

Tarih: 31.07.2024 20:55

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.