Evet, Nasrettin Hoca misali 'sizde haklısınız..' diyeceğim Ağrı'nın Ardahan'ı yazan bizlere niye konu olduğuna baktığımızda ise bir önceki yazıma, 'Hırsızdan İL Başkanı olur mu?' başlıklı yazımın ne kadar yerinde bir yazı olduğunu da teyit ettiği için Ardahan'dan Ağrı'ya uzandım.


Gerçi aynı Ağrı, plan ve projeleri bir türlü istendiği gibi hayata geçirildiği duyulmayan, görülmeyen Kars, Ardahan, Iğdır'ında içinde olduğu SERKA yani Serhat İlleri Kalkındırma Ajansı'nın da Ardahan'ın ortağı ya bu konuyu başka bir yazıya bırakalım.
Ve öncelikle 'Hizbullahçı denenlerin gelip bu görüşe zıt bir partinin İL Başkanı olur mu?' sorumuza yeni bir soru  ekleyip, 'Un var, şeker var helvayı kim yapacak?' sorusunu da sorarak yazımıza 'Kızım san diyorum, gelinim sen duy' misali Ardahan'dan Ağrı'ya yazmaya devam edelim.


Ve öncelikle şu 'Dem Partili Belediye Başkanı istifa etti' başlıklı habere bir göz atalım..
'Ağrı Taşlıçay Belediye Başkanı Budak, yaptığı açıklama ile Partisinden istifa ettiğini duyurdu. Partisinden gördüğü baskıyı dile getiren Budak, hizmetlerinin engellendiğine dikkat çekti. Budak istifa kararında, hizmet verdikleri şehit annesinin bahçe onarımı için Van ve Ağrı’da defalarca soruşturma açılmasının etkili olduğunu belirtti.'


Evet, Ardahan ile aynı bölgede yani Serhat'ta bulunan eski adlarıyla yani Kürtçe, 'Avkevır, Azerice, 'Daşlıçay' olan Ağrı'nın Taşlıçayır  ilçesinin DEM'li Belediye Başkanı partisinden istifa etmiş.


Bu konuya bakmadan önce her seçim dönemi öncesi 'bileşenler' adı altında DEM'in desteğiyle var olan sonrasında ki ihanetleri dolaysıyla yok olup gidenler gibi adeta yeniden filizlenen TİP'te yaşananlara da bakmak isterim.


Çünkü DEM'in sayesinde var olan TİP'in son yerel seçimler sonrası DEM'e attığı kazıklar gün geçtikçe daha iyi hissedilirken, çoğu Kürt siyasiler ve Kürt sorununa sıcak bakan TİP'lilerin gün geçtikçe ulusalcı yüzlerini iyiden iyiye gösterdiğini belirtip, bu partide istifa etiklerini açıklamaları ardından Anayasa Mahkemesinin TİP Hatay Milletvekili Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin Meclis kararı için “yok hükmünde” tespitinde bulunması ve Meclis’in cuma günü toplanacağını da öğreniyoruz.


Yani bu gelişmelere baktığımızda, ülke ve dünya siyaset arenasında tepki toplayan kayyum atamaktansa yeni taktik olan 'DEM'den uzaklaş sen biz gereğini yaparız' gelişmelerinin yaşandığı ve Batman’ın Beşiri ile Şanlıurfa – Birecik’ten sonra Ağrı Taşlıçayır'ın Belediye Başkanın istifası sonrası TİP'li Atalay'ın Cuma akşamı hapiste çıkarak, gün geçtikçe ulusalcı, Kemalist yüzünü daha net göstermeye başlayan TİP'in ödüllendirilebileceğini düşünmeye başladım.


Ha bu arada Rodi abinin 'Suriye'de neler oluyor?' başlıklı yazınını da okurken Ardahan'dan çıkıp, önce Ağrı'ya sonra Suriye'ye kadar uzanırken yazımıza başlık olan helvanın hala yapılmadığını da anlıyorum.


Ve geri dönüp, 'Hizbullahçı, Hırsız İl Başkanı olur mu?' sorularımdan sonra 'Helvayı kim yaptı?' sorusuna cevap bekleyelim. Çünkü bu yaşananların kendiliğinden yaşanmadığını yani helvanın yapılması için gereken un ve şekerin olduğu bu alanda helvayı kim yaptı?' sorusunu başta aday belirleyen, onaylayan, İl Başkanı atayan DEM Genel Merkezine ve DEM'in görevlendirildikleri bölgeleri, İlleri tanımayan, bilmeyen PM, parti meclis üyelerine sormak gerekir.


Evet.. Daha çok uzatmadan Sırrı Sakık'ı bile deli eden gelişmelere neden olan ve geçtiğimiz yazımızda olduğu gibi bugünkü yazımızda da soru sorduğumuz DEM Genel Merkezi ve diğer siyasi parti Genel Merkezlerinde gelecek cevabı bekleyelim.


Helvayı kim yaptı ?

Eminim bugünkü yazımızın başlığına bakıp, merak edip, ne yazdığımızı düşünüp, okuduğunuzda kesin soracaksınız 'Ardahan nere, Ağrı nere?' diye..

Tarih: 14.08.2024 15:50

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.