Onun atı, karanlıklarda on dörtlük ay gibi parlar. O (hz. Mehdi (a.s.)), en hayırlı topluluğun önünde gider. Onlar Allah’ın dinine sarılmış; onunla Allah’a yaklaşmaya çalışırlar…(Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 171)

 

Hadiste Hz. Mehdi (a.s.) devrinde teknik araçlardan birinin de ‘araba’ olacağına ve bu arabaların farlarına, iç ışıklandımalarına dikkat çekilmiştir. Hadiste verilen bilgiden, Hz. Mehdi (a.s.)’nin arabasının farlarının da parlayacağı anlaşılmaktadır.Ayrıca hadiste Hz. Mehdi (a.s.)’nin “atının on dörtlük ay gibi” parlayacağının vurgulanmış olması da, hayret verici bir detaydır. Bu ifade, Hz. Mehdi (a.s.)’nin arabasındaki oval, iri, tamamen ışık kaplı ve aydınlatıcı bir ışık kaynağına işaret etmektedir ki, bu da Hz. Mehdi (a.s.)’nin arabasının farlarını çok detaylı bir şekilde tarif etmektedir.“O, en hayırlı topluluğun önünde gider” sözleriyle ise Hz. Mehdi (a.s.)’nin arabasının, kendi talebelerinden oluşan bir konvoyun önünde gideceğine işaret edilmektedir.Ya da “Önünde gider” ifadesi Hz. Mehdi (a.s.)’nin bu arabanın ön tarafında oturacağını göstermektedir.

 

Abân bin Tağlib şöyle der: İmam Caferi Sadık aleyhisselam’ın şöyle buyurduğunu duydum: “Ben Kaim’i (Hz. Mehdi (a.s.)’yi) Kufe’nin Necef’inde görür gibiyim. …Daha sonra (hz. Mehdi (a.s.)) Siyah-beyaz renkli iki gözünün arası ışık gibi parlayan bir ata binecek…”Bu hadiste ise, arabanın iki tarafındaki iki fara dikkat çekilmiş ve Hz. Mehdi (a.s.)’nin siyah ve açık renk karışımı olan ,gri arabalar kullanacağı belirtilmiştir.

Mehdi Mahkemelere Çıkacak

Hadislerde Hz. Mehdi (a.s.)’ın haksız yere hapsedileceği,tutuklanıp selbest bırakılacağı ve bu sebeple belirli bir süre insanların gözünden kaybolacağı şöyle haber verilmiştir:

 

Al-i Muhammed’in kaim’inin (hz. Mehdi (a.s.)’In) iki gaybeti (hapis dönemi) vardır. Birisi diğerinden daha uzundur…” (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 199)

 

“… Sana saldıran herkes önünde yenilgiye uğrayacak… Ama sana karşı yapılan hiçbir silah işe yaramayacak, Mahkemede seni suçlayan her dili suçlu çıkaracaksın. RAB’be kulluk edenlerin mirası şudur: Onların gönenci bendendir” diyor RAB.” (Yeşeya 54:15-17)

Asılsız suçlamalara uğrayacaktır

 

“… Sıkıntıya düşünce RAB’be seslendim; Yanıtladı beni. Ya RAB, kurtar canımı yalancı dudaklardan, Aldatıcı dillerden!” (Mezmurlar 120:1-2)

 

Çeşitli hakaretlere maruz kalacak ve küçümsenmeye çalışılacak

 

Uzaklaştır benden küçümsemeleri, hakaretleri. Çünkü öğütlerini tutuyorum. Önderler toplanıp beni kötüleseler bile, Ben kulun senin kurallarını derin derin düşüneceğim. Öğütlerin benim zevkimdir, Bana akıl verirler.” (Mezmurlar 119:22)

 

Hz. Mehdi (a.s.)’ın pek çok fiziki baskıya maruz kalacağı konusunda Tevrat’la Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in hadisleri mutabıktır. Rabbimiz’in bir adetullahı olarak karşılaşacağı zorluk ve sıkıntılar bir hadiste şöyle bildirilmiştir:

 

“Mehdi, bizden, Ehl-i Beyt’tendir…” Abdullah b. Mesud (r.a.) dan; Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: … (Hz. Mehdi (a.s.)) İki rekat namaz kılar. Namazdan dönünce şöyle der: “Ey insanlar! Ümmet-i Muhammed ve Bilhassa Onun Ehl-İ Beyt’i Çok Belalar Gördü Ve Bizler Kahr (Azap) Ve Haksızlığa Maruz Kaldık (Uğradık).” (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 55)

 

Mehdi, bizden, Ehl-i Beyt’tendir… Biz öyle bir ev halkıyız ki Allah bizim için ahireti dünyaya tercih etmiştir. Benim Ehl-i Beyt’im (soyum) muhakkak benden sonra bela, kaçırılma ve sürgüne uğrayacaktır. benden sonra ehl-i beyt’im (eziyet, sıkıntı) karşılaşacaklar ve darba maruz kalacaklardır. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)

 

Hazreti Mehdi (as) Hakkında Yazışmalar Olacak

 

…Eyyüb b. Nuh şöyle rivayet etmiştir:

Biz Ehli beyt’ten hiçbir imam yoktur ki, onun hakkında yazışmalar olmasın, insanlar onu parmaklarıyla göstermesin, ona sorular sorulmasın ve suikast düzenlenmesin.”

 

(İman ve Küfür Kitabı / Usul-u Kafi (El-Usul Min El-Kafi) / El-Kuleyni, Cild 1, S. 502)

 

Mehdi ile ilgili adli,idari ve sair yazışmalar olacağı bildirilmiştir.


Hz.Mehdi(As)’In Arabasının Özellikleri

Hz. Mehdi (a.s.) mutedil ahlaklı, iyi yaratılışlıdır…

Tarih: 11.08.2024 17:36

İdris İlcan

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.