İdris İlcan


Kıyametin büyük alametlerinden olan Mehdi’nin Fiziksel Özellikleri

GENEL GÖRÜNÜMÜ GÜZEL SİMALIDIR Hazreti İmam Hüseyinin şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur: “… Zira o (HAZRETİ MEHDİ ) HALKA GÜZEL SİMALI BİRİ OLARAK GELECEKTİR…” ( Dürer, sayfa 41)


Humran bin A’yan der ki: İmam Muhammed Bakır’a: “… (HAZRETİ MEHDİ ) YÜZÜ GÜZELLERİN EVLADIDIR. (Yani yüzü güzeldir)…” (Şeyh Muhammed bin İbrahimi Numani, Gaybet-i Numani sayfa 252-253)

 

PEYGAMBERLER GİBİ AZAMETLİDİR


Abdullah bin Zamre, İbn-i Mati-i Himyeri (Ka’b-ul Ahbar)’den nakleder ki şöyle dedi: “… Kıyam edecek (Kaim) olan Hazreti Mehdi, ALLAH PEYGAMBERLERE VERDİĞİ (AZAMETİ) ONA DA VERECEKTİR…” (Şeyh Muhammed bin İbrahimi Numani, Gaybeti Numani sayfa 169)

 

YÜZÜ NURLUDUR
Yüzü parlayan YILDIZ GİBİ NURLUDUR. (El Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, 33 Kitabül Burhan Fi Alamatilil Mehdiyyil Ahir Zaman, sayfa 22)GÜZEL YÜZLÜDÜR. YÜZÜNÜN NURLARI ONA AZAMET VERİR. (Mer’iy bin Yusuf bin Ebi bekir bin Ahmet bin Yusuf elMakdisi “Feraidu Fevaidil Fikr Fil İmam El Mehdi El Muntazar”)

ÇEHRESİ HUZUR VERİR
(Hazreti Mehdinin) GÜZELLİĞİ TEMİZ YÜZÜNDEN YÜKSELİR, SABAH MELTEMİ HUZUR VEREN ÇEHRESİNDEN YAYILIR. (Minanur Rahman, 2/237)

 

YÜZÜ GÖRKEMLİDİR
Resullulah  buyurdu: “… Yüzü iffet nuruyla ve görkemle doludur. Görkemli bir lider görünüşü vardır…” (İmam Mehdi Hakkında Sorular ve Cevaplar, Seyyid Hüseyin Hüseyni)

 

İLERLEYEN YAŞLARINDA DA GENÇ GÖRÜNÜMLÜ OLACAKTIR


…Va’dedilmiş kaim (Hazreti Mehdi) İLERİ YAŞLARDA, AMA GENÇ BİR SURETTE ZUHUR EDECEKTİR. (Biharul Envar,cilt 52, sayfa 32; İsbatul Hudat, cilt 6, sayfa 19)Uzun ömürlü ve GENÇ YÜZLÜDÜR. Onu gören 40 yaş civarında bir erkek diye düşünür ve bir işareti de ALLAHIN EMRİ GELİNCEYE KADAR YAŞLANMAYACAĞIDIR. (Kemalüddin, sayfa 625 ve Müntehabül Ezhar, 2. Cilt, sayfa 284)Ve onun (HAZRETİ MEHDİnin) İŞARETLERİNDEN BİRİ DE GÜNLERİN VE GECELERİN GEÇMESİ İLE YAŞLANMAMASIDIR. (Muntekabül Esar, Lütfullah Gülpaygani, sayfa 285)

 

GÖRÜNÜMÜYLE İSRAİLOĞULLARINA BENZER
Abdullah bin Harris şöyle der: “Hazreti Mehdi  kırk yaşında iken kıyam edecek ve (görünüş bakımından) İSRAİLOĞULLARINA BENZEYECEKTİR.” (Kitabul Havi lil Feteva, cilt 2, sayfa 135)

BENİ İSRAİL ENDAMINDADIR


Hazreti Mehdinin boyu, posu SANKİ BENİ İSRAİL RİCALİNDEDİR. (El Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, sayfa 36, 29)
“Mehdi aleyhisselamda; peygamberlerin alameti vardır. (Kıyamet Alametleri, sayfa 165/Kitabül Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir Zaman, sayfa 23)”


“Allah hiçbir peygamber göndermemiştir ki onun sağ elinde peygamberlik beni (Şametün nübüvve) olmamış olsun. Ancak bizim peygamberimiz istisnayı teşkil etmiştir. Onun peygamberlik beni sağ elinde değil kürek kemikleri arasındadır.”
Mehdi aleyhisselamda; Peygamberler’in alameti vardır. (Kıyamet Alametleri, sayfa 165, Kitabül Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir Zaman, sayfa 23)


“Allah hiçbir peygamber göndermemiştir ki onun Sağ elinde peygamberlik beni (Şametün nübüvve) olmamış olsun. Ancak bizim Peygamberimiz istisnayı teşkil etmiştir. Onun peygamberlik beni sağ elinde değil kürek kemikleri arasındadır.” manasındaki hadis için bakınız  Hakim, 2/631.
Hazreti Mehdi’nin sağ veya sol elinde Şametün nübüvve isimli bir ben olacağı bildirilmiştir.
VÜCUDUNDA, PEYGAMBERİMİZİNKİYLE  AYNI RENKTE OLAN 2  BEN VARDIR


Ebu cafer, İmam Muhammed Bekir Hazretleri cetleri yoluyla, Ehli Beytin lideri, Hazretleri, Müminlerin Emirinin minberden söylediklerini nakletmiştir, “Ahir zamanda soyumdan bir kişi (Hazreti Mehdi ) çıkacak PEYGAMBERİN RENGİNDE İKİ ET BENİ BULUNACAK. O (Hazreti Mehdi ) yükselecek.” (İmam Mehdinin Hayatı, Allame Bakır Şerif el Kureyşi)
SAĞ BACAĞINDA SiYAH BİR İZ VARDIR


(Mehdinin) SAĞ BACAĞINDA SİYAH BİR İZ VARDIR. (Şeyh Muhammed bin İbrahimi Numani, Gaybeti Numani, sayfa 251)
SAĞ BACAĞINDAKİ İZ BEDEN RENGİNDEN FARKLIDIR


(Hazreti Mehdinin)… sağ bacağında BEDEN RENGİNİN AKSİNE BİR İZ bulunmaktadır. (Mucemul Ehadisi İmam Mehdi Cilt:4 sayfa154 ve Kemalud Din Cilt:2 sayfa376 ve Bihar, Cilt:52, sayfa 322)
SAĞ UYLUĞUNDA BİR BEN VARDIR


Hazreti Ali, İmam Mehdiden şu sözlerle bahseder: “… SAĞ UYLUĞUNDA BİR BEN VARDIR.” (Yenabiül Mevedde, sayfa 423)
SIRTINDA  BEN VARDIR


Ebu Basir der ki: İmam Muhammed Bakır veya caferi Sadık şöyle buyurdu: “… İKİ KÜREK KEMİĞİNİN ARASINDA BİR BEN VARDIR….” (Şeyh Muhammed bin İbrahimi Numani, Gaybeti Numani sayfa 253)
OMUZUNDA NÜBÜVVET MÜHRÜ VARDIR


Mehdinin  omuzunda PEYGAMBER EFENDİMİZDEKİ NÜBÜVVET MÜHRÜ bulunacaktır. (El Kavlu Fi Muhtasarr Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, sayfa41)


Omuzunda PEYGAMBEMBERİMİZİN NİŞANI vardır. (Kıyamet Alametleri, sayfa163)
ALNINDA İZ VARDIR


Humran bin Ayan der ki: İmam Muhammed Bakıra: “… ALNINDA İZ VARDIR, yüzünde ise ben…” (Şeyh Muhammed bin İbrahimi Numani, Gaybeti Numani, sayfa 252-253)


Alnında yara izi vardır. Başka hadislerde ise, Hazreti Mehdi’nin BAŞINDA BİR BEN ve ALNINDA DA BİR İZ olacağı haber verilmiştir:
Ebu Basir der ki: İmam Muhammed Bakır veya Cafer-i Sadık aleyhisselam (tereddüt raviden kaynaklanıyor). Şöyle buyurdu: “Ey Ebu Muhammed! Kaimin (Hazreti Mehdinin) iki alameti (veya alametleri) vardır. BAŞINDA BİR BEN ve BİR İZ VARDIR.

 

Humran bin Ayan der ki: İmam Muhammed Bakır aleyhisselama şöyle arzettim: … ALNINDA İZ VARDIR, yüzünde ise ben.

Humran bin Ayan der ki: İmam Muhammed Bakır aleyhisselama:… ALNINDA İZ VARDIR, yüzü güzellerin evladıdır. (Yani yüzü güzeldir)…”


ALNINDA HAFİF BİR İÇBÜKEYLİK VARDIR

(Hazreti Mehdinin) … alnı geniştir ve ALNINDA HAFİF İÇBÜKEYLİK VARDIR…. (Biharül Envar, 13. Cilt)
YANAĞINDAKİ BENİN ÖZELLİKLERİ YANAĞINDA BEN VARDIR

 

Yüzünde BİR BEN bulunacaktır. (El Kavlul Muhtasar Fi Alametil Mehdiyyil Muntazar, sayfa 41)YANAĞINDA, İNCİYİ ANDIRAN, BİR YILDIZ GİBİ YÜZÜNÜ AYDINLATAN BİR İŞARET VARDIR. (Muhammed BİN Resul Al Hüseyni El Berzenci, “Kıyamet Alametleri” Pamuk Yayınları, Trc: Naim Erdoğan)

 

BU BEN, AÇIK RENKLİ VE PARLAKTIRHazreti Mehdinin YANAĞINDAKİ BENİ …YILDIZ GİBİ PARLAKTIR. (Biharül Envar, Cilt:13, Sayfa: 243 (Farsça tercüme))

 

BENİ, HAZRETİ MUSA’NIN YANAĞINDAKİ BEN GİBİDİRHazreti Mehdinin YANAĞINDAKİ BENİ HAZRETİ MUSADA OLDUĞU GİBİ dışa çıkık ve yıldız gibi parlaktır… (Biharül Envar, Cilt:13, sayfa 243 (Farsça tercüme))

 

YANAĞINDAKİ BEN DIŞA ÇIKIKTIRHazreti Mehdinin YANAĞINDAKİ BENİ DIŞA ÇIKIKTIR…. (Bihar-ül Envar, Cilt:13, sayfa 243 (Farsça tercüme))
İKİ KAŞININ ARASINDA TEK ÇİZGİ HALİNDE, KÜÇÜK BİR ÇUKUR VARDIR
Hazreti Mehdinin İKİ KAŞ ARASINDA KÜÇÜK BİR ÇUKUR VARDIR… (Biharül Envar, Cilt:13, sayfa 243 (Farsça tercüme))SAÇININ VE SAKALININ GÜZEL ÖZELLİKLERİ


ORTA BOYLUDUR


Mehdi, ORTA BOYLU olacaktır. (Kıyamet Alametleri El Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, sayfa41)

UZUN ÖMÜRLÜDÜR UZUN ÖMÜRLÜ ve genç yüzlüdür (Kemalüddin, sayfa 625 ve Müntehabül Ezhar, 2. cilt, sayfa 284)

CİLDİNİN GÜZELLİĞİ CİLDİ PARLAKTIR
Hazreti Mehdinin  CİLDİ ÇOK PARLAKTIR. (Biharül Envar, cilt 13, sayfa 243) (Farsçadan tercüme)Hazreti Mehdinin  yüzü ALTIN-BRONZ BİR METAL GİBİ PARLAR. ÖYLE PARLAK Kİ neredeyse cildinin asıl rengi görünmeyecek. (Biharül Envar, cilt 13, sayfa 263)

CİLT RENGİ, KIRMIZIYLA KARIŞIK BEYAZDIR


Rengi ARAB RENGİDİR. (Kitabül Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir Zaman, sayfa 24)Arap ırkının ten rengi kırmızıyla karışık beyazdır. Hazreti Peygamberin ten rengi de kırmızıya çalan beyaz renkti. Fakat, teninin görünen kısımları güneş, rüzgar gibi etkenlerle esmere çalıyordu. Rivayetlerden Hazreti Mehdinin ten renginin de Peygamber Efendimizle aynı renkte olacağı anlaşılmaktadır:Esmerden maksat BEMBEYAZ OLMAYIP AZ KIRMIZILIĞI ispat etmektir. Çünkü Resulü Ekrem Hazretlerinin rengi, hamamdan henüz yeni çıkmış ve kendisine kızıllık gelmiş olan bir beyaz kimsenin o andaki rengi gibidir. Yani Resulü Ekrem Hazretlerinin mübarek rengi, KIRMIZI İLE KARIŞIK NURANİ BEYAZ İDİ. (İbni Kesir, Semailür  Resul, sayfa 28)Efendimiz  beyaza pembe karışık renkte idi… (Hazreti Ali, Ahmed Ziyaüddin, Ramuz El Hadis, 2. cilt, sayfa 519/4)

CİLT RENGİ KİMİ ZAMAN AÇIK KİMİ ZAMAN DAHA KOYUDUR
(Hazreti Mehdinin YÜZÜ BAZEN AÇIK RENK VE ALTIN GİBİ PARLAK, BAZEN DAHA KOYU RENK VE AY GİBİ PARLAKTIR. (Biharül Envar, cilt 13)

BURNUNUN GÜZELLİĞİ
BURNU ÇOK MUNTAZAMDIR
O, açık alınlı, KÜÇÜK BURUNLU… (Muhammed BİN Resul Al-Hüseyni El Berzenci, “Kıyamet Alametleri” Pamuk Yayınları, Trc. Naim Erdoğan, sayfa 163)İmam Ahme Ebu Yala, Semuyeh, Ziyaül-Makdisi el-Muhtarede Ebu Saidden rivayet ettiklerine göre Hazreti Peygamber şöyle buyurmuştur: “Ehli beytimden saçı düzgün, alnı açık, BURNU MUNTAZAM BİR KİMSE (HAZRETİ MEHDİ) …” (Muhammed bin Salih ed Dimaşki, Peygamber Külliyatı, sayfa 202)

İNCE BURUNLUDUR
Onun alnı geniş, BURNU İSE İNCE OLACAKTIR. (Tırmizi, Büyük Hadis Külliyatı, Rudani 5. cilt, sayfa 365)

BURNU KÜÇÜKTÜR
(Hazreti Mehdinin) BURNU KÜÇÜKTÜR… (Biharül Envar, cilt 13,)

BURNUNDA ORTA BÖLÜMÜNDE, BELLİ BELİRSİZ ÇOK KÜÇÜK BİR ÇIKINTI VARDIR
(Hazreti Mehdinin) Burnu küçüktür ve tam KÖPRÜ BÖLÜMÜNDE ÇOK KÜÇÜK BİR ÇIKINTISI VARDIR. (Biharül Envar, cilt 13)

ALNININ ÖZELLİKLERİ
ALNI PARLAKTIR
Ebu Said El Hudri, Allahın Elçisiden nakleder, “Şüphesiz Yüce Allah benim soyumdan ve Ehli Beytimden… PARLAK ALINLI BİRİNİ (Hazreti Mehdiyi) çıkartacak…” (İkdüd Dürer fi Ekber-i Muntazar, sayfa 101)

ALNI GENİŞTİR
(Hazreti Mehdinin)… ALNI GENİŞTİR… (Bihaül Envar, cilt 13, )ONUN ALNI GENİŞ, burnu ise ince olacaktır. (Tırmizi, Büyük Hadis Külliyatı, Rudani, 5. Cilt, sayfa 365)

AÇIK ALINLIDIR
Mehdi bendendir… AÇIK ALINLIDIR. (Kitabül Burhan fi Alametil Mehdiyyil Ahir Zaman, sayfa 21)O, AÇIK ALINLIDIR. (Meriy bin Yusuf bin Ebi bekir bin Ahmet bin Yusuf el Makdisi “Fevaidu Fevaidi’l Fikr Fil İmam El Mehdi El Muntazar”)
YEŞİL GÖZLÜDÜR
O (HAZRETİ MEHDİ) YEŞİL GÖZLÜ (EKHALU’L AYNEYNİ) … bir gençtir… (Mehdi ile ilgili gelen haberler, (Nurul Ebsar) Ehl-i Beyt & Oniki İmam, Kutuplar ve Mezhep İmamlarının Menkıbeleri Şeblenci (1250),Tercüme: Saim Güngör, (Pamuk Yayıncılık, Nisan 2004, cilt: 628 77 93) sayfa 588-589)O (HAZRETİ MEHDİ) YEŞİL GÖZLÜ (AYNU’L HADRA), hilal kaşlı, kalkık burunlu, sık sakallı, sağ yanağına doğru sakalsız bir gençtir. (Mehdi ile ilgili gelen haberler, (Nurul Ebsar) Ehl-i Beyt & Oniki İmam, Kutuplar ve Mezhep İmamlarının Menkıbeleri Şeblenci (1250), Tercüme: Saim Güngör, (Pamuk Yayıncılık Nisan 2004 Cilt: 628, 77, 93)

KAŞLARI KAVİSLİDİR
Kaşı KAVİSLİDİR. (Muhammed BİN Resul Al-Hüseyni El Berzenci, “Kıyamet Alametleri” Pamuk Yayınları, Trc. Naim Erdoğan, sayfa 163)O (HAZRETİ MEHDİ) yeşil gözlü (aynu’l hadra’), HİLAL KAŞLI, kalkık burunlu, sık sakallı, sağ yanağına doğru sakalsız bir gençtir. (Mehdi ile ilgili gelen haberler, (Nurul Ebsar) Ehl-i Beyt & Oniki İmam, Kutuplar ve Mezhep İmamlarının Menkıbeleri Şeblenci (1250), Tercüme: Saim Güngör, (Pamuk Yayıncılık Nisan 2004 Cilt: 628, 77, 93)
SAÇI GÜRDÜR
(HAZRETİ MEHDİNİN) SAÇI SIKTIR… (Bihar-ül Envar, cilt 13)

SAÇI SİYAHTIR
SİYAH SAÇLIDIR… (Meriy bin Yusuf bin Ebi bekir bin Ahmet bin Yusuf el Makdisi “Fevaidu Fevaidil Fikr Fil İmam El-Mehdi El-Muntazar”)

SAÇLARI GÜZELLİĞİYLE DİKKAT ÇEKER
O (HAZRETİ MEHDİ ) … GÜZEL SAÇLIDIR… (Ahbarud Duvel, sayfa 117 -Hicri 1382 basımı)… O (HAZRETİ MEHDİ )… GÜZEL SAÇLI… bir gençtir. (Simtul Nucumil Avali,cilt 4, sayfa 138) (Hazreti Mehdi Aleyhisselam, Abdullah Turan, Ali Taha, sayfa 157)

SAÇLARI KULAĞININ ÜSTÜNDE KIVRILIR
Resullulah  buyurdu: “…Saçları kulağının üzerinde kıvrılır…” (İmam Mehdi Hakkında Sorular ve Cevaplar, Seyyid Hüseyin Hüseyni)

SAKALI SIKTIR
Sakalı SIKTIR. (Kıyamet Alametleri, sayfa163)Sakalı BOL VE SIK olacaktır. (El-Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, sayfa23)

SAKALI SİYAHTIR
SİYAH SAKALLIDIR. (Meriy bin Yusuf bin Ebi bekir bin Ahmet bin Yusuf el-Makdisi “Fevaidu Fevaidi’l Fikr Fil İmam El-Mehdi El-Muntazar”)

SAKALI CEZM EDİLMİŞ, YANİ DÜZELTİLMİŞTİR
… (Hazreti Mehdi ) …MECZUM (CEZM EDİLMİŞ YANİ YANLARINA NAZARAN DAHA UZUN AMA DÜZELTİLMİŞ SAKAL ŞEKLİNE SAHİP),… Bir adam ki, ona Şuayb bin Salih denilir. … (Fetavai Hadisiyye, Ebül-Abbas Şehabeddin Ahmed İbn Hacer el-Heytemi-41)Bu hadiste Peygamberimiz , Hazreti Mehdiye  Şuayb bin Salih diye hitap etmektedir. Hadisi şerh eden büyük İslam alimi Heytemi Hazretleri, Hazreti Mehdi  için kullanılan Şuayb kelimesinin şubecik anlamında kullanıldığını ifade etmiş, bu ifade ile Hazreti Mehdinin çok sayıdaki inkarcılara karşı fikri mücadele verecek olan arkadaş grubunun sayısının son derece az olduğunun ifade edildiğini söylemiştir. Yine Bin Salih ifadesiyle de Hazreti Mehdinin  babasının da salih bir insan olduğuna dikkat çekildiğini açıklamıştır.

SAKALI YANLARDA DAHA AZDIR
… (Hazreti Mehdi )…, KEVSEç (SAKALI YANLARDA AZ)… (Fetavai Hadisiyye, Ebül-Abbas Şehabeddin Ahmed İbn Hacer el-Heytemi, sayfa41)O … (Hazreti Mehdi)… SAĞ YANAĞINA DOĞRU SAKALSIZ BİR GENÇTİR. (Mehdi ile ilgili gelen haberler, (Nurul Ebsar) Ehli Beyt & Oniki İmam, Kutuplar ve Mezhep İmamlarının Menkıbeleri Şeblenci (1250),Tercüme: Saim Güngör, (Pamuk Yayıncılık, Nisan 2004, cilt: 628, 77, 93) sayfa 588-589)Birçok hadiste Hazreti Mehdinin sakallı olacağını haber veren Peygamberimiz  bu hadisinde de bu sakalın şekliyle ilgili detaylar bildirmiştir. Hazreti Mehdinin sakal cinsinin ince yapılı olduğunu, şekil olarak da yanlardan az yani ince olarak inen, aşağı kısmı ise uzun olacak bir şekle sahip olduğunu ifade etmiştir. 

 

HAZRETİ MEHDİNİN SAKALI HAFİF OLUP SAKALI YANLARDA AZ, AŞAĞI TARAFI İSE UZUN OLACAKTIR … (Hazreti Mehdi ) orta boylu, esmer, MECZUM (CEZM EDİLMİŞ YANİ YANLARINA NAZARAN DAHA UZUN AMA DÜZELTİLMİŞ SAKAL ŞEKLİNE SAHİP), KEVSEç (SAKALI YANLARDA AZ)… Bir şahıs ki, ona şuayb bin salih denilir… (Fetavai Hadisiyye, Ebül-Abbas Şehabeddin Ahmed İbn Hacer el Heytemi-41) Hadisteki “meczum” yani “cezm edilmiş, yanlarına nazaran daha uzun ama düzeltilmiş sakal” ifadesiyle Hazreti Mehdinin  sakal şekli; ayrıca kevseç ifadesiyle de sakalının hem yanlardan ince olarak inen hem de ince tüylü bir yapıya sahip olduğu anlaşılmaktadır. Aynı zamanda hadisteki kevseç ifadesiyle Hazreti Mehdinin sakalının sert sakal şeklinde değil aynı Peygamberimizde de olduğu gibi ince tüylü sakal şeklinde olduğu da anlaşılmaktadır.

BÜTÜN VÜCUDU GENİŞTİR
GENİŞ VÜCUTLUDUR
İRİ GÖVDELİ… (Ukayli “En-Necmu’s-sakıb fi Beyanı Ennel Mehdi min Evladı Ali bin Ebi Talib Alet-Temam vel kamal”)O (Hazreti Mehdi), alnı açık… KARNI BÜYÜK, iki uyluk arası açık…(Fevaidu Fevaidil Fikr Fil İmam El-Mehdi El-Muntazar, sayfa 13)İKİ UYLUK ARASI AÇIK… (Meriy bin Yusuf bin Ebi bekir bin Ahmet bin Yusuf el-Makdisi “Fevaidu Fevaidil Fikr Fil İmam El-Mehdi El-Muntazar”)

OMUZLARI GENİŞTİR
(Hazreti Mehdinin) OMUZ UCU KEMİĞİ MÜLAYİM, İRİ… İKİ OMUZUNUN ARASI GENİŞTİR. (Bihar, Cilt 13, Sayfa 8,9,10,11,109,110,112,115,118,119,125,167; Mucem-i Melahimi Fiten Cilt :1 Sayfa:203-214 ve Cilt:3 Sayfa 76-80)

OMUZLARI HEYBETLİDİR
Resullulah  buyurdu: “İnce ve güzel bir burnu vardır. Alnı geniş ve parlaktır; omuzları bir kaya kadar sağlamdır…” ((İmam Mehdi Hakkında Sorular ve Cevaplar, Seyid Hüseyin Hüseyni)

UYLUKLARI GENİŞTİR
Ahir zamanda soyumdan bir kişi (Hazreti Mehdi) çıkacak, … Açık ve geniş karınlı olacak, UYLUK KEMİKLERİ GENİŞ… belirgin olacaktır… (İmam Mehdinin Hayatı, Allame Bakır Şerif el-Kureyşi)

KARNI GENİŞTİR
O (Hazreti Mehdi) … KARNI BÜYÜK, iki uyluk arası açık… (Fevaidu Fevaidil Fikr Fil İmam El-Mehdi El-Muntazar, sayfa 13)

BAŞI BÜYÜKTÜR
O (Hazreti Mehdi) GENİŞ YÜZLÜ bir gençtir. (Simtul Nucumil Avali,cilt 4, sayfa 138) (Hazreti Mehdi Aleyhisselam, Abdullah Turan, Ali Taha, sayfa 157)Hazreti Mehdi benim neslimdendir. ALNI GENİŞ VE AÇIKTIR. (İmam Şarani “Ölüm – Kıyamet – Ahiret ve Ahir zaman Alametleri”, Bedir Yayınevi, sayfa 432-448)Hadislerden de anlaşılacağı üzere, Hazreti Mehdinin alnı ve yüzü geniştir, dolayısıyla büyük bir başa sahiptir.BEDENİ GÜCÜ
HEYBETLİ BİR ŞAHISTIR
(Hazreti Mehdi ) HEYBETLİ BİR ŞAHISTIR. (ilkdud dürer)Hazreti Mehdi  sanki BENİ İSRAİLDEN BİR ŞAHISTIR. (Tavrı onlara benzer, yani HEYBETLİ VE ACAR.) (Kitabül Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir Zaman, sayfa 23-30)

BEDENİ ÇOK GÜÇLÜDÜR
…Vadedilmiş Kaim (Hazreti Mehdi ) O KADAR GÜÇLÜDÜR Kİ; YERYÜZÜNÜN EN BÜYÜK AĞACINA DA EL UZATSA ONU KÖKÜNDEN SÖKÜP ATAR… (Biharul Envar,cilt 52, sayfa 32; İsbatul Hudat, cilt 6, sayfa 19)

SESİ ÇOK GÜÇLÜDÜR
…Vadedilmiş Kaim (Hazreti Mehdi  O kadar güçlüdür ki; … DAĞLAR ARASINDA FERYAD EDECEK OLURSA SERT KAYALAR UN UFAK OLUR. … (Biharul Envar,cilt 52, sayfa 32; İsbatul Hudat,cilt 6, sayfa 19)

SESİ NEFES KESİCİDİR
Resullulah (sav) buyurdu: “Görkemli bir lider görünüşü vardır, bakışları farklıdır, SESİ GÜÇLÜ VE NEFES KESİCİDİR.” (İmam Mehdi Hakkında Sorular ve Cevaplar, Seyid Hüseyin Hüseyni)

KEMİK YAPISI
KEMİK YAPISI GENÇTİR
(Hazreti Mehdinin) OMUZ UCU KEMİĞİ MÜLAYİM, … (Bihar, Cilt 13, Sayfa 8,9,10,11,109,110,112,115,118,119,125,167; Mucemi Melahimi Fiten Cilt :1 Sayfa:203-214 ve Cilt:3 Sayfa 76-80)

UYLUKLARININ ARASI AÇIKTIR
(Hazreti Mehdi),… karnı büyük, İKİ UYLUK ARASI AÇIK… (Fevaidu Fevaidil Fikr Fil İmam El-Mehdi El-Muntazar, sayfa 13)İKİ UYLUK ARASI AÇIK… (Meriy bin Yusuf bin Ebi bekir bin Ahmet bin Yusuf el-Makdisi “Fevaidu Fevaidil Fikr Fil  İmam El-Mehdi El-Muntazar”)

DİZ KAPAKLARI ÖNE ÇIKIKTIR
(HAZRETİ MEHDİNİN ) İKİ DİZ KAPAĞI DA ÖNE ÇIKIKTIR. (Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi Cilt:4 Sayfa 154 ve Kemalud Din Cilt:2 Sayfa 376 ve Bihar Cilt:52 Sayfa 322)

BACAK YAPISI TÜM VÜCUDU GİBİ GENİŞ YAPILI OLACAKTIR
(HAZRETİN) (HAZRETİ MEHDİNİN) BACAKLARI GENİŞ, İRİCE VE SAĞ BACAĞINDA BEDEN RENGİNİN AKSİNE BİR İZ BULUNMAKTADIR. (Mucemul Ehadisi İmam Mehdi Cilt:4 Sayfa 154 ve Kemalud Din Cilt:2 Sayfa 376 ve Bihar Cilt:52 Sayfa 322)

DİĞER BAZI VÜCUT ÖZELLİKLERİ
BAKIŞLARI ETKİLEYİCİDİR
Resullulah buyurdu: “Görkemli bir lider görünüşü vardır, BAKIŞLARI FARKLIDIR, sesi güçlü ve nefes kesicidir.” (İmam Mehdi Hakkında Sorular ve Cevaplar, Seyid Hüseyin Hüseyni)

HAYRANLIK UYANDIRAN BİR ÇEKİCİLİĞE SAHİPTİR
Abdülvahid bin Abdullah; Ahmed bin Muhammed bin Rabah ez-Zühri, Ahmed bin Ali el-Himeyri, Hasan bin Eyyub, Abdülkerim bin Amr el-Amr el-Hasami, İshak bin Cerir ve Hucr bin Zaide aracılığıyla Humran bin Ayan’dan rivayet eder:

Ebu  cafer Muhammed Bakıra sordum: “El Kaim [Mehdi aleyhisselam] sen misin? “Ben Rasulullahın evladı ve kanından bir kimseyim. Allah istediğini yapandır.” diye buyurdu. Sorumu yineleyince şöyle dedi: “Nereye varmak istediğini biliyorum. Senin sahibin, geniş karınlıdır VE HAYRANLIK UYANDIRAN BİR ÇEKİCİLİĞE SAHİPTİR.” (Muhammed bin İbrahim Nu’mani, Kitabül-Gaybe (Tahran, 1397), sayfa 216 [İSAM demirbaş no: 016351])

YANAKLARI DAHA AZ DOLGUNDUR
Resullulah  buyurdu: “…YANAKLARI DAHA AZ DOLGUN GÖZÜKÜR ve (uykusuz kaldığından dolayı) bazen solgundur…” (İmam Mehdi Hakkında Sorular ve Cevaplar, Seyid Hüseyin Hüseyni)

DİŞLERİ GÜZEL VE PARLAKTIR
DİŞLERİ PARLAK olacaktır. (Nuaym bin Hammad,El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alametil Mehdiyyil Muntazar, sayfa 41)

… (Hazreti Mehdinin) ÖN DİŞLERİ PARLAKTIR… (Yenabiül Mevedde, sayfa 423)

YÜRÜYÜŞÜ
… Bir özelliği de YÜRÜRKEN UYLUKLARININ AÇIK VE BİRBİRİNDEN UZAK OLMASIDIR. (El-Kavlul Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyyil Muntazar, sayfa 32)

KONUŞURKEN KİMİ ZAMAN DİLİNDE AĞIRLIK OLUŞUR
DİLİNDE AĞIRLIK VARDIR. (İmam Suyuti, Kıyamet Alametleri, Ölüm ve Diriliş, sayfa1699, sayfa 174)

YAVAŞ VE AĞIR KONUŞTUĞU ZAMAN sağ elini sol dizine vurur… (İmam Suyuti, Kıyamet Alametleri, Ölüm ve Diriliş, sayfa 1699, sayfa 174)

KONUŞMALARINDA VURGU YAPMAK İÇİN SAĞ ELİNİ KULLANIR
…Yavaş ve ağır konuştuğu zaman SAĞ ELİNİ SOL DİZİNE VURUR… (İmam Suyuti, Kıyamet Alametleri, Ölüm ve Diriliş, sayfa 1699, sayfa 174)

UZUN ÖMÜRLÜDÜR

Ebu Saidden: Hasan bin Ali şöyle buyurdu: “… ONUN (HAZRETİ MEHDİNİN) GAYBETİNDE ALLAH ONUN ÖMRÜNÜ UZATACAK … ve bu, Allahın her şeye Kadir olduğunun bilinmesi içindir.” (Kemalud Din, cilt 1, )

Bir rivayette ise bu sayılar “beş-yedi-dokuz” olarak verilmiştir. (bk. Ahmed b. Hanbel, 3/21)
- Tirmizi de “Hz. Mehdi devresinin  beş-yedi-dokuz yıl ” olduğuna dair rivayete yer vermiş ve bunun Hasen (sağlam) olduğunu belirtmiştir. (Tirmizi, fiten, 53)


- Ayrıca, Hz. İsa’nın kırk yıl dünyada kalacağına dair sahih rivayetler vardır. (bk. Mecmau’z-zevaid, h. no:13789)
Bir rivayete göre, sahabeler “...Ya Resulallah!  O gün Müslümanların imamı Kimdir?” sorusuna peygamberimiz “Benim evlatlarımdan kırk yaşında biri ve yirmi yıl hüküm sürecek...” diyerek cevap vermiştir. Bu hadiste ayrıca sayılan bazı özellikler Hz. Mehdi’den söz edildiğini göstermektedir. (bk. Kenzu’l-ummal, h. no: 38680)


- Katade’den nakledildiğine göre, “Mehdi işinin başına geçtiğinde kırk yaşında olacaktır.” (Kenzu’l-ummal, h. no: 39660)
Mehdi’nin kırk yaşında (mehdi) olacağına dair diğer bazı rivayetler de vardır. (bk. Ebu Nuaym, fiten, 1/376; 1/402).
- Yedi-yetmiş, kırk gibi sayılar bazen kesretten kinaye olarak kullanılır insanın ömrünün ne kadar olacağını yalnızca Allah bildiği için en sevdiği kullarından Mehdi’nin ömrüyle alakalı konuyu peygamberimize aktarırken sırlı şekilde aktarmıştır.
Hz.Mehdi-Mesih’in ömrünün ne kadar olacağını yalnızca Allah bilir diyerek yazımızı sonlandıralım.
 

Yunus sarı
31.12.2023 17:17:18
Siret surata sirayet eder. Bir insanın ne mal olduğunu ve kaç ayar olduğunu simasına bakıp anlayabilirsiniz, çünkü ayeti kerimede, sen onları simalarından ve konuşma tarzlarından tanırsın, diyor. muhammed suresi ayet 30. Bu ayete göre basiret ve feraset sahibi bir mumin karşısındaki bozuk ayarlıları tanır. mehdi kelime manası olarak beşik demektir, kuranda yüzlerce ayette geçer ali imran 46. Meryem 29. V.s. de aynen mehdi diye geçer, nebe suresi ayet 6. Da ise mihed yani döşek olarak geçer, yani yeryüzünü döşek yapmadık mı, yani yeryüzünü sizin için döşek gibi yaydık, döşedik. Aynı zamanda cehenneme gidenler içinde cehennem de mihed olarak geçer, ve le bi sel mihed, yani o cehennem ne kötü bir yer, döşek tir, yani cehennem de aslında mehdi oluyor, çünkü mehdi nin kelime manası beşik demektir, hadislerde, utlubul ilme minel mehdi ilel lahdi, olarak geçer, yani beşikten mezara kadar ilim öğrenin. Bu bağlamda ana kucağı da mehdidir, yani bebeğin yattığı beşik, yatak, ana kucağı, anasının memesi, ana sütü, sığınak, barınak, ev, vatan, memeleket, asker ocağı, fırın ocağı v.s. Mehdi demektir. Mehdi kod ismidir, gerçek ismini hz. Ali gizledim diyor. Mehdiyi hidayet kökünden ele alırsak hidayete ermiş, hidayet bulmuş, yolunu bulmuş, köşeyi dönmüş, yemeğini bulmuş,cenneti bulmuş v.s. Manalarına gelir ve mehdiye itaat eden de cennete gidecektir, mehdiye muhalefet eden ise cehenneme gidecek demektir. Fakat işin aslı mehdi beşik demektir. Neden beşik, çünkü beşiğin içinde kundağa sarılı 700 kat örtü, perde, hicap ile de beşiğin üstü örtülü, yani çok gizli, hatta hadislere göre mehdi bile kendisinin mehdi olduğunu bilmeyecek kadar gizli, saklı, örtülü demektir. Yine bu gizlilikten dolayı hadis o, yani mehdi antakyada gizli bir yola girer ve ahit sandığını bulur diyor. Hz. Fatıma soyundan gelecek, çünkü hz. Ali nin diğer hanımlarında da 3 erkek çocuğunun da soyu şu an halen devam ettiği için özellikle hz. Fatıma soyundan olacağı belirtilmiştir. Mehdi aynızamanda hz. Davut soyundandır, çünkü hz. Ali nin annesi yahudi diyaspora başhahamı hofai nin kızıdır. Mehdi hem alevi hem de yahudi oluyor,bir yahudi müslüman olsa bile musevilik hakları devam eder. yani hz. Yakup un 4. Oğlu yahuda nın soyundan hemde hz. Ali soyundan alevi ki burdaki alevi aslında osmanlı devlet arşivlerinde sadece hz. Ali nin soyundan gelene alevi denir, öyle yazılırdı arşivlerde ,çünkü sondaki i kan bağı ile izafiyet ya sı aidiyet bildirir, yani soy olarak hanedan, örneğin ali osmani, ali cengiz, ali emevi, ali abbasi v.s. Burdaki a lar uzatma ile okunuyor ve aile demektir, ali muhammed yani muhammed ailesi,soyu, ehli beyti demek. israil oğulları hz. Isa yı neden kabul etmedi, çünkü tevrata göre mehdi yani moşiyah davud soyundan olacak,yani illa da davud soyundan bir kral, oysa hz. Isa nın annesi meryemin babası imran levi soyundan idi, yani tevrattaki formata uymuyordu, harun ve musa da levi soyundandır ve imran hz. Harun soyundan geliyordu,aynen bizim peygamberimizi de bu sebeple kabul etmediler, tevrata göre mehdi muhakkak davud soyundan olmalı. Aynı zamanda 4. Imamın dayıları pers hanedanı, dayılarının dayıları göktürk hanedanı olunca, imam hüseyinin hanımı şehru banu gazele hatun pers kralı nuşirevanın kızı, bu kızın annesi de batı göktürk komutanı istemi yabgu nun kızı çiçek hatun, Göktürk kağanı bumin kağanın kardeşi istemi yabgu devletin batı tarafını yönetiyordu ve perslerle çok savaş yapıyorlardı, göktürkler ile pers sasani devleti barışınca istemi yabgu kızı çiçeği pers kralı nuşirevan ile evlendirdi bu evlilikten doğan şehru banu gazele hatun da imam hüseyin ile evlendi,böylece ehli beyt ile türkler akraba oldu, Sonra uygurlar peygamberimizin akrabası olan göktürkleri yıkınca onlarda çin zulmune maruz kaldı.

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.