Ve bilgisayarımı açıp, borcundan dolayı kapanan wınımın faturasını oğlum Doğu’ya ödetip, internete girdiğimde onca gazetecinin, haber sitesinin olduğu memleketim de yeni, güncel yada 'Aaa bana haberi atlatmışlar' denecek haberler göremediğim için 'Ben ölsem kim Ardahan'ı yazacak?' diye düşündüren duygularla yeni haber ve yorumlarıma başlarken, Suat İncedere arkadaşımla Karip Cankan arkadaşımın haberleriyle sarsılıyor, kendime geliyorum.


Çünkü ben ve batı kentleriniz tatilde sıcaktan yanarken yağan yağmurlar ardından çakan şimşeklerin Damallı bir genci öldürdüğü halde ajan pardon ajans muhabirleri dahil Ardahan'da ki gazetecilerin bu haberi bile yapmadıklarını görüyordum.


Bu yetmez Suat İncedere imzalı habere göre yeni kaymakamın emriyle 'Çıldır Gölünü sarhoş ediyorlar..' diye göl kenarında bulunan derme, çatma dinlenme tesislerinde bölgeye gelen, giden iç, dış turistlerin içtiği bir kadeh alkol fazla görülmüş ve zam üzerine zamlanan ve vergiye büyük katkı sunan içkilerin jandarma tarafından toplatılıp, imha edildiği haberi whapsapıma geliyordu.


Tam bu yaşananları habere çevirirken İstanbul'dan Ardahan'a giden gazeteci meslektaşım Reşat beni telefonla arıyor, bir çok güvenlikten geçip, bindikleri uçakta Kars'a inip, havaalanı olmayan Ardahan'a gitmek için bindikleri servis otobüslerinin Ardahan'a gelene kadar en az 4 yerde aranmasından yaşanan rahatsızlıktan bahsedip, 'Bu ne ya.. Niye bunları yazmıyorsunuz?' diye bana kızıyordu..


Bunların yaşandığı sırada Kuşadası'ndan çıkıp, önce sevgili dostum, başarılı iş insanı Foça Balıkçılığın sahibi Naif Sural'ı eski Foça'da ziyaret edip, ısmarladığı Çupra balıkları yemekten kendisiyle bir fotoğraf çekmeyi unutup oradan ayrılıp, önce bir bir markasının da adı olan Efes'e sonra Turuva atının olduğu ve 'geçilemez' denen Çanakkale'ye geçerken   yaşanan ekonomik sıkıntının katkısıyla hem otelimiz hemde aracımız olan arabamızın radyosunda Erdoğan'ı dinliyorum..


22 yıllık iktidarları boyunca Turizmin kalkınması için neler yaptıklarını, neler yapacaklarını uzun uzun anlatan Cumhur başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Turizmin önündeki engelleri nasıl olup, kaldırdıklarını dinliyordum..
Vay be.. Erdoğan’a mı yoksa insan hakları, demokrasi, uygulanmayan Anayasa'ya yamı inanayım derken tatil diye gezdiğimiz yerlerle Çıldır Gölünün, Ardahan'ın arasından ne fark var diye düşünmeden de edemiyorum..
Çünkü memleketimde yasak denen alkol İzmir'den Çanakkale'ye kadar uzanan denizin etrafında ki tesisleri gece yarılarına kadar sarhoş ettiğini bir kez daha bizzat görüp, üzülsem de 'yine de bir umut..' diyerek aşağıdaki yazıyı yazmaya başlıyorum..


Çünkü bunca saçma yasaklara ve sert uygulamalara rağmen umudumu güçlendiren bir konuylan sizi de rahatlatmak istiyorum..


Evet, Dünya’nın en büyük projelerinden, en büyük kentlerinden olan ve İBB'nin değil, Ulaştırma Bakanlığının sorumluluk alanında bulunan, Çıldır ve Aktaş gölü gibi gölü olan Küçükçekmece durağında indiğiniz de etrafında bulunan Adak satışı yapan ahırlar dolaysıyla kokan Marmararay’ın kıyı çizgisi saçmalığı dolaysıyla gölünün etrafına turistik tesisi değil göl kenarın da bir evin yapılmasına izin verilmeyen, olan alkolleri toplayıp, işletme başına 30 bin TL. cezanın kesildiği Çıldır Gölüne kadar uzanacağını desem inanır mısınız?


Toplanan rakı ve alkollere ne olduğu, nereye, kime götürüldüğü veya birilerimi içti bilmiyorum ama gazetelerimizin ısrarlı yayınları ile gündeminde düşürmediği Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı gibi Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunun Çıldır’a Marmararay’ıda getireceğini ben değil, Marmaray’ın açılış konuşmasını yapan yetkililerin bizzat anlattığını hatırlayanınız var mı onunda siz düşünün..


Evet yıllardır sınır bekleyen Çıldır'ın şöyle 5-10 yıla Kafkasların merkezi olacağını bir işaretinin de bu olduğunu, Çıldır’dan göç etmeyi düşünenler, göç edip, torunu olmakla övünen ama o övündükleri Şenliğin adını taşıyan Suğara Belediyesini kapatıp, köy/mahalle edenler Çıldır’ı unutanlar bilsin..


Çünkü Çıldır’ın Aktaş Gümrük Kapısı ve milletvekilleri gibi belediye başkanları, siyasilerin, stk'ların üzerinde bir fotoğrafını göremeyeceğiniz ve üzerine kurulacak bir ganipo, pardon istasyonla Doğu Expresi Treninin beklendiği, yanı başında yapılacak denen ama adeta unutulan Antrepo'dan haber alınamayan  Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ile bugün olmazsa da yarın, hem de beceriksiz siyasi ve STK'lar değil dış güçler denen elin Amerika, İngiltere, Fransa ve yerlerde sürünen (!) Alamanların yani ekonomik olarak  dünyaya yön veren sayesinde eski eyalet günlerinde ki canlılığına ulaşacağını şimdiden söylemek gerek..


İpek Yolu olarak bilinen ve Ardahan hariç başta Çin olmak üzere her ülkenin üzerinde büyük paralar kazandığı Kafkasları Çıldır üzerinden tüm dünyaya bağlayacan Kars-Tiflis-Bakü Demiryolunun, bugün olmazsa da yarın er, geç Aktaş Gümrük Kapısının da içinde olduğu plan ve proje ile Çıdır’ı çıldıracağının altını kalın kalemle yeniden çizerken Ardahan merkeze, oradan Karadeniz'e akacak denen 'kılçık demiryolu' dahil bu yönde verilen onca sözlerin bugüne kadar yerine gelmemesi ve bir türlü bitmeyen öğrenci yurdu dolaysıyla bugün az öğrencisi olduğundan göze gelmeyen Çıldır Meslek Yüksek Okulu, Marmararay’ın bağlanmasıyla Çıldır ayrı bir çehre kazanacak haberiniz ola..
Buraya kadar yazdıklarımı, anlattıkları mı, söylediklerimi 'Hayat ya gerçekleşmeyecek bir umut' diye değerlendirip, 'he he' diyerek dalgada geçebilirsiniz..


Ama bugün ve bugüne kadar yazdıklarımı ve yıllardır yazıp, anlattıkları mı bir kenara not edin, siz görmezseniz de torunlarınız yada onların çocukları illaki görecek derim..


Marmaray Çıldır’a Gelecek..

Kuzenim Avukat Ahmet Yavuz Yılmaz'ın güzelim Mimar kızı Dilan ile yine kuzenim olan ve annesi, Zinnet bibimim kızı Hatice abla ile birlikte ikimizi birden büyüttüğü Vahap'ın oğlu Emrah'ın dünya evine girdikleri Aydın Kuşadası'na giderken araya yılın tatilini de sıkıştırdığım şu bir kaç günde denizin dalga sesleri eşliğinde yeniden bilgisayarımın başına oturuyorum.

Tarih: 07.08.2024 21:51

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.