• … Başlangıç olarak onun [Hz. Mehdi’nin] doğumundan tahta çıkışına dek sürgünde olması tarif edilmiştir: çünkü [Yeşaya] onun yüce bir makamda olduğundan söz ederek başlangıç yapar, daha sonra dönüp esaret döneminde ona olacaklarla ilgili bilgi verir. Bu sayede bizim iki konuyu anlamamızı sağlar: İlk olarak, Mesih (Mehdi) ancak uzun ve zorlu denemeler sonrasında en yüksek makama ulaşacaktır; ve ikincisi, bu denemeler ona bir tür işaret olarak gönderilecek ve böylece belalarla kuşatılmışken davranışlarında saflığını koruduğunu gördüğünde, [Mehdi] kendisinin beklenilen şahıs olduğunu anlayabilecektir… (Yefet ben Ali Tevrat tefsirinden, Yeşaya bölümü)
  • Abkat Rokel adlı ilmi eserde açıklanan ve çok eski bir kitap olan Pesikta’da Hz. Mehdinin acı çekeceği ve kendisine yapılan tüm eziyetlere sabır göstereceğini anlatan bir bölüm vardır: Allah dünyayı yarattığında, Yüce Arşından… Mesih’i (Mehdi’yi) bir varlık olarak var etti. Ona şöyle söyledi: “Benim kullarımı  6000 yıl sonra iyileştirip, kurtaracak mısın?” O da [yani Hz. Mehdi de] cevap verdi, “Evet yapacağım.” Daha sonra Allah ona dedi ki: “Sonra… eziyetlere sabredecek misin, çünkü şöyle yazılmıştır, “Acılarımızı o yüklendi.” [Yeşaya, 53:4]

Mesih (Mehdi), O’na [Allah’a] cevap verdi; “Onlara sevinçle sabredeceğim” (Zohar, 2:212a)

  • Resulullah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: Dininde kavi, güçlü olanın başına gelecek belalar büyük olur. (İbni Hibban)
  • Hak Teala bir kulunu sever veya kendine yaklaştırmak isterse, üzerine bela ve musibetleri ardı ardına gönderir. (Ibni Ebi’d Dünya)
  • Hak Teala bir kimseye bir hayır diledi mi, ona bela ve musibet verir. (İmam Malik ve Buhari)

Hz. Mehdi (as) kendisine yapılan haksızlıklar ve baskılar karşısında yüksek bir tevekkül gösterecektir

  • “Oysa, bizim isyanlarımız yüzünden yaralandı, bizim suçlarımız yüzünden o eziyet çekti. Esenliğimiz için gerekli olan ceza ona verildi. Bizler onun yaralarıyla şifa bulduk. O (Hz. Mehdi) BASKI GÖRÜP EZİYET ÇEKTİYSE DE AĞZINI AÇMADI. KESİME GÖTÜRÜLEN KUZU GİBİ, KIRKICILARIN ÖNÜNDE SESSİZCE DURAN KOYUN GİBİ AÇMADI AĞZINI.” (Yeşeya 53:5-7)
  • Kötülerin ipleri beni sardıYasanı unutmadım.” (Mezmurlar 119:61)
  • “Mehdi, bizden, Ehl-i Beyt’tendir…” Abdullah b. Mesud (r.a.) dan; Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: … (Hz. Mehdi (a.s.)) İki rekat namaz kılar. Namazdan dönünce şöyle der: “Ey insanlar! Ümmet-i Muhammed ve BİLHASSA ONUN EHL-İ BEYT’İ ÇOK BELALAR GÖRDÜ VE BİZLER KAHR (AZAP) VE HAKSIZLIĞA MARUZ KALDIK (UĞRADIK).” (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 55)

Hz. Mehdi (as) ardı ardına ağır imtihanlarla denenecektir.

  • “Davud oğlunun [Hz. Mehdi (a.s.)’ın] geleceği nesilde, alimler aleyhine dava açılacak… Bir imtihanın ardından bir başka imtihan gelecek…” (Talmud, Kethuboth 112b)
  • “Mesih (Mehdi) için şöyle yazılmıştır; Rab’bin Ruhu, bilgelik ve anlayış ruhu, öğüt ve güç ruhu, bilgi ve Rab korkusu ruhu onun üzerinde olacak… Bu O’nun [Allah’ın] ona [Hz. Mehdi (as)’a] salih işler ve CENDERE GİBİ SIKINTILAR yüklediğini öğretir. (Talmud, Sanhedrin 93b)
  • “Dünyanın çocukları birbirlerine mensuptur. Yüce, Bir Olan dünyaya şifa vermek istediğinde onların arasında bulunan bir adamı cezaya çarptırır ve onun hatrına diğerlerinin tümünü iyileştirir. Bunu nereden öğreniyoruz? Şu sözlerden, (Yeşaya 53:5) “Oysa, bizim isyanlarımız yüzünden onun (Hz. Mehdi’nin) bedeni deşildi, bizim suçlarımız yüzünden o eziyet çekti...” Zohar, Sayılar, (İngilizce çevirisinden), s. 15.
  • İmam Zeyn-ul Abidin aleyhi’s-selâm şöyle buyurmuştur: “Bizim Kaim’imiz (Mehdi) ile Allah’ın resulleri arasında bir takım benzerlikler vardır. Nuh, İbrahim, Musa, İsa, Eyyub ve Muhammed sallâ’llâhu aleyhi ve alih peygamberlerin her biri ile bir benzerliği vardır. Nuh ile uzun ömürlü olmasında, İbrahim ile, doğumunun gizli olması (doğumunun evde olmasında) ve halktan uzak durmasında; MUSA İLE, KORKU HALİ (MEHDİ’YE YÖNELİK TEHLİKELERİN YOĞUNLUĞUYLA; ÖLDÜRME, TUZAK KURMA, TUTUKLANMA, GÖZALTINA ALINMA, SÜRGÜN GİBİ HER TÜRLÜ TEHLİKEYLE İÇ İÇE OLMASIYLA) ve GAYBETTE YAŞAMASINDA (SÜREKLİ GİZLENEREK YAŞAMASINDA); İsa ile halkın onun hakkındaki ihtilafa düşmesi (bir kısım insanların, ‘Mehdi gelecek’, bir kısımının da ‘gelmeyecek’ demesinde); Eyyub ile, beladan sonra kurtuluşun yetişmesinde (Hz. Mehdi’ye de birçok zorluk, hastalık ve dert gelmesi; ancak aynı Hz. Eyüp gibi Allah’ın rahmetiyle hepsinden kurtulmasıyla); Muhammed sallâ’llâhu aleyhi ve alih ile de kılıçla kıyam etmesinde (Peygamberimiz (sav)’in kutsal emanetleri olan mübarek sancağı, kılıcı ve hırkasının, Mehdi’nin yanında olmasıyla), benzerliği vardır. (Kemal’ud-Din s. 322, 31. babin 3. hadis)

Hz. Mehdi (as) çok ağır eziyetlere ve baskılara maruz kalsa da hepsinden temize çıkacaktır

  • Yok yere zulmediyor bana önderler, oysa yüreğim senin sözünle titrer. Ganimet bulan biri gibi verdiğin sözlerde sevinç bulurum. Tiksinir, iğrenirim yalandan, Ama Senin yasanı severim.” (Mezmurlar 119:161-163)
  • “Nedir uluslar arasındaki bu kargaşa, neden boş düzenler kurar bu halklar? Dünyanın kralları saf bağlıyor, hükümdarlar birleşiyor Rab’be ve meshettiği krala [Hz. Mehdi’ye] karşı. “Koparalım onların kayışlarını” diyorlar, “atalım üzerimizden bağlarını.” (Mezmurlar, 2:1-3)
  • Peygamber İBRAHİM (A.S.) GİBİ İmam Mehdi (a.s.) da ALEVLENEN ATEŞTEN GÜVENLİ VE EMİN OLARAK ÇIKACAKTIR. (Mikyaal al-Makaarem, Cilt 1, Sayfa 181)
  • Ebu Said el Hudri radıyallahu anh rivayeti; “… DECCAL O MÜMİN KULU KESMEK İÇİN YAKALAR FAKAT BU SIRADA ONUN BOYNU İLE KÖPRÜCÜK KEMİĞİ ARASI ALLAH TARAFINDAN BİR BAKIR LEVHA HALİNE GETİRİLİR DE ARTIK DECCAL O’NU KESMEYE HİÇBİR YOL BULAMAZ. BU SEFER DECCAL O’NU İKİ ELİ VE İKİ AYAĞI İLE YAKALAYARAK FIRLATIR ATAR. İNSANLAR, DECCAL O’NU BİR ATEŞ İÇİNE ATTI SANIRLAR. HALBUKİ O MÜMİN ZAT BİR CENNET İÇİNE ATILMIŞTIR. (Sahih-i Müslüm Kitabul Fiten. Bab Hadis No:113-İmam Şarani, Kurtubi Tezkire s. 488)

Hz. Mehdi (as) Asılsız suçlamalara, iftiralara uğrayacaktır

  • “… Sıkıntıya düşünce RAB’be seslendim; Yanıtladı beni. Ya RAB, kurtar canımı yalancı dudaklardan, Aldatıcı dillerden!” (Mezmurlar 120:1-2)
  • “Sevecenlik göster bana, yaşayayım, çünkü yasandan zevk alıyorum. Utansın küstahlar beni yalan yere suçladıkları için. Bense senin koşullarını düşünüyorum. Bana dönsün Senden korkanlar, öğütlerini bilenler.” (Mezmurlar 119:77-79)
  • Muhammed (sav) ailesinden El-Mehdi (Hz. Mehdi (a.s.)).., kendisini suçlayanların attığı suçlar onu Allah’ın huzurunda etkilemeyecektir, o nur yayan bir kandildir. (Bihar-ül Envar: 86-81)

Hz. Mehdi (as) Hor görülecektir

  • “İnsanlarca hor görüldü, yapayalnız bırakıldı. Acılar adamıydı, hastalığı yakından tanıdı. İnsanların yüz çevirdiği biri gibi hor görüldü, ona değer vermedik.” (Yeşeya 53:3)
  • “İnsanlar beni küçümsüyor, halk hor görüyor. Beni gören herkes alay ediyor, Gülüp baş sallayarak diyorlar ki, “Sırtını RAB’be dayadı, kurtarsın bakalım onu, Madem onu seviyor, yardım etsin!” (Mezmurlar 22:6-8)
  • … İsa Mesih’in elçileri tarafından söylenen sözleri anımsayın. Size demişlerdi ki: “Dünyanın son günlerinde alay edenler Allah’sızlığa yönelip kendi tutkularına göre yaşayanlar olacaktır.” Bunlar bölücü, insan doğasıyla sınırlı, Allah inancından yoksun kişilerdir. (Yahuda’nın Mektubu, 1:17-19)

Hz. Mehdi (as) kendisine yönelik yapılan yoğun bir karalama ve iftira kampanyasına karşı mücadele verecek

  • Küstahlar yalanlarla beni lekeledi, ama ben bütün yüreğimle Senin koşullarına uyarım. Onların yüreği yağ bağladı, bense zevk alırım yasandanİyi oldu acı çekmem; çünkü kurallarını öğreniyorum. Ağzından çıkan yasa benim için binlerce altın ve gümüşten daha değerlidir.” (Mezmurlar 119:69-72)
  • Uzaklaştır benden küçümsemeleri, hakaretleri. Çünkü öğütlerini tutuyorum. Önderler toplanıp beni kötüleseler bile, Ben kulun senin kurallarını derin derin düşüneceğim. öğütlerin benim zevkimdir, Bana akıl verirler.” (Mezmurlar 119:22)

Hz. Mehdi (as) sürekli öldürülmeye teşebbüs edildiği bir ortamda bile Allah’ın dinine hizmet edecektir.

“RAB’bi seviyorum, Çünkü O feryadımı duyar. Bana kulak verdiği için, yaşadığım sürece O’na sesleneceğim. ÖLÜM İPLERİNE DOLAŞMIŞTIM, … SIKINTIYA, ACIYA GÖMÜLMÜŞTÜM. O zaman RAB’be yakardım, “Aman, ya RAB, kurtar canımı!” dedim. RAB lütufkar ve adildir, sevecendir Allah’ımız.” (Mezmurlar 116:1-5)Hz. Mehdi (a.s.)’ın tebliğinin etkisini yok etmek için çeşitli tuzaklar kurulacaktır

  • “Benden uzak durma! Çünkü sıkıntı yanı başımda, … Boğalar kuşatıyor beni, azgın Başan boğaları sarıyor çevremi. Kükreyerek avını parçalayan aslanlar gibi ağızlarını açıyorlar bana. Köpekler kuşatıyor beni, kötüler sürüsü çevremi sarıyor.” (Mezmurlar 22:11-13,16)
  • Mehdi, bizden, Ehl-i Beyt’tendir… Biz öyle bir ev halkıyız ki Allah bizim için ahireti dünyaya tercih etmiştir. Benim Ehl-i Beyt’im (soyum) muhakkak benden sonra BELA, KAÇIRILMA VE SÜRGÜNE UĞRAYACAKTIR. Benden sonra EHL-İ BEYT’İM (EZİYET, SIKINTI) KARŞILAŞACAKLAR VE DARBA MARUZ KALACAKLARDIR. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)

Hz. Mehdi (a.s.)’a karşı çeşitli Suikastler Düzenlenecek ve Öldürülmekle Tehdit Edilecektir

  • Bütün buyrukların güvenilirdir; haksız yere zulmediyorlar, yardım et bana! Neredeyse sileceklerdi beni yeryüzünden, Ama ben Senin koşullarından ayrılmadım. (Mezmurlar 119:86-87)
  • (Kurtar beni, çünkü Seninim, Senin koşullarına yöneldim. Kötüler beni yok etmeyi beklerken, ben Senin öğütlerini inceliyorum. (Mezmurlar 119:94-95)
  • Benim adımdan [Hz. İsa (as)’ın adından] ötürü kralların ve valilerin önüne çıkarılacaksınız… Anne babalarınız, kardeşleriniz, akraba ve dostlarınız bile sizi ele verecek ve bazılarınızı öldürtecekler. Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek… Dayanmakla canlarınızı kazanacaksınız. [Hz. Mehdi (as) ve talebeleri de bu şekilde zorluk çekeceklerdir.] (Luka, 21:12, 16-19)
  • Ebu Said El-Hudri’nin (r.a.) rivayetinde, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: DECCAL ÇIKINCA, ONA KARŞI MÜMİNLERDEN BİR ADAM (MEHDİ) YÖNELİR. DERKEN O MÜMİN KİMSEYE BİRÇOK SİLAHLILAR, DECCALIN MERKEZLERDE GÖZETLEME YAPAN SİLAHLILARI KARŞI ÇIKARLAR. (Sahih-i Müslim, 11/393)

Hz. Mehdi (a.s.)’a Zarar Vermek İsteyenlerin Sayısı Çok Olacaktır

“Ya RAB, esirgeme sevecenliğini benden! Sevgin, sadakatin hep korusun beni! Sayısız belalar çevremi sardı, … önümü göremiyorum; Başımdaki saçlardan daha çoklar...Yardımıma koş, ya RAB! Utansın canımı almaya çalışanlar, Yüzleri kızarsın! Geri dönsün zararımı isteyenler, Rezil olsunlar! Bana, “Oh! Oh!” çekenler. Dehşete düşsün utançlarından! Sende neşe ve sevinç bulsun bütün sana yönelenler! “RAB yücedir!” desin hep Senin kurtarışını özleyenler! (Mezmurlar 40:11-16)“ÜMMETİMDEN BAŞI SARIKLI YETMİŞ BİN ALİM KİŞİ, DECCALE TABİ OLACAKLAR.” (İmam Ahmed Bin Hanbel, Müsned, sf. 796)

Hz. Mehdi (a.s.) İzlenecek, Gözetlenecek ve Baskı Altına Alınmak İstenecektir

“Nechül Belağa’dan: İnananların Efendisi (s.a.v.) dedi ki: “O (Hz. Mehdi (a.s.)) insanlardan saklanırken, İZ SÜRÜCÜLER ARASALAR BİLE ONUN AYAK İZLERİNİ GÖRMEZLER…” (Kitab-ül Gaybet, [Bihar-ul Envar, c. 51], Ansariyan Yayıncılık, Derleyen: Muhammed Bakır el-Meclisi, İran-Kum, 2003, s. 86)Hz. Mehdi (a.s.) Hayatının Çeşitli Dönemlerinde Hapsedilecektir. Hapsedilme sürelerinden biri diğerinden daha uzun olacaktır

  • “… ya RAB: “Sığınağım, Yaşadığımız bu dünyada nasibim sensin” diyorum. Haykırışıma kulak ver … Kurtar beni ardıma düşenlerden, çünkü benden güçlüler. Çıkar beni zindandan, Adına şükredeyim. O zaman doğrular çevremi saracak, Bana iyilik ettiğin için.” (Mezmurlar 142:5-7)
  • “… Sana saldıran herkes önünde yenilgiye uğrayacak… Ama sana karşı yapılan hiçbir silah işe yaramayacak, Mahkemede seni suçlayan her dili suçlu çıkaracaksın. RAB’be kulluk edenlerin mirası şudur: Onların gönenci bendendir” diyor RAB.” (Yeşeya 54:15-17)

AL-İ MUHAMMED’İN KAİM’İNİN (HZ. MEHDİ (A.S.)’IN) İKİ GAYBETİ (HAPİS DÖNEMİ) VARDIR. Birisi diğerinden daha uzundur…” (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 199)

“Bu kıyamın sahibinin (Hz. Mehdinin) iki gaybeti vardır. BİR GAYBETİ (hapiste kaldığı dönem) 

O KADAR UZAYACAK Kİ şöyle diyecekler: Öldü. Bazıları diyecek ki: 

Öldürüldü. Bazıları diyecek ki: Gitti…

(Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 198)

Yapılan Tüm Baskı ve Saldırılar, Hz. Mehdi (a.s.)’ı Daha da Güçlendirecektir

  • Korkma, çünkü Ben seninleyim, yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim; sana destek olacağım. “Sana öfkelenenlerin hepsi utanacak, rezil olacak. Sana karşı çıkanlar hiçe sayılıp yok olacak. Seninle çekişenleri arasan da bulamayacaksın. Seninle savaşanlar hiçten beter olacak.” (Yeşeya 41:10-12)
  • Burada Davut soyundan güçlü bir kral çıkaracağım, meshettiğim kralın (Mehdi’nin) soyunu ışık olarak sürdüreceğim. Düşmanlarını utanca bürüyeceğim, Ama onun (Hz. Mehdi’nin) başındaki taç parıldayacak.” (Mezmurlar 132:17-18)
  • O’dur öcümü alan, halkları bana bağımlı kılan. Düşmanlarımdan kurtarır, başkaldıranlardan üstün kılar beni, zorbaların elinden alır. Bunun için uluslar arasında sana şükredeceğim, ya RAB, adını ilahilerle öveceğim. RAB mehdisini büyük zaferlere ulaştırır, meshettiği mehdisine, Davut’a ve soyuna sonsuza dek sevgi gösterir. (Mezmurlar 18:47-50)
  • Artık O zatın (Hz. Mehdi (as)’ın) karnı dövüle dövüle genişletilir” Sahîh-i Müslim 11-393)

Hz. Mehdi (as) bazı özellikleriyle Allah katında daha üstün olacaktır.

  • İbni Şirin’den nakl edilmiştir: “MEHDİ EBU BEKR VE ÖMER (RA)’DAN ÜSTÜNDÜR… Ebu bekr’e (ra) dediler ki: “O (Hz. Mehdi (as)), Ebu Bekr ve Ömer’den de mi üstün olacak?” “BAZI PEYGAMBERLERDEN BİLE ÜSTÜN OLACAKTIR!” diye cevab verdi. (Berzenci, Kıyamet Alametleri, 10. Baskı, sf. 193)
  • Nefsâni arzular, behimi ihtiraslar, alabildiğine yayılmış, onlar dökülmüş, kurtlar şehirlere inmiş, her tarafı zulüm fırtınası kaplamıştır. Bu gündüzü, öyle bir gece takib etmiştir ki; (HZ. MEHDİ (AS) CEMAATİNİN) ŞEHİDLERİN EN HAYIRLISI, EMİNLERİN EN ÜSTÜNÜDÜR. ONLAR ALLAH’IN HAS KULLARIDIR. Her müşküllerini istişâre ile hallederler. Onlar etrafta olan bitenlerden bilgileri olan birer âriflerdir. Kendisine (Hz. Mehdi (as)’a) gelince; İktidar ve siyaset sahibidir. Muhtaç bulunduğu gücü, Allah’tan alacaktır. Çünkü O (Hz. Mehdi (as)), doğrulanmış kuş ve bütün hayvanların dillerini bilen bir halifedir. Onun için adâleti, bütün insanlar ve cinlerce cari olacaktır. (Berzenci Kıyamet Alametleri, 10. baskı, sf. 189)
  • Sayıları Bedir Ashabı (313) kadardır. EVVELKİLER ONLARI (HZ. MEHDİ (AS) CEMAATİNİ) GEÇMEDİĞİ GİBİ, SONRAKİLER DE ONLARA YETİŞEMEZLER. Onların sayıları Talud ile nehri geçenler kadardır. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-i Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57)

HZ. MEHDİ (A.S.) CENNETLE MÜJDELENMİŞTİR

  • İbn-i Abbas’tan; dedi ki: Hz. Resulullah şöyle buyurdu:“HZ. MEHDİ (A.S.) CENNET EHLİNİN TAVUSUDUR.” (El-Fusul’ül-Mühimme, s. 295; İbn-i Şirveyh-i Deylemi, el-Firdevs, Elif ve Lâm babı; Yenabi’ül-Mevedde, s. 181, 435 ve 489; Nur’ül-Ebsar, s. 154)

Enes bin Malik’den; dedi ki: Hz. Resulullah’ın şöyle buyurduğunu duydum“BİZ ABDULMUTTALİB EVLÂTLARINDAN YEDİ KİŞİ CENNET EHLİNİN EFENDİLERİYİZ: BEN, HAMZA, ALİ, CAFER, HASAN, HÜSEYİN VE MEHDİ.“(Sünen-i İbn-i Mace, hadis no: 4077, Yenabi’ül-Mevedde, s.435, Savaik-ül Muhrika, s.309, Zehair-ül Ukba, s.15, Metalib-üs Sual, ikinci bab, el- Burhan fi Alamat-ül Mehdi, ikinci bab ve…)HZ. MEHDİ (A.S.) PEYGAMBERLER GİBİ ÇOK ÜSTÜN AHLAKLIDIR

  • Ebu Salih Saibi, El-Fitan adlı eserinde Hazreti Müminlerin Emiri (sav)’den nakletmiştir: “HAZRETİ MEHDİ (AS) GÖRÜNÜM, AHLAK, HUY VE ÜSTÜN FAZİLETİYLE, ALLAH’IN ELÇİSİ (SAV)’NE PEK BENZEYECEKTİR.” [El-Melahim ve El-Fitan, Bölüm 79]
  • … Aynen, kartal cinsinden Neşir kuşunun kanatlarıyla titremesi gibi ALLAH’TAN KORKACAKTIR. (El Kavlu-l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 51)

    Hz. Mehdi (as) Allah’a karşı son derece boyun eğicidir. AHLAK BAKIMINDAN PEYGAMBER (SAV)’E BENZER. (Kıyamet Alametleri, Berzenci, s.163)

    Ahlakı benim ahlakım olan bir evladım (Hz.Mehdi (as)) çıkacak. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 21)
  • Peygamberimiz (sav)’in üstün ahlakı Kuran’da şöyle haber verilmiştir:
    Şüphesiz sen üstün ve pek yüce bir ahlak üzerindesin(Kalem Suresi, 4)
  • Bakın, kulum [Hz. Mehdi (as)] başarılı olacak; üstün olacak, el üstünde tutulup alabildiğine yüceltilecek. (Yeşaya, 52:13)
  • Ona [Hz. Mehdi (as)’a] egemenlik, yücelik ve krallık verildi. Bütün halklar, uluslar ve her dilden insan ona hizmet etti. Egemenliği hiç bitmeyecek sonsuz bir egemenlik, krallığı hiç yıkılmayacak bir krallıktır. (Daniel, 7:14)
  • .. Davud oğlu [Hz. Mehdi (as), Hz. Süleyman (as) gibi] sadece sedirinden hükümdarlık edecek… (Talmud, Sanhedrin 20b)
  • Mesih’in [Hz. Mehdi (as)’ın] alametler göstermesine ya da kendini ispatlaması için harikalar yapmasına ihtiyaç yoktur. (Maimonides, Mişna Tora, Kralların Kanunları 11:2)
  • Mesih [Hz. Mehdi (as)] büyük şöhret kazanacak ve onun ünü diğer milletler arasında Kral Süleyman’dan daha fazla olacak. (Maimonides, Mişna Tora, Sanhedrin 10:1)
  • Sağladığın zaferle büyük yüceliğe erişti, onu [Hz. Mehdi (as)’ı] görkem ve büyüklükle donattın. Üzerine sürekli bereket yağdırdın, varlığınla onu sevince boğdun. Çünkü Kral [Hz. Mehdi (as)] Rab’be güvenir, Yüceler Yücesinin sevgisi sayesinde sarsılmaz. (Mezmurlar, 21:5-7)
  • Okların sivridir, kral düşmanlarının yüreğine saplanır [Hz. Mehdi (as)’ın sözleri çok hikmetli ve etkili olacak, dinsiz ideolojileri kökten etkisiz hale getirecektir], halklar ayaklarının altına serilir [tüm insanlar Hz. Mehdi (as)’a tabi olacaklardır]. (Mezmurlar, 45:5)
  • [Hz. Mehdi (as)] egemenlik sürsün denizden denize, Fırat’tan yeryüzünün ucuna dek! (Mezmurlar, 72:8)
  • [Rab] Senin kurtarışınla izzeti büyüktür, onu [Hz. Mehdi (as)’ı] görkem ve büyüklükle donattın. (Mezmurlar, 21:5)
  • Rab kralını büyük zaferlere ulaştırır, Meshettiği krala [Hz. Mehdi (as)’a]… sonsuza dek sevgi gösterir. (Mezmurlar, 18:50)
  • [Hz. Mehdi (as)’ın] üzerine celal ve haşmet koydun. (Mezmurlar, 21:5)
  • Ey yiğit (Hz. Mehdi (as))… görkemine, yüceliğine bürün. (Mezmurlar, 45:3)

TEVRAT,MEZMURLAR, İNCİL VE HADİSLERDE HZ. MEHDİ (AS)’IN YAŞAYACAĞI ZORLUKLAR

Hz. Mehdi (as)’ın çekeceği zorlukların ve yapılan eziyetlerin şiddeti onun Hz. Mehdi (as) olduğunun işaretlerinden olacaktır.

Tarih: 18.08.2024 15:39

İdris İlcan

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.