Gözden kaçırmayın

Emniyet Ekiplerinin Eğitimleri Sürüyor Emniyet Ekiplerinin Eğitimleri Sürüyor 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 6 Mart 2014 tarihinde Mühendislik ve Eğitim Fakültesi öğrencilerine Erasmus+ programına nasıl katılacakları ve programın kapsamı konusunda eğitim verildi. 
Sabah oturumu ANS Kampüsü Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen toplantının ikinci oturumu ise AKÜ Eğitim Fakültesi Abdullah Kaptan konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitimde konuşan Uzman Nilda Hocaoğlu, Erasmus+ programının yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği (AB) programı olduğunu söyledi.
Hocaoğlu, Erasmus+ programının yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri ve kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağladığını belirtti.
Hocaoğlu, “Program bunun yanı sıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da staj konusunda verdiği burslarla teşvik etmektedir” dedi. 
Hocaoğlu şöyle devam etti:

“AB Komisyonu tarafından 2007-2013 yılları arasında yürütülen ve 2014 yılı itibariyle sona eren Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında yükseköğretim alanında sağlanan Erasmus hibe destekleri 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programı altında da devam etmektedir.
15 milyar Avroluk bütçesi ile Erasmus+, öğrencilere başka kültürlerden insanlarla tanışma ve kendilerini geliştirmek için güzel fırsatlar sunan bir değişim programı. Başvuran öğrencilerimiz AB üyesi 28 ülkede bulunan üniversitelerde 1 ya da 2 dönem burslu eğitim görebilmektedir. Başvuru yapacak lisans öğrencilerinin not ortalaması en az 2.20, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin not ortalaması ise 2.50 olmalıdır” 
Staj imkânı da sunuluyor

Öğrencilere ülkelere göre 300 ila 500 Avro arasında aylık burslar verildiğini ifade eden Hocaoğlu, “Örneğin Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık gibi birinci grup program ülkelerinde öğrencilere öğrenim hibesi olarak aylık 500 avro, staj hibesi olarak ise aylık 600 avro verilmekte.
Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya gibi üçüncü grup program ülkelerinde ise öğrenim hibesi olarak aylık 300 avro, staj hibesi olarak ise aylık 400 avro verilmektedir” diye konuştu. 
Hocaoğlu, Erasmus+ programı kapsamında öğrencilerin staj yapma imkânı da elde edebileceğini belirterek, “Erasmus+ staj hareketliliğini bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma süreci olarak tanımlayabiliriz. Erasmus+ staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.
Öğrencinin faaliyet süresi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2 ile 12 ay arasında bir süredir” ifadelerini kullandı. Hocaoğlu öğrencilerin detaylı bilgiye AKÜ Uluslarlarası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün web sayfasından (http://www.uim.aku.edu.tr) ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.