Gözden kaçırmayın

Erhan cevaplayamayınca Köksal'a sorduErhan cevaplayamayınca Köksal'a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na 7 ayrı soru önergesi verdi. 
  
KIŞLALARDA SAĞLIK TEDBİRLERİ UYGULANIYOR MU?

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar`a kışlalarda koronavirüs salgınına karşı Bilim Kurulunca tavsiye edilen sağlık tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığını soran Milletvekili Köksal, "Kışlalarda kalan binlerce askerimiz var. Bu askerlerimizin Covid-19 (Koronavirüs) salgınından etkilenmemesi için Bakanlığınızca her hangi bir önlem alındı mı? Alındı ise neler yapıldı? Mehmetçiklerimiz gece gündüz durmadan canını hiçe sayıp bizler için uğraşırken onların koronavirüs salgınına maruz kalması durumunda telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkacaktır. Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için kışlalarda, bölüklerde sosyal mesafe kuralı başta olmak üzere maske, eldiven vb. bilim kurulunca tavsiye edilen sağlık tedbirleri uygulanmakta mıdır?" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EŞLERİNE İDARİ İZİN VERİLECEK Mİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk`a ise okul çağında çocukları olan sağlık çalışanlarının eşlerine idari izin verilmesine ilişkin Bakanlıkça çalışma yapılıp yapılmadığını soran Köksal, "Koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde sağlık çalışanları canlarını hiçe sayarak mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapmaktadırlar. Bu süreçte okul çağında çocukları olan sağlık çalışanlarının eşlerine idari izin verilmesine ilişkin Bakanlığınızca her hangi bir çalışma var mıdır? Annenin sağlık çalışanı olması durumumda okulu virüs salgını yüzünden tatil olan çocukların mağdur olmaması için en azından sağlık çalışanı olmayan babaya idari izin hakkı verilecek midir?" ifadelerini kullandı.

NOTERLER VE NOTER KATİPLERİ İÇİN SAĞLIK TEDBİRLERİ ALINDI MI?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül`e Noterler ve noterlerde çalışan noter katipleri için sağlık açısından gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını soran Köksal, "Bakanlığınızca Noterler ve noterlerde çalışan noter katipleri için Koronavirüs salgını döneminde sağlık açısından salgınla mücadele için gerekli tedbirler alındı mı? Günde onlarca vatandaşımızın işlem yaptığı noterlerde, noterlerin ve noter katiplerinin korona salgınından etkilenmemesi için bilim kurulunun tavsiye kararlarına uyuluyor mu? Bu konuda Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?" şeklinde konuştu.

ÇİÇEKÇİLERİN ZARARLARI KARŞILANACAK MI?

Korana salgını döneminde birçok esnaf gibi çiçekçi esnafının da büyük maddi kayba uğradığını kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli`nin cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Çiçekçilikten ekmek yiyen milyonlarca esnaf, sanatkar ve tedarikçi vardır. Bu insanlar salgın dönemi düşen satışlar nedeniyle maddi sıkıntıya düşmüşlerdir. Çiçek üreticileri, üretip salgın yüzünden satamadığı malını çöpe atarken, çiçekçiler ise satış yapamadıkları için her geçen gün zarara uğramaktadırlar. Bu konuda Bakanlığınızca çiçekçilikten ekmek yiyen bu insanlara bir destek sağlanacak mıdır? Çiçekçilerin zararları karşılanacak mıdır?" dedi.

ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMENLER NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk`a, 18 Mart`ta ataması yapılan 20 bin öğretmenin ne zaman görevlerine başlayacaklarını soran Köksal, "18 Mart`ta 20 bin öğretmen atandı. Yaklaşık bir ay geçmesine rağmen kararnameleri gönderilmedi. Atandıkları için işten çıkan veya çıkarılan bu öğretmenler işsiz kalmıştır. Kiralarını, faturalarını ödeyemeyip geçim sıkıntısı çekiyorlar. Mağduriyetlerinin giderilmesi için kararnamenin biran önce elektronik ortamda verilmesi gerekiyor. Kararnamelerini niçin elektronik ortamdan vermiyorsunuz? Mağduriyetini ne zaman gidereceksiniz?" diye konuştu.

İNŞAAT VE HARİTA MÜHENDİSLERİ İLE HARİTA VE KADASTRO TEKNİKERLERİ 2 YILDIR ATAMA BEKLİYOR..!

Milletvekili Av. Burcu Köksal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu`nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde inşaat mühendisleri, harita mühendisleri, harita ve kadastro teknikerlerinin yaklaşık 2 yıldır atama beklediklerini kaydederek, "Bakanlığınız bünyesinde görev almak için inşaat mühendisleri, harita mühendisleri, harita ve kadastro teknikerleri yaklaşık iki yıldır atama beklemektedirler. 6 ay içinde Bakanlığınızca bu branşlara yönelik bir alım yapılmaması durumunda son KPSS puanlarında geçersiz olacak ve mağduriyetleri artacaktır. Bu yüzden önümüzdeki 6 aylık süreçte bu branşlardan Bakanlığınız bünyesinde istihdam sağlamaya yönelik bir alım yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman ve hangi branştan kaç kişi alınacaktır?" ifadelerini kullandı.

MADEN MÜHENDİSLERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK Mİ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`e, Maden Mühendislerinin yaşadığı mağduriyeti soran Köksal, " Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPED) tarafından her ay düzenlenen Daimi Nezaretçi Eğitimleri 6 aydır açılmamaktadır. Son 6 aydır açılmayan bu eğitimler yüzünden Maden Mühendisleri mağdur olmuştur. Zira firmalar Daimi Nezaretçi Belgesi olmadan iş vermemektedirler. Bu nedenle yaşanan mağduriyetin bir an evvel telafisi için Daimi Nezaretçi Eğitimlerinin yeniden açılması gerekmektedir. Bu konuda Bakanlığınızca bir çalışma var mıdır? Daimi Nezaretçi Eğitimleri ne zaman açılacaktır?" dedi.