Milyonlarca üyesi bulunan AK Parti'nin kongrelerinde önce ön teamül, sonra genel merkez değerlendirmesi ve öne çıkan birkaç isim arasında olanları Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı'na sundukları ve bunun sonucunda il, ilçe ve belde başkanlarının belirlendiğini hepimiz biliyoruz.

 

Aynı durum, milletvekili adaylarını belirlemede, kadın kolları ve gençlik kollarında da geçerli olduğunu bilen bir gazeteci olarak, Reis'e sunulan son isimlerin yerelin kaybedilmesinde oynadığı rolü göz ardı etmemek gerekir. Çünkü üyelerinin oy kullandığı 'teamülde sandığı' denen ama açılmayan, alınıp Ankara'ya, genel merkeze götürülen oyların üye ve teşkilatlarının gözü önünde sayılmaması dolayısıyla 'yerelde kim olursa parti başarılı olur' düşüncesi, genelde sandıkta olanın değil, genel merkezdeki birkaç ismin yönlendirmesiyle belli olduğu da bilinen bir gerçektir.


İşte burada en büyük hatanın bu olduğu ve bunun her seçimde oy kaybı yaşattığı gibi son seçimde de dibe vurmuş, ülke genelinde iktidar olan partiyi yerelde muhalefet ettirmiştir. Bunun en bariz örneklerinden biri benim memleketim Ardahan'da ve hemşerilerimin yoğun yaşadığı İstanbul'un en büyük ilçesi, metropolün içinde metropol olarak adlandırılan Esenyurt'ta yaşanmıştır. Sancaktepe'de siyaset yapan birinin getirilip Esenyurt'ta aday gösterilmesi, İBB'yi de kazanan Esenyurt'u kaybettirdiği gibi memleketi Ardahan'da mevcut CHP'li başkana birinci seçimde yenilmiş olan ve aday olmadığı halde ikinci kez aynı isimle yarıştırılmasıdır bu hataların başını çeken.

 

Ve en önemlisi, Reis'in 'aşkım' dediği İstanbul'un tamamen kaybedilmesine vesile olan bu yanlışları yapanlar, yaptıranlar, sanki iyi bir şey yapmışlar gibi bir de milletvekili adayı edilip seçilmeleriyle ödüllendirilmişlerdir. Bu yetmezmiş gibi, bir önceki seçimde Esenyurt'u CHP'ye teslim eden Azmi Ekinci, önce kendisinin seçim kaybettiği yerel sorumlulardan sorumlu genel başkan ve birkaç diğer görevin verilmesiyle ödüllendirilmiştir.
Peki ya Sancaktepe'yi CHP'ye kaptıran Şeyma Düğcü'den önce bu ilçede belediye başkanlığı yapan, sonra Ataşehir'de aday olan ama kazanamayan İsmail Erdem'in milletvekili edilmesi ve TFF başta olmak üzere birçok kurumda görev verilmesi gibi örnekleri çoğaltabiliriz.


Tabii ki bunlar benim bildiklerim, ya bilmediklerim?


Siz de çevrenizdeki AK Parti'ye kan kaybettirenlere bir bakın. Evet, bunun diğer en açık örneği de il başkanı olduğundan bu yana AK Parti'ye yakın medya ve basının bile yer vereceği bir hal, harekette yani siyaset ortaya koyamayan İstanbul İl Başkanına ve en önemlisi Samsun, Trabzon, Adapazarı, Konya ve diğer büyükşehir belediye başkanlarına bakmak gerek. Ya Ordu veya Düzce gibi eski bakanlar ya da İmamoğlu ve Yavaş’ı gölgede bırakacak projeler üretmeyen başkanlar…

 

İşte burada telin banına basıp, AK Parti'nin nasıl ve neden cesur olması gerektiğine dikkat çekmek istiyorum. AK Parti Genel Başkanı, kurucusu, Reis Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt'ta ilçe başkanı olacak isimler arasında adı geçen ve son seçimlerde kendisi gibi AK Parti'den ayrılmış olan Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin ilçe başkanlığı yaptığı sırada, sadece Esenyurt'ta değil, tüm İstanbul'da en başarılı teşkilat yapan ve geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den Milletvekili seçilen, geçtiğimiz günlerde de ise AK Parti’ye katılan İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz gibi gönlü AK Parti'de olan Veysel Karatay gibilerini kendisiyle yola çıkanları hemen toparlamalı, AK Parti'nin ilk yıllarındaki isimleri aratmadan hepsini davet edip, görevlendirip, hemen sahaya sürmelidir derim.

 

Bunu yapmak için de AK Pati denildiğinde tos kondurmayan ve bugün küsüp, başka partilerde siyaset yapmaya çalışan Erdinç Koçak gibi iş insanlarını da unutmadan cesur bir davranışla hemen harekete geçilmelidir. Aksine mi? Onu da 'başarısız' denerek, 'zaten görevden alındı, yeniden aday gösterilmedi' denen ama hâlâ başka görevlerde olup, bol maaş ve toplantıya katılım parası adı altında günlerini geçirenlerle, erken seçimde daha zorlanacak olan ben değil, AK Parti'nin kendisidir derim.


AK PARTİ KARATAYLARI SAHAYA SÜRMELİDİR..

Son yerel seçimlerde yereldeki iktidarını muhalefete kaptırıp, ikinci parti durumuna düşen Adalet ve Kalkınma Partisi, il, ilçe ve beldelerdeki kongre hazırlıklarına başladı.

Tarih: 19.09.2024 18:25

Fakir Yılmaz

Foto Galeri

dünyanın en ilginçgörüntüleri
Hizmet İş İftar yemeğinde bir araya geldi
İnternet habercileri kimliklerini aldı
Fikri Asım Bayatta Piknikte
En çok tıklanan karikatürler
Yüksel varlı İlkokulu Etkinlik

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.